131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP MİTİNGİNE STK'LARDAN DESTEK

4 Ağustos 2016, Perşembe 06:37

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından, Gündoğdu Meydanı’nda bugün yapılacak 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne Aliağa'daki STK'lar ve sendikalardan da destek geldi.

Aliağa'da faaliyet gösteren STK ve sendika temsilcileri, CHP'nin bugün saat 19.30'da Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne katılım çağrısında bulundu. İzmir'de yapılacak olan mitinge destek vereceklerini açıklayan STK ve Sendikalar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli-Sen ve Petrol-İş Aliağa şubeleri yer aldı. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, bugün yapılacak olan miting için yayınladığı bir mesajla, sosyal medya hesabı üzerinden üyelere çağrıda bulundu. Mitinge Aliağa'dan katılmak isteyenler için İzban ve diğer toplu ulaşım araçlarının gün boyunca ücretsiz olacağını hatırlatan Durmaz, "Haydi Aliağa, haydi İzmir; Cumhuriyet ve Demokrasiye sahip çıkma görevi sizde" dedi.

ADD'DEN DESTEK MESAJI

Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi olarak mitinge katılım göstereceklerini belirten Başkan Erol Ertük, "Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasiye, laikliğe, hukuka ve özgürlüklere sahip çıkmak için saat 19:30 da Gündoğdu meydanındayız. Ne askeri darbe ne siyasi darbe, tam bağımsız demokratik, laik Türkiye" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLER DE KATILACAK

Üyelerine katılım çağrısı olarak gönderdiği mesajında Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, "Değerli arkadaşlar bugün miting için hep birlikte Gündoğdu'da buluşacağız. Ülkenin tarikat, cemaat sarmalından kurtulması için yaşasın tam bağımsız, laik Türkiye demek için, İzmir'e hareket etmek üzere, tüm dostları saat 16.30'da Aliağa İzban istasyonuna bekliyoruz" dedi.

İŞÇİ CEPHESİ DE ORADA OLACAK

Petrol-İş Aliağa Şubesi ise genel merkez tarafından şubeye iletilen katılım çağrısını, sendikanın sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu. Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar ve Genel Sekreter Ahmet Kabaca imzalı açıklamada şu ifadeler yer aldı; "15 Temmuz 2016 gecesi milli irademize karşı yapılan ve demokratik düzeni yıkmayı hedefleyen darbe girişimi, milletimizin bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmesi ve ülkemize sahip çıkması ile engellenmiştir. Biliyoruz ki, darbelerin ilk hedefi her zaman, toplumun en geniş kesimini oluşturan emekçiler ve emeğin hakkını savunan sendikalardır. Bizler de bu bilinçle, 15 Temmuz akşamından beri, şehir meydanlarında tüm üyelerimizle demokrasi nöbetlerine destek veriyor, yapmış olduğumuz etkinlik ve açıklamalarla darbeye karşı duruşumuzu net bir şekilde ifade ediyoruz. Bu bağlamda; bugün CHP Genel Merkezi tarafından organize edilen, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne, yakın şubelerin, üyelerimiz ile birlikte katılmalarını rica ederiz."

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler