131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SAYIN: “ACAR’I ESEFLE KINIYORUZ”

5 Temmuz 2018, Perşembe 06:38

     


Aliağa Belediye Meclisi’nin gergin geçen Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısının ardından Ak Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Acar’ın tavrının yanlış olduğunu söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın, “Olumsuz sözleri iade ediyoruz ve esefle kınıyoruz” dedi.

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, 50 milyon TL borçlanma talebi meclis üyeleri tarafından reddedilince sinirlenip toplantıyı terk etmesi ve meclis üyelerine hakarette bulunması ile ilgili Ak Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. İlçe Binasında gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın’ın yanı sıra Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

“MECLİS GÜNDEMİ GEÇ ULAŞTIRILDI”

Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında istenmeyen, arzu edilmeyen, vahim bir durumun gerçekleştiğini söyleyen Kazım Sayın, “Meclis toplantısından bir gün önce meclis üyelerimiz ile ilçe başkanlığımızda toplanarak gündem maddelerini değerlendirdik. Meclis gündemi, belediye meclis üyelerimize, 2 Temmuz Pazartesi günü saat: 17.00'de gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısından 30-40 dakika önce ulaştırıldı. Gündemin geç ulaşmasına şaşırdık, yoğunluk ve gündem değişikliğinden dolayı geç geldiğini düşündük.” dedi.

“HAYIRLI İŞLERİ HER ZAMAN DESTEKLEDİK”

Gündem maddelerini Ak Partili belediye meclis üyeleriyle birlikte tek tek incelediklerini ifade eden Kazım Sayın, “6. Madde olan Ege Üniversitesi’nin ilgili fakülte talebi ve üniversite alanlarının Çaltılıdere'ye açılması hususunu görüşerek Ak Parti teşkilatı olarak destek verdik. Aliağa'mıza yapılacak hayırlı işleri her zaman Ak Parti grubu olarak destekledik. 7.madde de ise Belediye tarafından, alt yapı ve toplu konut için 50 milyon TL borçlanma talep etmekteydi. Bu haberi Aliağa'daki yerel bir gazetede 2 Temmuz Pazartesi günü manşet haber olarak okuduk. Asıl sorun burada oldu. Böyle önemli bir konuyu basından öğrenmek meclis üyelerimizi üzmüştür.” dedi.

“HİÇBİR MAKAM KİMSEYE BAKİ DEĞİL”

Belediye Başkanı Serkan Acar'ın birkaç gün önceden, bu gazete haberi yapılmadan detaylı bilgilendirme yapması gerektiğini ifade eden Sayın, “Belediye Başkanımız bizleri daha önce bilgilendirmiş olsaydı, yapacağı projeleri ayrıntılı anlatmış olsaydı, Aliağa'mızın hayrına ve gelişmesine evet derdik. Bu durumu siyasi olarak da görmedik. Göreve geldiğimde Sayın Belediye Başkanımıza ‘Doğru olan her şeyde yanınızdayız’ demiştik. Borçlanmanın birkaç gün önceden nereye, nasıl, ne şekilde harcanacağı anlatılabilirdi. Bu şehirde beraber yaşayacağız. Hiçbir makam kimseye baki değildir.” ifadelerini kullandı.

“SÜRÇ-İ LİSAN UYGUN OLMAMIŞTIR”

Sayın, meclis toplantısında yaşanılan tartışmaya da değinerek, “Meclis salonunda yaşananlar şık değildir. Hiçbir arkadaşımız bunu hak etmemiştir. Sürç-i lisan uygun olmamıştır. Olumsuz sözleri iade ediyoruz ve esefle kınıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımızın hukuki hakları saklı kalmak şartları ile bir daha benzeri olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler