131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HDP 'HAYIR' KAMPANYASINI BAŞLATTI

4 Mart 2017, Cumartesi 06:33

     


Halkların Demokratik Partisi (HDP),yaklaşan referandum öncesi 'hayır' kampanyalarına başladı. Bayraklı Tepekule'de gerçekleştirilen programa partinin Aliağa İlçe Yönetimi de yoğun katılım gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2 Mart'ta İzmir, İstanbul ve Diyarbakır da eş zamanlı olarak 'Hayır Hepimiz Kazanalım" sloganıyla referandum startını verdi. Yoğun katılımın olduğu Bayraklı Tepekule'de gerçekleştirilen toplantıya Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü katıldı. toplantıya HDP Aliağa İlçe Yönetimi ve ilçedeki partililer de büyük ilgi gösterdi.

Referandum sürecinde partinin sloganı "Hayır Hepimiz Kazanalım" oldu. Programda yapılan konuşmalarda "Biz işçiyiz, emekçiyiz, halkız, çoğuz, teke inmeyiz" vurgusu yapıldı. Program hakkında bir değerlendirmede bulunan HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay, "Milletvekillerimizin yaptıkları konuşmalarda tek partinin dayattığı tekçi anayasanın halkın anayasa sı olamayacağı, gazetecilerin, akademisyenlerin ve altı milyon oy alan bir partinin eş genel başkanlarının hukuksuz bir şekilde ceza evinde olduğu ve OHAL uygulamalarının ülkeye nefes aldırmadığı bir dönem de anayasa yapılamayacağı ifade edildi. 7 Haziran'da halkların çektiği kardeşlik halayını 16 Nisan'da Hayır'a çevirip yine, yeniden kardeşlik ve barış halayları çekeceğiz."dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler