131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AKBULUT, “KIYMETLİ ARAZİLER HACİZ YOLUYLA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK”

20 Ocak 2018, Cumartesi 07:05

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, meclis üyelerinin usulsüzce satışına engel olduğu arazileri Belediye Başkanı Serkan Acar’ın haciz koydurarak satma yöntemine gideceğini iddia etti.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, ilçedeki arazi satışlarında hileli bir yol izlemeye başlayacağını ifade eden Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akbulut, “Belediye Başkanı Serkan Acar yeni bir hile peşinde. Daha önceki bir röportajımın satır aralarında söylemiştim. Şimdi maalesef bu gerçeğe dönüşüyor. Ama biz Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

“HAZIRLIKLAR TAMAMLANMAK ÜZERE”

Daha önceki bir röportajında, “Sayın Başkan yakında belediyeyi eski ve yeni dostlarına borçlu hale getirerek, bizim Belediye Meclisi’nde peşkeş çekmesini engellediğimiz ve engelleyeceğimiz; dolayısı ile satamadığı arazilerin satışını bu arsalara haciz koydurarak satma yöntemine gidecek." dediğini hatırlatan Akbulut, “Aldığımız somut bazı delillere göre, bu konuda hazırlıklar tamamlanmak üzere. Yakında yine çok kıymetli araziler haciz yolu ile peşkeş çekilecek, paylaşımlar gerçekleşecek. Çaltılıdere'deki en az 40-50 milyon TL edecek arazinin 12 milyona hediye edildiği gibi.” ifadelerini kullandı.

“BİR YILDA MAKAMDA YENİLEN 550-600 BİN TL’LİK YEMEKLER VAR”

Çaltılıdere’deki arazinin satışı ile ilgili de hazırlıklarının devam ettiğini, bu konuda da belediye başkanının yakasını bırakmayacaklarını söyleyen Akbulut, “Elbette kurumlar arazi satarlar ve bununla yatırım yapar, hizmet ederler. Ama ‘Bu arazileri kamu yararına nasıl kıymetli hale getiririz, daha yüksek fiyatlara nasıl satarız?’ çabasında olurlar. Tabii daha önce mevcut bütçeden yatırım yaparlar. Ama maalesef Aliağa Belediyesi’nin kendi bütçesinden yapılan yatırım yok. Bu sadece bir örnek; bir yılda makamda yenilen 550-600 bin TL’lik yemekler var.” diye konuştu.

“RANTI YASAL HALE GETİRMEYE ÇALIŞACAK”

Çaltılıdere’deki arazinin satışını yargıya taşıyacaklarını, bu konuda avukatların gerekli hazırlıkları yaptıklarını da sözlerine ekleyen Ak Parti İlçe Başkanı Akbulut, “Sayın Başkan, biz senin arazi satmana müsaade etmedik, etmiyoruz. Çünkü sana güvenmiyoruz. Çaltılıdere örneğinde olduğu gibi yok fiyatına satmana müsaade etmeyeceğiz. Tabii başkanın kendisi hukukçu. Satışları hukuka uygun hale, yani rantı yasal hale getirmeye çalışacak. Neden bu daha ortada fol yok, yumurta yok iken bu haciz yoluyla satış yöntemini kamuoyuna anlatıyorum? Belki olur ya; yanlışını düzeltir, halkın çok zeki olduğunu anlar, kandırmaya kalkmaz, böyle şeylere başvurmaz, biz de yazımızı geri çekeriz. Planladıkları gibi haciz yöntemi ile satış yapmaya başladıklarında hemşehrilerimizi haberdar edecek ve biz de gereğini yerine getireceğiz. Hak deyip hak yiyenlerin karşısına hep dikildik, dikilmeye de devam edeceğiz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler