131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DURMAZ, “AK PARTİ NEYİ KUTLADI ANLAYAMADIK”

21 Nisan 2017, Cuma 06:44

     


Anayasa Değişikliği Referandumu’nun sonuçları hakkında değerlendirmede bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, mühürsüz oyların şaibesi konuşulurken Ak Parti’nin Demokrasi Meydanı’nda neyi kutladığını anlayamadıklarını söyledi.

Durmaz, Türkiye’nin demokratik parlamenter sistemini değiştirecek, tüm güçleri tek bir kişide toplayacak olan bu sistem değişikliğini getirecek olan Anayasa değişikliği referandumunun sonuçlarının tartışmalı bir durumda olduğunu ifade etti. Sonuçları Aliağa Ekspres’e değerlendiren Durmaz “Evet ile Hayır sonuçları yüzde 51 ve yüzde 49 gibi oranlarla birbirine çok yakındır. Bu kritik tabloda, sonucu değiştirecek durumdaki iki buçuk milyon oy ise tartışmalı durumdadır. Mühürsüz olduğu için yasa gereği kesin olarak iptal edilmesi gerekirken bu iki buçuk milyon oyun geçerli kabul edilmesi seçim sonuçlarını şaibeli hale getirmektedir. Bu haliyle seçim sonuçlarının kamu vicdanında kabul görmesi, toplumun içine sinmesi mümkün değildir. Bu tablo zaten gerilmiş ve kutuplaşmış olan toplumu daha da gerecek ve kutuplaştıracaktır. YSK Başkanının açıklamaları toplumu tatmin etmekten uzaktır. Olanlar YSK’nın da tarafsızlıktan ayrıldığı düşüncesini derinleştirmektedir.” dedi.

“MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”

Parti olarak ilgili kurumlara bu konudaki itiraz dilekçelerini verdiklerini söyleyen Özcan Durmaz, “Seçim kanununa aykırı olan bu duruma ve diğer seçim usulsüzlüklerine partimiz yasal süreleri içinde İlçe ve İl Seçim Kurulları, Yüksek Seçim Kurulu ve Anayasa Mahkemesi’ne itirazlarını yaptı. Sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gidilecek, halkın iradesinin ve yasal haklarının gasp edilmesine karşı mücadelemiz sonuna kadar sürdürülecektir.” ifadelerini kullandı.

“ALİAĞA DA ‘HAYIR’ OYLARI AÇIK ARA ÖNDE”

Aliağa’da hayır oyları açısından başarılı bir sonuç ortaya çıktığını kaydeden Durmaz, kullanılan oyların yüzde 66’sının hayır olduğunu ve açık ara önde olduğunu belirtti. Durmaz,” Aliağalı 3 hemşerimizden 2’si tercihini Hayır’dan yana kullanmıştır. Aliağa’da Evet kampanyası AK Parti ve devlet desteğinin yanı sıra MHP ve Belediye desteği ile yürütülmüş olmasına karşın yüzde 34’te kalmıştır. Yüzde 34’lük sonuç Ak Parti’nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde Aliağa’da aldığı oy oranının bile altındadır. Hal böyle iken, Türkiye açısından daha sonuçlar bile netleşmemişken, mühürsüz oyların şaibesi ekranlarda konuşulurken Ak Parti’nin Aliağa Demokrasi Meydanı’nda neyi kutladığını hemşerilerimiz anlayamamıştır.” dedi.

“HEMŞEHRİLERİMİZİ KUTLUYORUM”

Referandumda Aliağalıların tercihini net olarak Hayır’dan yana yaptığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Herkes biliyor ki Aliağa’da Hayır’ı en yaygın ve en net şekilde CHP olarak biz savunduk. 20 Ocak’tan 16 Nisan akşamına kadar kesintisiz olarak 3 aylık bir çalışmayla bu sonucu elde ettik. Aliağalı hemşerilerimizin parlamenter demokratik sistemden yana olan bu tercihlerini kutluyorum. Bu sonucun elde edilmesine katkı sağlayan çalışma arkadaşlarımıza, demokrasi gönüllülerine ve oylarıyla sandıkları demokrasi şölenine çeviren Aliağalı hemşerilerime en derin teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler