131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SERTEL’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

8 Nisan 2015, Çarşamba 10:37

     


CHP 2. bölge milletvekili adayı Atilla Sertel, Aliağa’da partililerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

29 Mart tarihinde yapılan ön seçimde 2. bölgede 3. sıraya yerleşen Sertel, İzmir’de ve Türkiye’de iyi bir kadro ile seçime girdiklerini belirterek, ‘Hedefimiz CHP iktidar, hedefim basından sorumlu Devlet Bakanlığıdır. Başaracağımıza inanıyorum. Sizin de inanmanızı istiyorum” dedi.

İzmir 2. bölgede yapılan önseçimde 3. sıraya yerleşen CHP Milletvekili adayı Atilla Sertel, bölgedeki partililerine teşekkür ziyaretini sürdürüyor. CHP ilçe binasında çok sayıda partili tarafından alkışlarla karşılanan Sertel, partilileri tek tek kucaklayarak teşekkür etti.

DURMAZ, "CHP, TÜRKİYE'DE İKTİDARA EN YAKIN PARTİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Sertel'i İlçe Parti Örgütünde karşılayan Aliağa İlçe Örgütü Başkanı Özcan Durmaz, 29 Mart'ta gerçekleştirilen ön seçimlerden çıkan sonuçları değerlendirerek, "Bugün çok büyük mutluluk içerisindeyiz. Partimiz önseçimi bitirdi, ardından kontenjan adaylarını da belirledi. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'de iktidara en yakın parti olduğunu gösterdi. Çünkü, Türkiye'de şuanda hiçbir siyasi parti hiçbir adayını resmen açıklamış değil. Sadece ortada dolaşan isimle var. Biz uzun yıllardır beklediğimiz ön seçimi de yaptık. Bu ön seçimin İzmir ve Bölgemiz için sonuçları gerçekten hepimizin yüzünü güldürdü" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

"Aslında biz bir bakıma ön seçim değil, bir kabine seçimi yapmış olduk. Şuan çok inanıyoruz ki muhtemel Bakanımız Atilla Sertel bugün burada. Bütün kabinenin önemli bir kısmını kaptanıyla beraber bölgemizden göndereceğiz. Ön seçim sonuçları enerjimizi ve iktidara talip olduğumuzu net bir şekilde ortaya koyuyor. Ön seçim çalışmalarındaki yorgunluğumuzu kısa sürede attık ve kısa sürede genel seçim için de İl ve tüm ilçe örgütlerimizle beraber saha çalışmalarına başlayacağız. Sayın Atilla Sertel'e de kendisini burada görmüş olmaktan duyduğumuz mutlulukla teşekkür ediyorum" diyerek önseçim sonuçlarını kabine seçimlerine benzetti.

SERTEL, "OLAYLARI ÇARPITMADAN YANSITABİLEN BİR MEDYA KURMAK BOYNUMUZUN BORCU"

Partililerin alkışlarıyla söz alan Atilla Sertel, “Sevgili hemşerilerim ve siyasi akrabaları, bizi siz seçtiniz. Öncelikle oylarınız için çok teşekkür ediyorum. 2. Bölge gerçekten hem siyasi anlamda hem de ülke bazında çok önemli ve başarılı hizmetler yapmış insanların seçildiği bir bölge. Benim gönlümün arzu ettiği gibi A takımı çıkaralım dediğim bir bölge haline geldik. Basından sorulu Başbakan Yardımcılığı görevini yapmayı çok arzuluyorum. Çünkü Türkiye'de basın, ifade ve gazetecilerin özgürlüğü açısından; Türkiye'deki gerek yerel basının, gerekse ulusal basının birikmiş sorunlarını çözmek, halka doğru bilgi veren ve olayları çarpıtmadan yansıtabilen bir medya kurmak bizim boynumuzun borcu olsun. Bunu yürekten istiyorum. Enerjimizi bu noktada kullanacağız" şeklinde konuştu.

"HAYAL KURARIM, GEREÇEK ZEMİN’DE KOŞARIM"

Ön seçimden bu yana sokaklarda genç yaşlı, çocuk herkesle bir araya geldiğini belirten Sertel, "Parti üyelerimizin içerisinde beni tanıyan da var, tanımayanda. Kendileriyle sohbetle edip oylarına talip oluyorum. Halkın içinde olmayanın siyaset yağma şansının olmadığı bir dönem başladı. Üyesiyle, halkıyla temas etmeyen milletvekili adayının bundan böyle seçilme şansı yoktur. Bununda bize iktidarın yolunu açacağı inancındayım. İzmir, inşallah üç Gazeteci milletvekili yapacak. Bu anlamda sahadaki çalışmalarınıza devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Bundan dönüş yok. Ben basından sorumlu bakan olacağım dediğimde birileri ütopik gördü. Ben önce hayali kurarım, ama gerçek zeminde koşarım. Zemin halkımızdır. Zemin insandır" dedi.

"EN BÜYÜK KUVVET HALKTIR"

En büyük kudret ve kuvvetin halk olduğuna dikkat çeken Atilla Sertel, "Bu kudret ve kuvvet ayağa kalktığı zaman önünde kimse duramaz. Ön seçim çalışmalarım sırasında hiçbir belediye başkanından ne destek istedim, ne destek gördüm. Ben, caddelere asfaltlara pankart asmaktan ziyade gönüllere pankart asmayı daha doğru buluyorum. Ben, sosyal demokrat belediye başkanlarının başarısı için uğraşan ve halka hizmet eden belediye başkanlarının hizmetlerini anlatan bir milletvekili olmak isterim. Çünkü onlar bizim kalelerimiz. İktidarı hep birlikte kurmak için, halkın bir adım öne çıkması için hep beraber yapmak için el ele olmalıyız. Genel Başkanımızın Başbakan olma görevini biz İzmirliler olarak ona vermek zorundayız. Hep birlikte bu sorumluluğu üstlenmek zorundayız. Bu anlamda da halkla ilişkilerin ve diyalogun öneminin altını çizmek istiyorum. Yolumuzda devam edeceğiz" diyerek seçim çalışmaları sırasında halkla ilişkilerin ve diyalogun önemine değindi.

Partililere ev ev, köy köy çalışmalarını da isteyen Sertel, parti binasındaki ziyaretinin ardından geçtiğimiz gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren parti üyesi Nurettin Binici’nin cenazesine ve Beş Kardeş Köylüleri Derneği Cem Evi’ndeki taziyeye katıldı. (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler