131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’NİN ALİAĞA ADAYI YILBAŞINDAN ÖNCE AÇIKLANABİLİR

14 Aralık 2018, Cuma 06:37

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, aralarında Aliağa’nın da bulunduğu, önceki yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçenin belediye başkan adaylarının yılbaşından önce açıklanabileceğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçtiğimiz Salı günü Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Oray ve Özkan Tice ile Ankara'ya giderek bir dizi temas gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile de görüşen Yücel, görüşmenin detaylarını açıklamak için bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda aralarında Aliağa’nın da bulunduğu, bir önceki yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçenin belediye başkan adaylarının yılbaşından önce açıklanabileceği söylemesi öne çıkan başlıklar arasında yerini aldı. Yücel açıklamasında ittifak görüşmelerine de yer verdi.

“Diğer 22 ilçenin yılbaşı sonrasına kalma ihtimali var”

CHP’nin 2014 seçimlerinde kaybettiği 8 ilçede yılbaşı öncesinde adayların açıklanma ihtimali olduğunu belirten Deniz Yücel, "İzmir’de 8 ilçenin adayının yılbaşından önce açıklanma ihtimali var. Diğer 22 ilçenin yılbaşı sonrasına kalma ihtimali var. İlçelerde ittifak olması konusunda bize yansıyan bir şey olmadı. Olursa değerlendiririz. Biz ittifak meselesine partilerin anlaşması gibi yüzeysel bir bakış açısıyla bakmıyoruz. Elbette partilerin kurumsal olarak anlaşması çok önemli seçimler için. Ancak önemli olan ittifak; sandıkta, tabanda ve seçmen nezdinde yapılacak ittifaktır. Büyükşehir adayı da belki yılbaşı öncesinde açıklanabilir ama tarih vermemiz söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler