131019098
19 Mart 2024, Salı

AKBULUT: “SANDIKTA KİMLERİN AĞLAYACAĞINI GÖRECEĞİZ...”

3 Aralık 2016, Cumartesi 06:39

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa Belediyesi’nde mülkiye müfettişleri tarafından yapılan inceleme ve soruşturmaların çok önemli olduğunu belirterek, bunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Projeler konusunda Aliağa’nın önünü açmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen Akbulut “İddialar çok ciddi. 2.5 yıldır birçok şey Aliağa kamuoyunda konuşuluyor. Bunların ciddi şekilde incelenmesi lazımdı. Şunu Aliağa halkının bilmesini isterim ki; biz Aliağa’nın önünü açmak için elimizden geleni yaptık. Burada her iki parkın da tahsisi noktasında elimizden geleni yaptık. Buna rağmen belediye başkanının danışmanlarının beni itham eden açıklamaları oldu. ‘Yaşar Akbulut siyasi ikbalini düşünerek hareket ediyor’ dediler. Biz eğer siyasi ikbalimizi düşünerek hareket etseydik bu Avcı Ramadan ve Ağapark’ın tahsisini yaptırmazdık. Burada yapılacak parkların takdirini yüzde yüz başkanın toplayacağını biliyorduk ki bu gayet doğal. Bize düşen, yardımcı olup, yapılmak istenen hizmetin önünü açmaktı ve bunu da milletvekilimizle birlikte Ankara’da girişimlerde bulunarak hallettik. Ama, hem Avcı Ramadan’da –ki ben Avcı Ramadan’ı beğeniyorum- hem de Ağapark’ta projelere bizim müdahil olma durumumuz yoktu. Tahsisleri biz yaptırdık ama projeler belediyeye ait. Dolayısıyla, üzerinde yapılan yapılar artılarıyla eksileriyle belediye başkanına ait. Ağapark’ta kıyı kenar çizgisine uyulmamış, 6 metrekare yapılması gereken kapalı alanlar 150 metrekareye kadar çıkmış, tabii bunları müfettişler inceleyeceklerdir. Ama, avukat olan bir belediye başkanının hukuka uyması gerekirken hukuksuzluk yapması doğru değildir.” Şeklinde konuştu.

“NİYE GİZLİYORSUNUZ?”

Sponsorlardan alınan paraların belirsizliğine de değinen Ak Parti Aliağa İlçe başkanı Akbulut “Ben geçen sene de söylemiştim ‘hukuksuz bir hukukçu var karşımızda’ diye. Maalesef her şeyi çiğneyerek algı operasyonlarıyla yönetiyorlar Aliağa’yı. Sen hukuksuz bir iş yapıyorsun, ve arkasından da ‘nasıl olsa burasını yıksalar da halk bunu takdir edecek çünkü biz hizmeti yaptık, yıkmazlarsa zaten yaptığımız yanımıza kar kalır’ diyorsun. Bu yaptığınız ip cambazlığını ben halkın takdirine bırakıyorum. Tabii ki gönül orada yapılan yapıların yıkılmasını arzu etmiyor. Milletin parası... milletin parası diyorum ama, iş biraz çetrefilli. Makbuzsuz, sponsorları belli olmayan, açıklanmayan durumlar var. Kimden ne kadar para alındığı bilinmiyor. Ne kadarını harcadınız, müteahhitler niye ‘paramızı alamıyoruz’ diye bas bas bağırıyorlar? Belediye binasında olaylar çıktığını duyuyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Aliağa’ya yakışır şeyler değil. Zaten Aliağa ağır sanayinin olduğu, fabrikaların olduğu bir yer. Siz bir fabrikaya gidip de ‘şuraya park yapıyoruz, bunun sponsoru siz olun’ dediğinizde zaten yardımcı olurlar. Ama niye bunu gizliyorsunuz? Niye bu makbuzlandırılmıyor? Diyelim ki sponsor kendini gizliyor veya verdiği miktarı söylemek istemiyor. Peki nerelere ne kadar para verdiğinizi niye açıklamıyorsunuz? Hangi müteahhitlere hangi yollarla verdiniz bu ihaleleri? Paralarını alabildiler mi, ki ben tam tersi olduğunu duyuyorum. Çok büyük miktarlardan bahsediliyor. Ciddi miktarda borçların bulunduğu söyleniyor. Siz belediye seçimlerine girerken belediyeyi şeffaf yöneteceğinizi vaadetmiştiniz. Hatta meclis toplantılarını Demokrasi Meydanı’ndan canlı yayınlayacaktınız. Ama bırakın toplantıları canlı yayınlamayı, aldığınız verdiğiniz her şeyi gizliyorsunuz. Burada büyük yanlışlıklar var. Bunların da müfettiş incelemesi sonucunda ne şekilde sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz. Ayrıca döküm sahalarıyla ilgili bir sürü iddia konuşuluyor. İzin alınmadan hafriyat dökülen yerler var, bunlarla ilgili araştırmalar da müfettişler tarafından yapılıyor. Bunların da neticeye kavuşacağına, gerekenin yapılacağına dair inancım sonsuzdur. İçişleri bakanlığı müfettişlerinin burada olduğunu duyduk. Bazı soruşturmalar yürütülüyor. İnşallah iş başka yönlere gitmeden hallolacaktır. Neticeyi hep birlikte göreceğiz.” dedi.

“MÜFETTİŞLERE ETKİ EDEMEZLER”

Mülkiye müfettişlerinin soruşturmasına müdahil olmak için Ankara ve İstanbul’da çeşitli girişimlerde bulunulduğu iddialarına da değinen Akbulut “Müfettişlere etki etmek için bazı girişimlerde bulunulduğu gibi ağır ithamlar da konuşulmakta halk arasında. Ben İçişleri müfettişlerinin bu tip şeylerden etkilenebileceğine inanmıyorum. Şu an artık FETÖ’cülerden de temizlenmiş hale geldik, bakanlık bürokratlarında da bu temizlik yapıldı, dolayısıyla orada ben herhangi bir yanlış olacağını, müfettişlerin etki altında bırakılabileceğini düşünmüyorum.” diye konuştu.

“ÇİVİ DEĞİL, DUBA ÇAKIYORUZ”

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in, AKP iktidarı ile ilgili olarak “2004’ten beni Aliağa’ya bir çivi bile çakmadılar” açıklamasına da yanıt veren Akbulut “Yapılan açıklamaları çok talihsiz buluyorum. Durum ortadadır. Belediye başkanının ve teşkilatın pozisyon ortadadır. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. MHP İlçe Başkanı ‘Aliağa’ya bir çivi bile çakmadılar’ demiş. Ancak ‘Abdurrahim Abi’ şunu bilsin ki Aliağa’ya çivi değil, duba çakıyoruz.” dedi.

“KİMİN AĞLAYACAĞINI GÖRECEĞİZ”

Sosyal medya üzerinden kendisini kastederek yazılan bir mesaja da yanıt veren Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Akbulut şunları söyledi: “Bizim siyaseten yetiştirilme tarzımız ve anlayışımıza göre biz hiçbir zaman kendimizi kaybetmiş olarak düşünmeyiz. Biz siyaseti Allah rızası için yaparız. Makam mevki derdiyle yapmayız, sonuna kadar çalışır ve arkasından vicdanı rahat şekilde kafamızı yastığa koyarız. Ben teşkilatıma da her seçimde şunu söylerim, ‘seçimin bittiği günün akşamı yattığınızda vicdanınız rahatsa, ben gerekeni yaptım, oturduğum koltuğun hakkını verdim diyebiliyorsanız, bundan daha iyisi yoktur.’ Bu nedenle, sandık başında kimlerin ağlayacağını hep beraber göreceğiz. Biz o beş yıllık belediye başkanlığının hiç bitmeyeceğini düşünenleri çok gördük. Eğer seçimler öne alınmazsa, 2019 30 Mart’ında sandık başında kimin ağlayacağını da hep beraber göreceğiz.”

“MAKAM DERDİYLE KOŞTURMUYORUM”

Aliağa ile ilgili projelerin peşinden koşturmasının ardında herhangi bir farklı amaç aranmaması gerektiğini ifade eden Akbulut “Aliağa halkı şunu çok net bir şekilde bilsin ki, Yaşar Akbulut hiçbir zaman makam derdiyle bu koşturmayı yapmıyor. Çoluğumuzu çocuğumuzu, işimizi bir kenara bırakmamızın tek bir sebebi var; o da mevcut görevimizi hakkıyla yerine getirebilmek. Kesinlikle ileriye yönelik kafamın içinde düşündüğüm herhangi bir şey yok. Hepsi kamuoyunun, Aliağa halkının önünde gerçekleşiyor. Bugün İlçe başkanı olarak devam ederim, yarın başka bir makamda olurum veya hiçbir makam olmaksızın, sadece Ak Parti’nin bir neferi olarak çalışırım. Siyaset böyledir. Benim amacım şu: Bu yapacağımız projeler Aliağa için büyük projelerdi. İlçe Başkanı olurken hedeflediğim Aliağa’nın sorunları diye planladığım ve İlçe Başkanlığım bittikten sonra arkamda ‘bu adam da şunları yaptı’ dedirtecek işler bırakmayı planlamıştım. Onları da tek tek hayata geçiriyorum. Benim için en büyük makam Hak’kın ve halkın rızasını kazanmaktır. Onu da kazanacağımıza inanıyorum. Allah bana ömür verirse hedefim bir an önce şu projelerin temellerinin atılmasıdır. Bir kısmının ihalesi yapıldı, bir kısmı ihale aşamasında. Bunların temelleri atıldıktan sonra görev başında olmasam bile bunu önemsemem. Çünkü bunları kullanırken Aliağa halkı şunu diyecek: ‘Allah emeği geçenlerden razı olsun’ ve orada da en büyük pay Yaşar Akbulut’a, teşkilatıma gelecek. Biz onun derdindeyiz. Halk da makam noktasında bize neyi takdir ederse hiçbir görevden geri durmayız ama şunu üzerine basa basa söylüyorum, benim kafamın içerisinde planlanmış herhangi başka bir makam mevki düşüncesi yoktur.” şeklinde konuştu.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler