131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

‘ACAR’ KARŞITLARI ‘KOÇOĞLU’ ÖNCÜLÜĞÜNDE TOPLANDI

11 Aralık 2018, Salı 06:52

     


AIiağa’da, AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde yapılması beklenen ittifak, MHP’nin adayından dolayı fikir ayrılıklarına neden oldu. AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Zülküf Koçoğlu’nun başını çektiği bir grup partilinin Serkan Acar’lı ittifakı istemedikleri, kendi aralarında yaptıkları toplantılarda ittifak adayının AK Parti’den olması fikrinin ön plana çıktığı öğrenildi.

Mart ayındaki yerel seçimlerde Aliağa’da MHP ile ittifak yapması beklenen AK Parti İlçe Teşkilatı’nda sıkıntı yaşanıyor. Aday çıkarılmaması gündemde olan AK Parti’de, partinin bazı önde gelen isimleri ittifak adayının Serkan Acar olması fikrine sıcak bakmayıp büyük tepki gösteriyor. AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Zülküf Koçoğlu’nun önderlik ettiği, aralarında bazı aday adayları ve AK Parti’nin güçlü isimlerinin de bulunduğu bir ekibin, ittifakın AK Parti’nin çıkaracağı aday üzerinden yapılmasını istedikleri ve bu konuda sıklıkla AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı ile AK Parti İl Başkanlığı’na rapor sundukları öğrenildi.

İTTİFAK KARŞITLARINI KAHVALTIDA TOPLADI

Geçtiğimiz günlerde, yine Zülküf Koçoğlu öncülüğünde kahvaltıda bir araya gelen bazı partililerin, Serkan Acar ittifakın ortak adayı olursa partide bölünmelerin yaşanabileceğini konuştukları, ittifakın adayının AK Parti’den olması gerektiği görüşünde birleşerek bu konuda partinin üst kademelerine baskı yapmaya çalıştıkları belirtiliyor. Serkan Acar üzerinden yapılacak olan ittifaka karşı çıkan partililerin, AK Parti’den aday gösterilmesini istedikleri isimleri partinin genel merkezi ile üst yöneticilere rapor olarak gönderdikleri de konuşulanlar arasında.

KENDİ İSMİNİ ÖN PLANA ÇIKARIYOR İDDİASI…

Zülküf Koçoğlu’nun aday adayları arasında kendi ismini ön plana çıkarmak için bu toplantıları organize ettiği, Genel Merkezin aday olarak kendisini ataması için kulis oluşturma çabasında olduğu, hatta bu işin olması için ilçenin tanınmış iş adamlarını da aracı olarak kullandığı iddialar arasında.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler