131019098
19 Mart 2024, Salı

DURMAZ YENİDEN BAŞKAN

11 Aralık 2017, Pazartesi 06:51

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 12. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste olarak gidilen seçimde 247 delegenin 80’i oy kullanmazken; 1 oyun geçersiz, 1 oyun da boş sayıldığı seçimde mevcut Başkan Özcan Durmaz 165 oyla yeniden CHP Aliağa İlçe Başkanlığına seçildi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 12. Olağan Kongresi cumartesi günü, 10.00 - 17.00 saatleri arasında Aliağa Belediyesi Meclis ve Konferans Salonu’nda yapıldı. Tek liste olarak gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Özcan Durmaz, yeniden CHP İlçe Başkanlığı’na aday oldu. Olağanüstü MYK toplantısı nedeniyle İstanbul’a gitmek zorunda kalan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın yerine kongrenin Divan Başkanlığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, divan katipliklerini ise Pelin Evranos ile Hakan Turan yaptı. Kongreye katılanlar arasında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı, CHP İl Eski Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, çevre ilçelerin CHP İlçe Başkanları, Ak Parti, MHP, HDP ve Saadet Partisi’nin Aliağa İlçe yönetimlerinden temsilciler ile muhtarlar ve çok sayıda partili yer aldı. Kongreye Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, geçen yıl teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in babası Recep Çevik de katıldı.

BALBAY: “BATTAL İLGEZDİ BİR AN ÖNCE GÖREVİNİN BAŞINA DÖNMELİ”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kongrenin açılış konuşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasını eleştiren Balbay, “Yandaş medya Battal İlgezdi’nin görevden alınma sebebi olarak şunları söylüyor; ‘seçimden önce bitti dediği işlerin seçimden sonra bitmemiş olduğu görüldü, kimi ihalelerde yakınlarının ve tanıdığı kişilerin de yer aldığı ve ticari faaliyetinin sürdüğü görüldü.’ Bunlar nasıl suçlar? Battal İlgezdi bir an önce görevinin başına dönmelidir. Ataşehir Belediye Başkanımız, ‘hodri meydan, alnım ak’ diyor. Bu tablo bizde şu Anadolu deyimini çağrıştırıyor: ‘Hırsıza hırsız deme çuvalı başına geçirir.’ Bunu reddediyoruz. Bunu kabul etmeyeceğiz.” diye konuştu.

“YURT DIŞINA KAÇACAĞIMIZI SÖYLEYEN HAKİM ŞU AN YURT DIŞINDA KAÇAK”

Kendisinin cezaevinden çıkarken yaşadığı durum ve bu günkü süreci anlatan Mustafa Balbay, “Bugün 9 Aralık 2017. Bundan tam 4 yıl önce ben bugün 5 yıllık esaretten özgürlüğüme kavuşmuştum. Sincan Cezaevi’nden çıkarken, ‘Son haksız şekilde hapiste yatan kişi cezaevinden çıkmadan mücadeleyi bırakmayacağım’ demiştim. Türkiye özgür olmadan, benim özgürlüğüm yarımdır. 5 yıl boyunca, ‘Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi tutuklu yargılansın, yurt dışına kaçma ihtimali var’ diyen hakim şuan yurt dışında kaçak. Ama biz bu topraklarda yaşayacağız ve bu toprakların özgürlüğü için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BU SALONDA BİR EKSİK VAR”

Bugün Türkiye’nin etrafında karabulutların döndüğünü ifade eden Balbay, “Kudüs’e dair alınan karar İslam dünyasına ağır darbedir. Bu kararın altında kalacak ve omuz omuza veremeyeceksek yuh olsun bize. Ortadoğu’da ölen her 10 kişiden 1’i saldırılarda ölüyor. Ölen de öldüren de Müslüman.” diye konuştu. Aliağa’nın emeğin başkenti olduğunu vurgulayan Balbay, “Emeğin en yüce değer değil de neredeyse en cüce değer ilan edilmesine hayır diyeceğiz. Bunu kabul etmiyoruz. Bu salonda bugün herkes var ama bir eksik var. Bundan sonraki kongremizde o eksik de burada olacak. O eksik Aliağa Belediye Başkanıdır. Aliağa halkının emeğin başkentine yakışır bir belediye başkanı seçeceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

