131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KILIÇDAROĞLU ALİAĞA’YI İSTİYOR

14 Kasım 2016, Pazartesi 06:31

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve beraberindeki ilçe teşkilatı Ankara’ya çıkarma yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partililer ile yaptığı görüşmede, Aliağa’nın tekrar CHP’ye kazandırılması için söz istedi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, beraberindeki ilçe yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinden oluşan kalabalık bir heyetle partilerinin Ankara’daki grup toplantısına katıldı. Heyet, parti grup toplantısına katılmalarının yanı sıra bir dizi ziyaret ve görüşmelerde de bulundu. Geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen Ankara ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, yapılan görüşmelerde neler konuşulduğunu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Aliağa ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

“MİLLETVEKİLLERİMİZLE GÖRÜŞMELER YAPTIK”

CHP ilçe örgütlerinde, salı günleri Ankara’da yapılan parti grup toplantılarını ziyaret etme geleneği oluştuğunu, bir süredir devam eden bu gelenek çerçevesinde Aliağa İlçe Örgütü olarak bu toplantıya katılmak üzere Ankara’ya gittiklerini ifade eden Durmaz, “Biz de bu geleneğe uyduk. Aliağa İlçe Başkanlığı olarak CHP Grup Toplantısı’nı ziyaret etme kararı aldık. Geçtiğimiz pazartesi akşamı otobüsle yola çıktık. Ana kademe ilçe yönetimi, kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Erol Bey’in katılımıyla 31 kişilik bir grupla Ankara’ya gittik. Sabah saatlerinde Ankara’ya vardığımızda doğrudan Anıtkabir’e gittik. Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra TBMM’ye geçtik. Meclis girişinde Genel Sekreterimiz Tacettin Bey (Bayır) bizi karşıladı. Öğleden sonra yapılan grup toplantısına gittik. Grup toplantısında bizim gibi 4-5 ayrı ilçeden gelen heyetler de vardı, onlarla birlikte grup toplantımızı izledik. Toplantı çıkışında, birçok milletvekili ile ayaküstü bile olsa görüşmeler yaptık” diye konuştu.

“ALİAĞA’YI ALACAĞIZ DEĞİL Mİ BAŞKAN?”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile meclisteki çalışma odasında bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Durmaz, “Genel başkanımız bizi ağırladı ve kendisiyle uzun uzun Aliağa’yı, İzmir’i konuştuk; genel siyasete ilişkin değerlendirmeleri oldu. Aliağa’nın kaybından duyduğu derin üzüntüyü tekrar ifade etti. Aliağa gibi bir emek kentinin partimiz tarafından kaybedilmiş olmasının kendi içinde hep bir yara olduğunu söyledi. Bana da , ‘Her karşılaştığımızda soruyorum, yine soracağım, alacağız değil mi Aliağa’yı Başkan?’ diye sordu. Ben de Genel Başkanımıza bu konuda hiç kuşkusunun olmaması gerektiğini, bunun için çok güçlü bir şekilde çalıştığımızı söyledim. Aliağa’yı tekrar CHP iktidarı ile buluşturacağımızı, CHP bayrağını Aliağa’da tekrar dikeceğimizi söyledim. Bizlere inandığını ve güvendiğini söyledi. Genel Başkanımız, ‘Sizlerden bu başarıyı bekliyorum, Aliağa’da yükselen bir siyasi trendimiz var. Yerel seçimlerden sonra girmiş olduğumuz seçimlerde partinin grafiğini yükseltmiş olduğunuzu görüyoruz. Bununla da mutluyuz, gururluyuz. Başta Aliağa olmak üzere İzmir’de kaybedilmiş olan 8 ilçede özel çalışmalar yapılıyor. Buralarda yeniden CHP iktidarını kazanmayı çok önemli buluyoruz. Bunun için de hep birlikte çalışacağız’ dedi. Bu konuda çok çalışacağımızın sözünü verip Genel Başkanımızın yanından ayrıldık” dedi.

“BÖLGE SİYASETİ ÜZERİNE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK”

Durmaz, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin ardından kendilerine milletvekillerinin çalıştığı halkla ilişkiler binasında bir salon tahsis edildiğini, o salonda da bölge milletvekillerinin gelip Aliağa heyetini ziyaret ettiğini söyledi. Milletvekilleri ile hem bölge siyaseti, hem Türkiye siyaseti, hem de Aliağa’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydeden Durmaz, “Milletvekillerimizle karşılıklı değerlendirmelerde bulunduk. Onlar da Türkiye’nin birbirini izleyecek bir seçim sürecine gittiğini, bu nedenle örgüt çalışmalarına güçlü bir şekilde destek vermeye hazır olduklarını, ne zaman istersek çalışmalara katkıda bulunacaklarını, kendi yapacakları programlar çerçevesinde de Aliağa’yı ziyaret edeceklerini belirterek bizim onları yönlendirmemizi istediler” diye konuştu.

“ALİAĞA’NIN TEKRAR KAZANILMASININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU KONUŞTUK”

İlk günün akşamında partililerin Aliağa’ya döndüğünü, kendisinin bir gün daha kalarak partisinin MYK toplantısına katıldığını aktaran Özcan Durmaz, “Ben bir gün daha kalarak parti genel merkezine gidip MYK toplantısı öncesi MYK üyelerimizi ziyaret ettim. Yine genel genel siyasi gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptık. Hepsine ayrı ayrı Aliağa’da yaptığımız çalışmalar hakkında, Aliağa’daki genel siyasi tablo hakkında bilgiler verdim. Bir takım bilgi notları paylaştım. MYK Üyelerimiz çalışmalarımıza her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler. Onlar da İzmir’deki 8 ilçenin kaybından dolayı çok üzüntülüler. Akıllarının bir kenarında bunun hep bir sıkıntı olduğunu, 8 ilçenin kazanılmasının önemli ve değerli olduğunu ama en önemlisinin de Aliağa olduğunu belirttiler. Aliağa’nın bir emek kenti, bir göç kenti, bir mozaik, Türkiye’yi temsil eden bir yapı olduğunu, Aliağa iktidarının emek kenti olması anlamında, temsil ettiği sosyal doku anlamında çok önemli olduğunu karşılıklı ifade ettik” dedi.

“SEÇİM SONUÇLARINI VE İLÇENİN SIKINTILARINI DİLE GETİRDİK”

Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerde paylaştıkları bilgi notlarında Aliağa’daki seçim sonuçlarının karşılaştırmalarını sunduklarını belirten Özcan Durmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Milletvekillerimize 2014 yerel seçimlerindeki tablodan bu güne kadar yapılan seçimlerin karşılaştırmalı tablolarını sunduk. Genel olarak da Aliağa’daki nüfus artışının seçmen davranışlarına etkilerini anlatan siyasi analizlerimiz oldu. Bunun dışında da bugün Aliağa’nın en önemli sorunlarından birisi olan hastane sorununu, çevre yolu sorununu, limanların arka bölgesindeki ağır sanayi bölgesindeki planlama sorunlarını dile getirdik. Aliağa’nın bu sorunlarının hızlı bir şekilde yukarıdan izlenerek çözülmeye yönelik sorunlar olduğunu ifade ettik. Bunların da milletvekillerimiz tarafından izlenmesi için talepte bulunduk. “

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler