131019098
26 Nisan 2024, Cuma

'15 TEMMUZ DİRİLİŞ' SERGİSİ SONA ERDİ

29 Kasım 2016, Salı 07:35

     


Aliağa Bayburtlular Derneği tarafından düzenlenen '15 Temmuz Diriliş' sergisi önceki gün sona erdi. ENKA Spor Salonunda düzenlenen sergide 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları anlatan 146 fotoğraf yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşamını yitiren vatandaşların fotoğrafları da ENKA Spor Salonunda sergilendi.

İki gün süren sergiyi gezenler 15 Temmuz gecesini tekrar yaşadı. Duygusal anların yaşadığı sergide 15 Temmuz gecesine dair videoların yer aldığı sinevizyon gösterimleri de yapıldı. Cumartesi günü yapılan açılışa protokol akını yaşandı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, MHP 24. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Bayburtlular Derneği Başkanı Abdülkerim Kaçmaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve şehitler anısına okunan Kuran Tilaveti ile başlayan serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Sergiye katılan protokol üyelerine Aliağa Bayburtlular Derneği tarafından, Bayburt’u simgeleyen plaketler takdim edildi.

KAVCIOĞLU: 'BÜTÜN OYUNLAR BOZULACAKTIR'

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu yaptığı konuşmada 15 Temmuzun önemine dikkat çekti. 15 Temmuzun bu ülke için anlamlı hale geldiğini söyleyen Kavcıoğlu, "Bu güçlü millet güçlü lideriyle birlikte üzerinde oynanan bütün oyunları bozacaktır. Türkiye yıllardır tokat yediğinde öbür yanağını gösteren bir ülkeydi. Artık tokat yediğinde yumruğunu gösteren bir ülke haline geldik" dedi. "15 Temmuz’dan sonra tezahür eden toplumdaki dayanışma, birlik beraberlik duygusu bundan sonra da devam edecektir." diyen AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise toplumun 15 Temmuz ruhunun devam etmesini istediğini belirtti.

HOTAR: HAİN GİRİŞİMİ UNUTMAYACAĞIZ

Yapılan konuşmaların ardından sergiyi gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Nükhet Hotar, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 15 Temmuz ruhunu yansıtan etkinliklere sürekli katılmaya çalıştıklarını ifade eden Hotar, amaçlarının hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak olduğunu söyledi. "Allah bir daha bizlere böyle günler yaşatmasın” diyen Hotar, ayrıca Aliağa Bayburtlular Derneği başta olmak üzere serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. (İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler