131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SOYER, “İZMİR CHP’NİN DEĞİL, DEMOKRASİNİN KALESİDİR”

9 Şubat 2019, Cumartesi 07:06

     


CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, katıldığı programda İzmir’in gündemindeki sorunlara yönelik açıklamalarda bulundu. Soyer konuşmasında, “İzmir CHP’nin değil, demokrasinin kalesidir.” ifadelerini kullandı.

İzmir’in CHP’nin değil demokrasinin kalesi olduğunu, bunun nedeninin tarihi süreç içinde oluşan farklı kimlik ve kültürlerle bir arada barış içinde yaşama kültürü olduğunu belirten CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, demokrasi ve özgürlük talebinin yoldaki çukurdan daha önemli ve öncelikli olduğunu vurguladı.

“Demokrasi bir arada yaşamak demektir”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, “İzmir’de insanlar demokrasiye yoldaki çukurdan daha fazla önem veriyor. Bir arada yaşama kültürünün ona bahşedeceği özgürlüğe, orada eksik kalan çukurdan, trafikteki sıkışıklıktan daha fazla önem veriyor. Evet CHP’nin kalesi değil İzmir ama demokrasinin kalesidir. Demokrasi bir arada yaşamak demektir. Bir arada yaşamanın kültürü, normudur demokrasi.” dedi.

“İzmirli AKP’yi bir arada yaşama kültürüne tehdit olarak görüyor”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, AK Parti’nin İzmir’i alamama nedeninin de bir arada yaşama kültürünün zedeleneceği kaygısı olduğunu dile gererek, “Bu demokrasi şöyle bir şey, niye CHP’ye oy veriyor, niye demokrasinin kalesi diyoruz. Çünkü AKP’yi bu kimliğe tehdit olarak görüyor İzmirli. Bir arada yaşama kültürünü zedeleyecek diye düşünüyor. Merkez siyaset ötekileştirme, kutuplaştırma algısını İzmir’de bir türlü yapamıyor. Ama elinden gelse bunu yapacağını biliyor İzmirli. O tuzağa düşmek istemiyor.” şeklinde konuştu.

“Kimseye şirin görünme derdim yok”

Konuşmasında İzmir’in sorunlarında da değinen Soyer, “Çok temel sorunları var; ulaşımla ilgili, katı atık bertarafla ilgili, hafif raylı sistemi, ücretlendirme politikasıyla ilgili, altyapı ile ilgili büyük sorunlar var. Hala arıtması olmayan ilçelerimiz var. Ben onların da bu işlerin eksikliğiyle ilgili aynı kaygıyı yaşadıklarını düşünüyorum. Burada bir tereddüt yok. Kimseye şirin görünme sıkıntım yok. Durum tespiti yapmaya çalışıyorum. Bunu yaparken hak yememek lazım. Kimseyi incitecek kıracak bir duruma ihtiyaç duymuyorum. Bu temel sorunların mutlaka çözülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İzmir’de küçük ölçekli turizmi teşvik önceliğimiz olacak”

İzmir’in Turistik değerinin artacağını belirten CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “ Turizme bakış açımız değişecek. Ölçek birincisi. Biz küçük ölçekli turizmi teşvik edeceğiz. Endüstriyel turizmden ziyade, onu da yok saymayacağız ama, küçük ölçekli turizmi çok teşvik edeceğiz. Butik oteller, ev ve küçük pansiyonlar olacak. Gastronomi turizmi dediğinizde Ödemiş’te bile sizin sunacağınız turizm potansiyeli var. Ölçek birincisi. İkincisi, çeşitlilik. Zeytinyağı ilaç niyetine kullanılıyor. İçinde yaşıyoruz ama doğru dürüst pazarlamıyoruz. Açık gönderiyoruz İtalya’ya, adamlar pazarlıyor markalaştırarak. Bu hıyanettir. Belediyenin markada, pazarlamada, coğrafi işarette belediye olarak öncülük yapacağız.” ifade etti.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler