131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

GEBELİK VE KADIN DOĞUM UZMANI

7 Mart 2017, Salı 09:25

     


Anne olmak yeryüzündeki her kadının hayalidir. Kendi canından ve kanından bir canlıyı büyütmek duygusunu yaşamak isteyen milyarlarca kadın vardır. Anne olmak kadar bilinçli bir hamilelik dönemi geçirmek ve bilinçli bir şekilde doğum yapmak da önemlidir.

Bunun için kendini anne olmaya hazır hisseden her kadının bir takım araştırmalar yapması gerekmektedir. Örneğin Ankara’da yaşayan bir kişi interneti kullanarak ‘’ Ankara Kadın Doğum Uzmanı ‘’ şeklinde bir arama yaparak yaşadığı şehirdeki Jinekologlar hakkında ön bir bilgi edinme araştırması yapabilir.

GEBE KALMAK İSTEYEN KİŞİLER NELER YAPMALIDIR?

Ülkemizde gebe kalmak isteyen her kadın cinsel birleşme ile yetinmemeli mutlaka bir uzmanın yardımını almalıdır. Doğal yollardan hamile kalmak ve doğal olmayan yollardan hamile kalmak gibi seçenekler vardır.

Günümüzde gelişen tıp teknolojisi sayesinde doğal yollardan hamile kalamayan, anne ve baba olmayan birçok insana umut ışığı olan tüp bebek yöntemi her geçen gün gelişerek yeni umutlar doğurmaya devam etmektedir.

Tüp bebek yöntemi ile ilgilenen kadın doğum uzmanları tamamen bu alana yönelmiş uzman doktorlardır. Bu alanda kendini geliştirmiş ve uzmanlaşmış olan doktorlar tüp bebek merkezi adı altında birçok sağlık kuruluşunun kurulmasında etken rol oynamaktadırlar.

GEBELİK AŞAMASINDA KADIN DOĞUM UZMANININ ÖNEMİ!

Gebe kalındıktan sonra kadın doğum uzmanlarına belirli aralıklarda, belirli dönemlerde muayene olunmalı ve bu kontroller aksatılmamalıdır. Gebelik dönemi kadın doğum uzmanları yani Jinekologlar tarafından hafta hafta takip edilmeli ve hafta hafta verilerin analizleştirilmesi yapılmalıdır. Her kadının gebelik ilerleyişi farklılık göstereceği için genel bilgilere itibar edilmemelidir. İnternetten gebeliğin haftalara göre verilen bilgileri araştırmak yerine alanında kendisini geliştirmiş kadın doğum uzmanlarını araştırmalıdır. Ankara ve bölgesinde yaşayanlar Google, Yandex, Bing vs. gibi arama motorlarını kullanarak Ankara Kadın Doğum Uzmanı kriteri ile bir internet sorgulaması yaparak en yakındaki jinekologlara ulaşabilirler. Kürtaj fiyatları özellikle son dönemde çok sorgulanıyor fiyat alırken doktorlar arasından seçim yapmak hiç kolay değil.

DOĞUM HAZIRLIĞI VE KADIN DOĞUM UZMANI

Sağlıklı bir gebelik geçiren kadının sağlıklı bir doğum yapması da muhtemeldir. Ancak bazı zamanlarda özellikle gebeliğin son safhalarında bazı problemler ile karşılaşılabilmektedir. Bu problemlerin en aza indirgenmesi ve en az sıkıntı ile atlatılması için mutlaka bir kadın doğum uzmanı nezaretinde gebelik geçirilmesi ve doğum yapılması gerekmektedir.

DOĞUM SONRASI VE KADIN DOĞUM UZMANI

Kadın doğum uzmanları sadece gebe kalmak için ve doğum yapma aşaması için değil doğumdan sonrada bilgisine ve kontrolüne başvurulması gereken uzman doktorlardır.

Doğumdan sonra hem anne sağlığı hem de bebeğin sağlığı için düzenli doktor kontrollerine gidilmeli ve bu kontroller mümkün mertebe aksatılmamalıdır.

İNTERNET VE KADIN DOĞUM UZMANLARI

İnternetin sağladığı imkânlardan faydalanmak gerekir. Bu imkânlardan birisi de Blog Yazılarıdır. Artık her kadın doğum uzmanının bir kişisel web siteleri olduğu gibi günlük yazılar kaleme aldığı blog bölümleri mevcuttur. Ankara bölgesinde hizmet veren kadın doğum uzmanlarının web sitelerine ve dolayısıyla bloglarındaki yazıları ulaşmak için Ankara kızlık zarı dikimi  şeklinde bir arama yapılarak ulaşılabilir.

 

 







 
Son Eklenen Haberler