DURMAZ, “CİDDİ BİR DESTEK KAZANDIK”

Balbay’ın ardından söz alan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 4 buçuk yıldır Aliağa’da bir anlamda kamu görevi yürüttüğünü ifade etti. 4 buçuk yılı parti içi rehabilitasyon süreci, parti içinde barışın yeniden sağlandığı bir süreç olarak geçirdiklerini söyleyen Durmaz, “Bugün partimizde tek bir kişinin bile partinin dışında kalmadığı, tek bir kişinin bile ayrı durmadığı bir tabloyu yarattık. Bunu sevinerek görüyorum. Bugün seçilecek yeni yönetimimizle, yarından itibaren Aliağa’nın geleceği yeniden kurmak ve Aliağa’nın hak ettiği bir yerel iktidarı kurmak içim sokağa çıkıp birlikte çalışmaya başlayacağız. Gerek ilçemizde gerek dışa dönük çalışmalarda, birlik ve beraberlik içerisinde, gençlik ve kadın kollarıyla ve bütün organlarıyla tek bir ayrışma olmadan tek bir hedefe doğru yürüdük. Tüm bu çalışmalar geçmişte bağ kurmakta eksik kaldığımız yerlerle bağ kurmamıza vesile oldu, ben partimize dönük ciddi bir destek kazandığımıza inanıyorum.” dedi.

“HAK ETMEDİĞİ BİÇİMDE YÖNETİME GELENLER, HAK ETMEDİĞİ ŞEKİLDE ALİAĞA’YI YÖNETİYOR”

2015-2017 sürecinde yaptıkları en önemli çalışmanın yüzde 66 hayır oyu çıkardıkları referandum süreci olduğunu belirten Durmaz, “Bu sonuç önemlidir. Çünkü önümüzdeki süreçte özgürlükçülerin, cumhuriyetçilerin birlikte çalışmasının önünü açacaktır. CHP’nin kazanma ihtimali yüksek olan Aliağa Belediyesi’ni son seçimde kendi içimizdeki ayrışma nedeniyle bir başka siyasi partiye kaptırdık. Ayrıştıran, uzak duran, hakka hukuka mesafeli, kamucu değil, dar grupçu bir yönetim anlayışı Aliağa’yı teslim almıştır. Hiç hak etmediği biçimde yönetime gelenler, yine hiç hak etmediği şekilde Aliağa’yı yönetmektedir. Gerçekten herkesin kendini mutlu ve birinci sınıf yurttaş hissettiği, Belediyenin kapılarının sonuna kadar halka açık olduğu bir yönetimi kurup, düne ilişkin kötü izleri silerek Aliağa’ya borcumuzu ödeyeceğiz.” diye konuştu.

“SPONSOR DESTEKLERİ NEREDE?”

Durmaz, Aliağa Belediyesi’nin haksız hukuksuz uygulamaları karşısında söylenecek çok şey olduğunu ifade ederek, “104 kişiyi yönetime gelir gelmez haksız yere işlerinden ettiler. Sonrasında Aliağa’yı tanımayan, dışarıdan getirilmiş bir yönetim kadrosu, Aliağa’da herkesi sıradan geçirdi. Belediye hizmetleri ya bir ulufe gibi dağıtıldı ya da bu hizmet hiç verilmedi. Sponsorluk adı altında bir sopa ile Aliağa yıllarca oyalandı. Hesaplar incelendiğinde, yapılan her şeyin masrafının Aliağa Belediyesi’nin kasasından çıktığı ortaya çıktı. Peki sponsor destekleri nerededir? Aliağa Belediyesi’nin 6 milyon lira borcu vardı, şimdi 51 milyon lira borcu var. Aradaki 45 milyon lira nerede? Yapılan tüm çalışmalar rekreasyon çalışmalarıdır. Toprak 2 metre kazılmadan yapılan çalışmalardır. Yapılan çalışmalar bu paranın yarısı bile değildir. Nasreddin Hoca’nın dediği gibi, ‘kıyma buradaysa kedi nerede? Kedi buradaysa kıyma nerede?’ Bu, Aliağa Belediyesi’nin kaynaklarının nasıl çarçur edildiğini gösteren bir tablodur.” dedi.

“YANLIŞLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUP BU SEÇİMİN ARKASINDA DURMALIYIZ”

Bu kongreden bir yönetim çıkaracaklarını, Aliağa’nın daha genç bir kadro ve daha yeni bir vizyon ile yönetileceği bir dönemi başlatacaklarını söyleyen Durmaz, “Bundan sonraki süreçte partimizin tüm unsurlarıyla, geçmişte bir şekilde parti içi yarışlarda yan yana olamamış tüm kesimleriyle birlikte çalışacağımızı buradan paylaşıyorum. Aliağa artık CHP’nin kendi içerisinde güçlü bir yapı kurduğu yeni yönetime sonuna kadar güvenebilir. Partimizin bütün potansiyelinden özellikle rica ediyorum. Herkesin gönlünden bir şey geçebilir. Herkesin bir arzusu olabilir ama partinin mekanizmaları bir karar verecekler. Hepimiz düne ilişkin yanlışları göz önünde bulundurarak bu seçimin arkasında durmalıyız. İki kez çok önemli dersler çıkardık. Bu derslerden yola çıkarak geleceğimizi doğru kurgulamalıyız. Bu salondan hiçbir kırgınlık olmadan çıkalım ve 2019’a güçlü bir şekilde hazırlanalım.” ifadelerini kullandı.

GÜVEN, “8 İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANIMIZ YOK, BUNUN ACISINI YAŞIYORUM”

Kongrede bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise Aliağa’da sağlanan birlik beraberliğe övgüde bulundu. Güven, “Birlik ve beraberliğimizi sağlarsak, bir diğer kongrede aramızda Aliağa Belediye Başkanı olarak bir arkadaşımız daha olur. 8 İlçede belediye başkanımız yok, bunun acısını yaşıyorum. Birliğimizi korursak, 2019’da halk iktidarını kurup, Türkiye’nin parlamenter sisteme, barış ve özgürlükler yoluna tekrar dönüş yolunu açabiliriz. CHP’liler bu özveriyi göstermekle sorumlu. 2 yıllık tarihi süreci çok iyi değerlendirmeli, tek yürek tek yumruk olmalıyız. Aksi takdirde başarılı olma şansımız yok. Eğer Türkiye’de hak hukuk olacaksa bunu başaracak olan CHP’lilerdir. Ben Aliağa’nın bu konudaki bilincine yürekten inanıyorum.” dedi. Güven, konuşmasının ardından partisinin diğer ilçe kongrelerine katılmak üzere salondan ayrıldı.

ATİLA SERTEL: “HAKLI OLDUĞUMUZU HALKA ANLATMALIYIZ”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise kongre konuşmasında referandum döneminde yürütülen çalışma için partililere teşekkür etti. Sertel, “Referandum sırasında bize az oy çıkan köylerde kapı kapı gezerek, insanlara Türkiye’nin tek adam rejimine teslim edilmemesi gerektiğini anlatan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir çalışma yürüttünüz. Örgütün öneminin bir kez daha ortaya çıktığı bir süreci yaşadık. Biz kapı çalarken, başkalarının kutu çalıp, kutular içerisinde milyon dolarlar götürdüğü bir dönemdeyiz. Bu yüzden haklı olmak yetmiyor. Haklı olduğumuzu halka anlatmalıyız.” diye konuştu.

“BEYİNLERİNİ RAFA KALDIRMIŞLAR”

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin müfettiş raporuyla görevden alınmasına da değinen Sertel, "Müfettiş raporu görevden almaya yetmez, mahkeme kararı gerekli. Herkes müfettiş raporuyla görevden alınsa ortada belediye başkanı kalmaz. Bunlar ülkeyi iç savaşa sürüklüyorlar. Beyinlerini rafa kaldırmışlar. Hırsızlığı normalleştirdiler. Türkiye'de namuslular birlik olacak, bunlar 2019'da gidecek." ifadelerini kullandı. Sertel konuşmasında ayrıca, Man Adası belgeleri ve Reza Zarrab’ın itiraflarına dair de değerlendirmelerde bulundu.

“ALİAĞA'NIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI ALİAĞALILAR SEÇSİN”

CHP olarak geçtiğimiz yerel seçimlerde Aliağa Belediyesi’ni kaybetmeleri konusunda özeleştiride bulunan Sertel; “Aliağa'yı biz kaybettik, onlar kazanmadı. Masada bir başkası aday, asansörden çıkarken bir başkası, inerken başkası aday. Hamili kart yakınımdır, diyerek bir siyasetçi makam talep edemez. Böyle bir şey yok. Teyzemin kızı çok iyidir, onu meclis üyesi yapalım, böyle bir demokrasi yok arkadaşlar, olmamalı. Bunu samimiyetle söylüyorum, bir milletvekili bu bölgeye, bir milletvekili de diğer bölgeye koysunlar, İzmir'in çocukları siyaset yapsın, siyaset yapma hakkı tanınsın, adaylar ön seçimle belirlensin. Hak, hukuk, adalet diyen bir partinin bunu kendi içerisinde tesis etmesi gerekir. Bu, belediye başkanları için de böyle. Aliağa'nın belediye başkan adayını Aliağalılar seçsin. Seçemez mi? En kralını seçer. 120 bin üyenin seçtiği Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’i daha iyi yönetir. 120 bin kişi mi yanılır, 12 kişi mi yanılır? Kendi içimizde saygı ve barışı tesis edersek iktidara yürürüz." ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜ, “ALİAĞA’YI NASIL YÖNETECEĞİMİZİ GÖSTERECEĞİZ”

Kongrede konuşan İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü de, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrasında yapılan Adalet Yürüyüşü’nü hatırlatarak, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditlere cevap verdi. Gümrükçü, “Buradan iktidarı uyarıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılacak herhangi bir hamlede 81 ilden 500’er 1000’er kilometre yürür o Ankara’yı size dar ederiz” dedi. Kendisinin Aliağa’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Gümrükçü, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Aliağa’da güçlü bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Gümrükçü, “Bugünden sonra Aliağa’da, Aliağalılarla, CHP’lilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle, sendikalarla, muhtarlarla toplantılar yaparak, Aliağa Belediyesi’ni kazandığımızda burayı nasıl ortak akılla yöneteceğimizi konuşacağız. Bizim iktidarımızda doların yeşili değil, doğanın yeşili korunur. Bizim iktidarımızda muhalif partinin ilçe başkanının işyerine zabıta baskını düzenlenmez. Biz sosyal demokratız. Aliağa’yı nasıl yöneteceğimizi göstereceğiz.” dedi.

Gümrükçü’nün ardından kürsüye gelerek birer konuşma yapan CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı ile CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Seçil Adalet Işık, kadınların siyasette daha aktif rol alması gerektiğinin altını çizdiler. Delegeler arasından söz alan CHP Aliağa Gençlik Kolları Eski Başkanı Berkay Aktaş ile CHP Delegesi Ertekin Gültekin de birer konuşma yaparak siyasette gençlere daha çok görev verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

CHP’NİN YENİ İLÇE YÖNETİMİNDE YER ALAN İSİMLER

Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçime gidildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde, Özcan Durmaz’ın İlçe başkanı olarak yer aldığı yönetim kurulu listesi; İlhan Aktaş, Gülsen Cirit, Berna Ekmekçiler, Hüseyin Erden, Pelin Evranos, Engin Gündüz, Bahar İlban, Namık Kaçar, Emel Bayındır Kanat, Zafer Maden, Osman Murat, Barış Özkan, Ali Şahinoğlu ve Fikri Temur’dan oluştu. 247 delegenin 80’inin oy kullanmadığı, 1 oyun geçersiz, 1 oyun da boş sayıldığı seçimde mevcut Başkan Özcan Durmaz 165 oyla yeniden CHP Aliağa İlçe Başkanlığına seçildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler