131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

KILIÇDAROĞLU PARTİLİ İLÇE BAŞKANLARI İLE BULUŞTU

18 Nisan 2018, Çarşamba 06:39

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programının ikinci gününde de ziyaretlerini sürdürdü. Balçova’da bir dizi açılışa ve sempozyuma katılan Kılıçdaroğlu’na Aliağa’dan da partililer eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programının ikinci gününde konakladığı otelde İzmir İl Örgütü ile bir kahvaltıda buluşarak 2019 seçim sürecini değerlendirdi. Kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcıları, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İlçe Başkanları katıldı. Genel Başkan 2019 seçimleri için partililerine önemli mesajlar verdiği kahvaltıda belediye ve ilçe başkanlarından kavgayı bırakıp 2019’da gerçekleşecek seçimlere kilitlenmesini istedi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin umudu biziz. Canla başla çalışın. Partide yer alan isimler parti militanıdır. Militan gibi çalışın, kapı kapı dolaşın. İlçesinde seçim kazanacağına inanmayan varsa bıraksın gitsin.” dedi.

‘Toplumsal barışı sağlamak zorundayız’

Kahvaltının ardından Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu’na giden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında Şırnak’ta şehit olan 3 askere rahmet dileyerek başladı. Konuşması boyunca 16 Nisan Referandumu, üniversitelerin durumu ve öğretmenler için meslek kanununun çıkarılması hakkında birçok konuya değindi.

Konuşmasında eğitimin sosyal devletin en önemli alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Türkiye'nin 5 temel sorunu var, birincisi dış politikada sorun yaşıyoruz. Ekonomide ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bir siyasi iktidar bir avuç tefeciye teslim olmuş durumda, milyarlarca lira faiz ödüyor. Çiftçiler, işçiler perişan vaziyette. Her gün yeni şehitler geliyor. Toplumsal barışı sağlamak zorundayız ve demokraside ciddi sorunlarımız var. Ama bir beşinci sorunumuz var ki ana aktör sorunudur ve eğitim sorunudur. Eğitim sistemini düzeltebilirseniz bütün sorunları çözebilirsiniz. Çözemezseniz yeni sorunlar eklenecektir." şeklinde konuştu.

Eğitime dair birçok konunun konuşulduğu ve 60 panelistin katıldığı sempozyuma CHP Aliağa İlçe Yönetimi ve partililer de katılım gösterdi. Sempozyumun ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu Ankara’ya geri döndü.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler