131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ERDOĞAN VE BAHÇELİ İZMİRLİLERE SESLENDİ

19 Mart 2019, Salı 07:20

     


AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ilk ortak mitingini hafta sonu İzmir’de düzenledi. Düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu. Mitinge Aliağa’dan da Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediye Başkan Adayı Serkan Acar ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İzmir’de ortak miting düzenledi. Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitinge Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra Cumhur İttifakı’nın MHP’li Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

“'Bu bir Hristiyan teröristtir.' Diyemiyorlar”

AK Parti ve MHP'nin ortak İzmir mitinginde konuşan Erdoğan, dünyanın öteki ucundaki bir caninin, cuma namazı için toplanan Müslümanları katlettiği silahının üzerine doğrudan doğruya Türkiye'yi ve Türk milletini hedef alan semboller çizdiğini söyledi. Bu kişinin saldırısını Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası örgütlerin, tüm dünya liderlerinin, İslam'a ve Müslümanlara bir saldırı olarak değerlendirdiğini ifade eden Erdoğan, "Ancak bunun adını koymuyorlar. 'Bu bir Hristiyan teröristtir.' diyemiyorlar. Ama bir Müslüman olsa o zaman 'İslami terör' diyorlar. Bakın bu çok önemli. Batı'ya İzmir'den sesleniyorum, niye bunu söyleyemiyorsunuz? Ama burada bir şey daha var. Bir tek Kılıçdaroğlu ve Yeni Zelanda'daki sapkın bir siyasetçi, bu saldırının sorumluluğunu İslam'a ve Müslümanlara yüklemeye kalkıyor." diye konuştu. Erdoğan, "Şimdi size onu da ispatlıyorum." diyerek, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin görüntüleri, ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İslam coğrafyasına da bakmamız gerekiyor. İslamiyet üzerinden insanların birbirlerini nasıl katlettiklerini görüyoruz. İslam dünyasından kaynaklanan terör, bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı. İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor." sözlerini içeren videoyu vatandaşlara izletti.

"Savunma sanayimizi baltalamaya çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun tamamı bölücü terör örgütünün, FETÖ'nün argümanlarından oluşan gerekçelerle Türkiye'ye saldırdığını da ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu; "Fırsat bulsalar inanın bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekte bir dakika bile tereddüt etmeyecekler. Suriye'de kurulmak istenen terör koridoruna engel olma çalışmalarımız kritik bir dönemden geçiyor. Ey Avrupa Parlamentosu, diyorsun ki 'Avrupa Birliği ile müzakerelerini Türkiye'nin durduralım'. Tamam ne kadar güzel, hadi. Senin aldığın kararların kıymeti harbiyesi yok o ayrı bir mesele ama Avrupa Birliği böyle bir karar alsa ne kadar güzel, ne kadar hayırlı olur. Biz de bu kararınızı bekliyoruz zaten. Alın bu kararı, biz hazırız ama alamazlar. Bu konuda tüm sözler 31 Mart'a oraya saklı, gözler de oraya saklı. Savunma sanayimizi biliyorsunuz, onu baltalamaya çalışıyorlar, baltalayamayacaksınız, orada da 31 Mart sonucu bekleniyor. İşte bunun için diyoruz ki 31 Mart beka seçimidir. Türkiye'nin 17 yıllık birikimlerini korumak için bu seçimden istikrar ve güven ortamına halel getirmeyecek bir neticeyle çıkmak zorundayız." İfadelerine yer verdi.

“Biz Türk Milletiyiz, biz Türkiye'yiz”

Yapılan ortak mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale'den püskürtülenlerdir. Bugün karşımıza yeniden çıkanlar, dün İzmir'de denize dökülenlerdir. Biz bunlara asla müsaade edemeyiz. Bu zillete asla izin veremeyiz. Rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın düşmesini, İstiklal Marşımızın susmasını, inancımızın mukaddes çağrısı olan ezanımızın kesilmesini, nifak ile bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasını asla sineye çekemeyiz çünkü biz Cumhur İttifakıyız, biz Türk milletiyiz, biz Türkiye'yiz." dedi. "Beka sorununa inanmayan çulsuzlar, beka sorununu görmeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz?" diyen Bahçeli, şöyle konuştu; "Türk ve İslam düşmanlarının emellerini hala fark edemediniz mi? Beka düzeyindeki tehlikeleri ve kaynağı yüzyıllarca geriye giden husumetleri hala ifade edemeyecek misiniz? Hiç kimse beka sorunu yok demesin. Yeni Zelanda'da bir cani tarafından sıkılan kurşunlar hepimize isabet etmiştir. Kanı dökülen sadece masum ve mazlum kardeşlerimiz değil hepimiziz. Şimdi anlaşıldı mı beka niye önemli. Şimdi yerine oturdu mu 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu? Biliniz ki yedi düvel iş birlikçileriyle düşmemizi bekliyorlar. Biliniz ki Çanakkale'de yendiklerimiz İzmir'e kadar kovaladıklarımız tekrar karşımızdalar. Bu nedenle yegane güvence Cumhur İttifakı'dır. Tek çözüm Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Mahalli idareler yönetimleri de yeni hükümet sistemine uygun olmalıdır. Bir olursak Çanakkale'de olduğu gibi bu milleti geçemezler. El ele verirsek güç birliği içinde olursak Türkiye'yi yenemezler." İfadelerini kullandı.

“Türk milletinin hisarlarını kesinlikle aşamazsanız”

MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmasını şu sözlerle tamamladı; "Onlara ve emanetlerine layık olmak gayretiyle Cumhur İttifakı diyoruz. Bu ihtişamlı ve inanılmaz zaferin yaşaması için Cumhur İttifakı diyoruz. Buradan Türk milleti için hasmane duygular besleyenlere sesleniyorum. Buradan 104 yıl sonra Türk milletine kefen biçmeye hazırlananları uyarıyorum. Sakın aldanmayın. Sakın yanlış hesap yapmayın. 104 yıl önce bu hatanın bedelini Çanakkale'de ödediniz. İş birlikçilerinize bakarak, Türk milletini çaresiz sanmayın. İşte Cumhur İttifakı, işte Türkiye, işte kahraman İzmir, dimdik ayaktalar. Bu burçları asla geçemezsiniz. Türk milletinin hisarlarını kesinlikle aşamazsanız. Zillete düşenler, teröristlerle yol yürüyenler, PKK'ya, FETÖ'ye tutunanlar bilsinler ki son siper Cumhur İttifakı'dır. Son kale Türkiye Cumhuriyeti'dir."

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler