131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DURMAZ, “OHAL, OLAĞAN HALE GETİRİLİYOR”

7 Ekim 2016, Cuma 06:30

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 2016 yılı 2. İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan İlçe Başkanı Özcan Durmaz, darbe sürecinin suçlularının hızlı cezalandırılmasının bir yöntemi olarak ortaya konan OHAL’in olağan hale getirilme sürecinde olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 2016 yılı 2. İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İl Yöneticileri Hatice Tatlı, Utku Gümrükçü, Okan Karlıdağ, Salih Özçiftçi, Metin Güler, Ömer Berk Gönençer, YDK Üyesi Şehrazat Mercan, İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ve CHP Aliağa İlçe Teşkilatı katıldı. Toplantıda, 15 Temmuz süreci ve sonrasında yaşananlar ile yerelde ve genelde partiye düşen görevler konuşuldu. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarihte örneği görülmemiş çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, ülkenin 15 Temmuz’da iktidarın kendi içinden çıkardığı bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

“TÜRKİYE’YE YAKIŞAN GÖRÜNTÜLER DEĞİL”

AK Parti iktidarının 14 yıl boyunca ülkeyi derin şekilde kutuplaştıran, ötekileştiren, siyasi krize sokan bir süreçte yönettiğini söyleyen Özcan Durmaz, “İktidarın bu süreçte en büyük destekçisi de 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlardı. Kendi içlerindeki o yarış, kendi içlerinde bir iktidar savaşına döndü ve 15 Temmuz’da taraflardan birisi darbe ile yönetimi ele geçirmeye çalıştı. İktidarın kendi içindeki çatlamadan kaynaklanan o enerji Türkiye’yi muazzam bir krize soktu. Türkiye 15 Temmuz kalkışmasında şehitler verdi, allak bullak oldu. Türkiye’de o güne kadar yaşanmamış görüntüler yaşandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Bütün bunlar Türkiye’ye yakışan görüntüler değil. Türkiye çağdaş dünyaya entegre olmayı önüne hedef olarak koymuş bir ülke. Türkiye hızla bu içinde bulunduğu ortamdan uzaklaşmalı” diye konuştu.

“OHAL, DEMOKRASİYİ BAYPAS ETME GİRİŞİMİDİR”

Ülkenin, 15 Temmuz sürecinden sonra bir OHAL dönemine girdiğini ifade eden Durmaz, darbe süreciyle hızlı hesaplaşmanın, darbe sürecinin suçlularının hızlı cezalandırılmasının bir yöntemi olarak ortaya konan OHAL’in olağan hale getirilme sürecinde olduğunu belirtti. Bunun son derece tehlikeli olduğunu söyleyen Durmaz, “İktidar daha önce parlamentodan geçirilmesi mümkün olmayan yasal düzenlemeleri sanki bir anayasa düzenlemesiymiş gibi OHAL’lerle yaparak ülkeyi yönetmeye çalışmaktadır. Ekonomiden, tarımla ilgili düzenlemelere kadar birçok konu artık OHAL kapsamında ve KHK’larla yapılmaktadır. Bu Türkiye’nin parlamentosunu baypas etme, Türkiye’nin demokrasisini baypas etme girişimidir. Türkiye’nin OHAL sürecini sonlandırıp, çok hızlı bir şekilde olağan hale geçmesi ve tekrar parlamentoyu işler hale getirmesi gerekmektedir” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler