131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KARAŞAN’DAN ACAR’A DESTEK

6 Temmuz 2018, Cuma 06:45

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, 50 milyon TL borçlanma talebini reddetmeleri nedeniyle Ak Partili ve CHP’li belediye meclis üyelerine sert tepki gösteren Belediye Başkanı Serkan Acar’a destek çıktı. Karaşan, Aliağa’ya fakülte ve yüksekokul kurulmasının faydalı olacağını, bunun desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, 50 milyon TL borçlanma talebi meclis üyeleri tarafından reddedilince sinirlenip toplantıyı terk etmesi ile ilgili İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan da açıklamalarda bulundu. Karaşan, parti ilçe binasında düzenlediği basın açıklamasında, ilçeye yapılması planlanan fakülte ve yüksekokul gibi ciddi bir çalışmaya muhalefetteki meclis üyelerinin neden hayır dediklerine anlam veremediğini söyledi.

“YÜKSEKOKULUN YERİ KİMLERİ RAHATSIZ EDER?”

Bahse konu üniversitenin konumlanacağı yerin Çaltılıdere olduğunu belirten Yücel Karaşan, “Aynı bölgede, halkın malı olan ve köy halkının yararlanması gereken yerlerin satışına izin veren Ak Partili meclis üyeleri, böylesine ciddi bir konu için gerekli hassasiyeti göstermemişlerdir. Sormak lazım, Çaltılıdere’ye yapılacak olan yüksekokulun yeri kimleri rahatsız eder? Bende o toplantıdaydım. Bu madde gündeme geldiğinde Belediye Başkanı Serkan Acar, konuyla ilgili belediye meclis üyelerine yarım saate yakın bilgi verdi. Oylamaya geçildiğinde MHP’li meclis üyeleri haricindeki meclis üyelerinin ret oyu verdi.” ifadelerini kullandı.

“BEN ACAR’IN AVUKATI DEĞİLİM”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu güne kadar yapmış olduğu yanlışları hep eleştirdiğini vurgulayan Yücel Karaşan, “Bozköy’deki, Çaltılıdere’deki satışlarda kendisini eleştirdim. Yanlıştı. Bütünşehir Yasası ile Aliağa Belediyesi’ne geçen bazı köy arazileri programlı şekilde birilerine peşkeş çekiliyor. Ancak şu anda Çaltılıdere’ye yüksekokul yapılması konusu bazılarını rahatsız etti. Yüksekokul yapımı ile Çaltılıdere’deki peşkeşin önüne geçilecek. Belki de Serkan Acar şunu hissetti, ‘Yaptığım yanlıştan geri nasıl dönerim.’ Benim kendi şahsi fikrim bu. Buraya yapılmak istenen yüksekokul Aliağa halkının yararına. 50 Milyon TL borçlanma yetkisi bunun için istendi. Ben bu açıklamayı yapmak için neden bekledim bu güne kadar. Gerçekleri öğrenebilmek için. Yoksa ben kimsenin avukatı değilim. Serkan Acar’ın da avukatı değilim. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu araştırdım. Aliağa’ya yararına olacak fakülte ve yüksekokul kurulması konusu desteklenmeli. Belediye başkanı Serkan Acar, bu konuya karşı çıkan partililerle bir araya gelip durumu yeniden izah etmeli, bu konunun önü açılmalı ve bu eğitim yatırımı ilçemize kazandırılmalıdır.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler