131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

“AKIL VERME, İCRAAT YAP”

2 Ağustos 2018, Perşembe 06:55

     


Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, İzmir'de yapılacak olan yeni statlar ve kentsel dönüşüm ile ilgili Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) yaptığı açıklamaları eleştirdi.

EBSO meclis toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Stadı ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kocaoğlu, stat konusundan illallah ettiğini, yaka silktiğini belirterek, "7-8 bin kişinin ayakta 7-8 bin kişinin oturarak maç izleyeceği stat yapılacakmış. Ben bu stat konusundan illallah ettim, yaka silktim. Stadın yeri kesseniz yine yanlıştır. Örneköy'deki stat cuk oturur" dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında da vatandaşın hakkının korunmasını ve mağdur edilmemesini gözettiklerini söyledi.

“Ne kadar dönüşüm yaptığını bilmek isteriz”

Kocaoğlu'nun açıklamalarına yanıt veren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı insanlara akıl verme, tavsiye verme yeri değildir. Bu makamın ilk görevi iş yapmaktır, icraat yapmaktır. Kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı konusunda bizler de fikir sahibiyiz. Kentsel dönüşüm yapılırken, söz konusu dönüşüm alanlarında hayatını idame ettiren vatandaşlarımızı mağdur etmeden, uygun strateji ve hamlelerle, mahalle kültürünün devam edeceği şekilde bir icraat olması konusunda biz de mutabıkız. 13 yıldır görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu şekilde ne kadar dönüşüm yaptığını, bu kültürde bir eyleme ne denli katkıda bulunduğunu bizler de bilmek isteriz. " dedi.

“Koca bir yalan olduğu ortaya çıkacak”

Aziz Kocaoğlu'nun yeni statlar konusundaki açıklamalarına da cevap veren Hamza Dağ, “Statların yapımının kim tarafından engellendiğini İzmirli hemşerilerim gayet iyi bilmektedir. Statlar konusunda uzun yıllardır büyük çabalar sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. İnşallah uğraşlarımız en kısa zamanda meyvesini verecektir. Statların yapımlarının tamamlanmasıyla, söz konusu kimselerin bu konuyla ilgili iddialarının koca bir yalandan ibaret olduğu bir kez daha ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler