131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İZMİR'E ÜÇ YENİ ŞEHİR PROJESİ

13 Şubat 2019, Çarşamba 06:27

     


AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci, kent merkezindeki konut baskısını azaltacak ve dar gelirlinin konut sahibi olmasını sağlayacak yeni şehir projelerini açıkladı.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, İzmir'deki çarpık yapılaşma ve yeni konut ihtiyacının çözümüne yönelik çalışma kapsamında kentin kuzey, doğu ve güneyinde 3 yeni yerleşim merkezi oluşturulması öngörülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeybekci, 150-250 bin arası nüfusun yaşayacağı yeni yerleşim alanlarının şehir merkezini rahatlatacağını belirterek, "Altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla okulu ve camisiyle çekim merkezi olacak yeni yerleşim yerlerinde şehir merkezindeki tüm imkanlar olacak. Burada yaşayanların, gerek toplu ulaşımla gerekse özel araçlarıyla hızlı şekilde kent merkezlerine ulaşımını sağlayacak alt yapılar tamamlanacak. Uygun finansman sistemiyle dar gelirli vatandaşlarımızın da konut sahibi olması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, kentsel dönüşüme de önem verdiklerini vurgulayarak çözüm odaklı, yerinde dönüşüm projeleriyle bu konuyu kent gündeminden çıkaracaklarını ifade etti. Denizli’de belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları örnek gösteren Zeybekci, şunları kaydetti:

“Denizli Aktepe bölgesinde 10 bin konut yaptım da geldim. Ortasına da 700 dönüm park yaptım. Arkamızdan hakkını helal etmeyen bir kişi yoktur. Kendi mahallelerinde dönüşüm yaptık. Kentsel dönüşümde bir tek vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyiz. Kentsel dönüşüm işi, bu şehrin asıl sahibi milletin oylarıyla ismen seçilen büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıdır.”

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler