131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÇOCUKLAR TİYATRO OYUNUYLA YETENEKLERİNİ KONUŞTURDU

28 Nisan 2017, Cuma 06:31

     


İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan suça sürüklenmiş çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla açılan Uygulamalı Tiyatro Kursu ilk meyvesini verdi. Yaklaşık iki aydır devam eden kurs boyunca kursiyer çocuklar dekor, kostüm, ışık, dans ve şarkılar gibi profesyonel bir tiyatro oyununda yer alabilecek tüm ögeler ile ilgili eğitim aldılar.

Suça sürüklenmiş çocuklardan oluşan ekip 18.04.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim 100 Temel Eser listesinde yer alan Hans Christian Andersen’in yazdığı, orijinal ismi “İmparatorun Yeni Giysileri”nden çok “Kral Çıplak” olarak bilinen eseri sahnelediler. Yönetmenliğini Ali Soner GÜNÜÇ’ün yaptığı oyun bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürmeyi başardı. Aklın her şeyin üstünde ve asıl güzelliğin insanın kıyafetlerinde değil, içinde olduğunu konu alan oyun çocuklara önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuldu.

Programa İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Güneş Okur, Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Tüpraş HEM Müdürü Fevzi Bayır ve Ceza İnfaz Kurumları müdürleri katıldı. Çocukların seyircileri kahkahalara boğduğu tiyatro oyunuyla başlayan program, gözleri kamaştıran Türk Halk Oyunları gösterisiyle devam etti. Program sonunda bağlama ve gitar kursu öğrencilerinin sergilediği canlı müzik performansı izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Profesyonelleri aratmayacak performanslarıyla göz dolduran çocuklar, kendilerine fırsat verildiğinde ne kadar önemli ve güzel işlerin altına imza atabileceklerinin mesajını bir kez daha verdiler. Oyunun sonunda konuşma yapan kurum müdürü Vural Temür kurumda devam eden kursların meyvelerini görmenin kendilerini oldukça sevindirdiğini ve çocuklarda kuruma geldikleri tarihten itibaren gördükleri olumlu değişikliklerin kendilerini duygulandırdığını belirterek; çocuklara, “Sizler bizim geleceklerimizsiniz. Siz ne kadar iyi olur ve iyi işler yaparsanız geleceğimiz de ona göre şekil alacaktır. Bu oyunu sahnelemek için medeni cesaret gösteren ve içindeki cevheri bizlere gösteren arkadaşlarınızı kutluyorum ve hepinizin içinde böyle bir cevher olduğuna inanıyorum. İçinizdeki bu güzelliği sizlere göstermemiz için yaptığımız eğitim ve iyileştirme çalışmalarına canı gönülden katılmanızı bekliyorum.” diye seslendi. Programın sonunda İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk etkinlikte görev alan çocukları tek tek kutlayarak başarılarının devamını dilerken, bu özverili çalışmalarından dolayı kurum personeli hakkında memnuniyetlerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler