131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MHP'Lİ PEHLİVANOĞLU'NDAN TÜRK TARİHİNDEKİ KIRILMALAR SEMİNERİ

14 Nisan 2015, Salı 09:48

     


7 Haziran Genel Seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren MHP İstanbul 2. Bölge 5. Sıra Milletvekili AdayıÖzcan Pehlivanoğlu Aliağa'da konferans verdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve aynı zamanda MHP MYK üyesi olan Av. Özcan Pehlivanoğlu, 'Türk Toplumunda Son Yüzyıldaki Kırılmalar' başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Seminere MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, MHP Dikili İlçe Başkanı Mehmet Arslan, MHP'li yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı.

AYDEMİR, ''BALKAN TOPRAKLARI YABANCI ÜLKELERİN ETKİSİ İLE KAYBEDİLDİ''

Açılış konuşmasını yapan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Balkan topraklarını kaybedilmesindeki en büyük etkenin yabancı devletlerin Osmanlı Devleti üzerinde uyguladığı baskı sonucu hazırlanan anayasa olduğunun altını çizdi. Bu bağlamda 'Türk Toplumunda Son Yüzyıldaki Kırılmalar' başlıklı sunumunu gerçekleştirmesi üzerine sözü Özcan Pehlivanoğlu'na bıraktı.

PEHLİVANOĞLU, ''MİLLİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAZSAK YOK OLMAYA MAHKUM OLURUZ''

Özcan Pehlivanoğlu yaptığı sunumunda, Balkan topraklarının nasıl elden çıktığından, geçmişte izlenen politikalar neticesinde Osmanlı Devleti'nde oluşan sorunlara, iskan politikalarından asimilasyona kadar bir çok konuya yer verdi.Milli değerlere de sahip çıkılmadığı durumda ülke adına kötü sonuçlar doğabileceğinden de bahseden Pehlivanoğlu, toprak kayıplarının yaşanmasında çoğu zaman dış güçlerin etkili olduğunu ifade etti.

PEHLİVANOĞLU, ''MHP KALBİNİZDE OLSUN''

Konferans sonrası Dikili ve Aliağa ziyaretlerini değerlendiren Pehlivanoğlu, ''Seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in şirin ilçeleri Dikili ve Aliağa'da MHP için halkla buluştuk ve destek istedik.Dikili ve Aliağa'da vatan ve Türk Milletine sevdalı MHP'li olsun olmasın bu insanlarla buluşmak büyük bahtiyarlıktı.MHP her yerde birde sizin kalbinizde olsun.Bu çalışmalar sizin, sizde buna sahip çıkarak destek verin'' açıklamasında bulundu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler