131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

MHP’DE KURULTAY KARMAŞASI

2 Haziran 2016, Perşembe 06:39

     


MHP olağanüstü kurultayın ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir kurultay tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada, gelişmeleri yakından takip etiklerini belirterek, “Genel merkezin kararı bizim için önemli. Genel Merkezin tavrı doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yargı krizinin ardından şimdi de kurultay krizi yaşanıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin partiyi 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultaya götürmesi, Çağrı Heyeti'nin ise kurultay için 19 Haziran tarihini vermesi MHP'de büyük tartışmalara neden oldu. Bahçeli, mahkeme tarafından partiyi kurultaya götürmekle görevlendirilen çağrı heyetinin kurultay tarihini 19 Haziran olarak açıklamasını tanımadıklarını ilan etti.

AKŞENER: “KURULTAY 19 HAZİRAN'DA YAPILACAK”

MHP’de genel başkan adaylarından Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin, Çağrı Heyeti’nin kurultay için açıkladığı 19 Haziran tarihini tanımamasını değerlendirdi. Gezileri kapsamında geldiği Sinop’ta konuşan Akşener, “Arkadaşlarımızın canı ister katılır, canı istemez katılmaz, ona bir şey diyemeyiz, paşa gönülleri bilir ama 19 Haziran’da o kurultay hukuka uygun ve zorunlu olarak yapılacaktır. O tüzük değiştikten sonra seçimli genel kurul kararı alınacaktır” dedi.

SİNAN OĞAN: “KARAR BÜTÜN ÜLKÜCÜLERİ BAĞLAR”

Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan ise, MHP Genel Merkezi ve Çağrı Heyeti'nden gelen açıklamalar ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Tüzük kurultayını 19 Haziran'da yapacağız. Tüzüğümüze göre, arada 15 gün bir vakte ihtiyaç var. Dolayısıyla sabah tüzük değiştirelim, öğleden sonra seçimli kurultay yapalım, bu hukuken geçerli değil. Yargıtay’ın kararında görevlendirilen Çağrı Heyeti'nin kararına da saygı göstermek lazım. Çağrı Heyeti, '19 Haziran'ı kararlaştırdık' diyorsa, bu bizi de bağlar, Genel Merkezi de bağlar ve bütün ülkücüleri bağlar."

ABDURRAHİM AYDEMİR: “BİZİM İÇİN GENEL MERKEZİN KARARI ÖNEMLİ”

Kurultay tarihi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Parti teşkilatları olarak iki arada bir derede kaldık. Genel Merkezin avukatları kurultay süreci ile ilgili tartışıyor. Onlar da işin içinden çıkamadı. Hal böyleyken bizim söyleyebileceğimiz pek fazla bir şey yok. Genel Merkezin açıkladığı bir kurultay kararı var. Ama çağrı heyeti de bir tarih açıkladı. Teşkilat olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Genel merkezin kararı bizim için önemli. Genel Merkezin tavrı doğrultusunda hareket edeceğiz. Şu anda zaten kurultay tarihi üzerindeki tartışmalar devam ediyor. Kurultayımızın kırgınlık ve küskünlük olmadan, birlik ve beraberlik içerisinde, bayram havasında gerçekleştirilmesi en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler