131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

“SEÇİM TEMELLERİ PEŞİNDE KOŞMAKTAN VAZGEÇİLMELİ”

21 Mart 2019, Perşembe 06:48

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, önceki gün Çaltılıdere’de yapılan meslek hastalıkları hastanesinin temel atma töreni ile ilgili açıklamada bulundu. Cirit açıklamasında, “Seçmenin gözünü boyamak için atılan ‘seçim temelleri’ peşinde koşmaktan bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, önceki gün Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin Çaltılıdere Bölgesi’nde gerçekleştirilen temel atma töreni ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu. CHP Aliağa İlçe Binası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Erol Güngör, Ulviye Öztürk ve Bahar Deniz de katılım gösterdi.

“İmar tadilatı yapılmamış”

Yerel seçime sayılı günler kala, Aliağa’da belediye tarafından devlet yatırımlarının hepsinin birden bire hayata geçirildiği algısının her mecradan yayılmaya çalışıldığını söyleyen Gülsen Cirit, “Buna ‘siyasi rekabet’ yorumu yapmak elbette mümkündür, ancak bir ‘siyasi aldatma’ya kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu nedenle; Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Çaltılıdere’de kurmak üzere başvuruda bulunduğu Meslek Hastalıkları Hastanesi için yer tahsisi talebi 8 Ocak 2019 tarihinde belediye Meclisimize geldi ve görüşülmesine oy birliği ile karar verildi. Arazinin İmar Komisyonu’nda incelenerek uygunluğu için karar verilmesi ise aynı mecliste reddedildi. Böyle önemli bir yatırım için Çaltılıdere Mahallesi 206 parsel hala tarla vasfındadır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda 1/100.000 lik imar tadilatı yapılmamıştır. Resmi kayıtlarda bu görülebilir. Dolayısıyla, imar tadilatı olmayan bu arazide böyle bir projenin yapılması mümkün değildir. Söz konusu yatırımla ilgili yine bugüne kadar açılmış bir ihale ilanı bulunmamaktadır. Projesiz bir hastane temeli ancak ‘seçim temeli’dir ve yerel seçimler öncesinde halkımızı aldatmaya yönelik olduğu açıktır.” ifadelerini kullandı.

“Halkı aldatılmaya layık görmek incitici”

Yerel seçim sürecinde Aliağa halkının aldatılmaya çalışıldığını belirten Cirit, “Aliağa halkını aldatılmaya layık görmek yeterince inciticidir. Oysa inanılır ve güvenilir bir başkanın bu konuda sözü yeterli olmalıydı, bu proje zaten herkesin isteği, dolayısıyla kimsenin buna itirazı olmazdı. Ancak beş yıldır tutulmayan sözler nedeniyle, art arda sıralanan şov yatırımların inandırıcılığı tamamen yok olmuştur. Günümüzde projesiz tek bir konut bile yapılamazken projesiz hastane yapılması mümkün değildir. Projeyi sunmadan, ihale şartlarını belirtmeden, ihaleyi alan firma bilgileri ve ihale bedeli, inşaat süresi gibi teknik ayrıntılar olmadan hastane temeli atmak Aliağa halkının aklıyla alay etmektir, bu hakka hiçbir kişi veya kurum sahip değildir. Gerçekte, belediyeler hastane gibi kamu yatırımları için sadece yer verebilir, gerçekleşmesi için takipçi olabilir ancak asla söz veremez. Belediye tarafından verilen yer ise mutlaka belirtilen amaç için kullanılmak zorundadır. Oysa daha önce defalarca söylediğimiz gibi, hem üniversite hem de hastane arazileri gayrıkabili rücu ile iz bedelle devredilmiştir. Satın alan kurum bu arazileri ister satar, ister takas eder veya başka bir amaçla kullanabilir. Aliağa halkının doğru bilgilendirilmesi esastır. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, aldatılmayı kabul etmeyelim. Daha dürüst ve şeffaf yönetilmeyi hepimiz hak ediyoruz. Seçmenin gözünü boyamak için atılan ‘seçim temelleri’ peşinde koşmaktan bir an önce vazgeçilmelidir. Dürüst, adil, temiz bir seçimle ‘Temiz Bir Aliağa’ hayalini gerçekleştirmek için siyasi nezaketle yürütülecek kampanya sonrasında halkın tercihine saygı gösterilmelidir. Bu kent hepimizin, bu yatırımlar halkımızındır.” şeklinde konuştu.

“Halkın yararına olacak hiçbir konuya muhalefet etmedik”

Son günlerde mevcut Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından, hizmetlerini tüm engellemelere rağmen yaptığı söyleminin dolaşıma sokulduğunu dile getiren Gülsen Cirit, “CHP olarak Aliağa halkının yararına olacak hiçbir konuya muhalefet etmedik, ancak Aliağa halkının sahip olduğu arazilerin peşkeş çekilmesine daima itiraz ettik ve gelecekte de edeceğiz. 2014 yılına kadar köy arazilerinin satış ve kiralama yetkisi köy tüzel kişiliğinde idi. Bütünşehir yasası ile bu yetki belediyelere geçti. 2014 yılından sonra Aliağa Belediyesi’nin mülkiyetine geçen taşınmazların haraç mezat, cüzi paralara adrese teslim satışlarına karşı durduk. Bundan sonra da her durum ve her koşulda Aliağa halkının mallarını korumaya devam edeceğiz. Bu anlayış ve sorumluluk bilincimizle Bozköy ve Çaltılıdere Mahalleleri’nde adrese teslim satılmaya çalışılan taşınmazlar ile ilgili yargı yoluna başvurarak hukuk mücadelemizi sürdürdük. Bunun sonucunda belediye kasasına her iki taşınmaz için ek toplam 30.000.000 yani eski para ile 30 trilyon lira para girdi. 5 yıl boyunca yaklaşık 100.000.000 liralık bu satışlar karşılığında Aliağa’ya ne yapılmıştır? Ayrıca Bozköy satışı için İçişleri Bakanlığı’nın itirazına rağmen Danıştay belediye başkanının satışlarda usulsüzlük nedeni ile soruşturma geçirmesine karar verdi. Dava devam etmektedir.” İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler