131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AKBULUT, “ÖKÜZ ÖLMEDİ, ORTAKLIK SÜRECEK”

22 Nisan 2017, Cumartesi 06:16

     


Anayasa Değişikliği Halk Oylamasının sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in açıklamalarına da cevap verdi. Akbulut, seçim sürecinde net bir tavır sergilemeyen Belediye Başkanı Serkan Acar’ı da sert bir dille eleştirdi.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, 16 Nisan’da yapılan Anayasa Değişikliği Halk Oylamasının sonuçlarını Aliağa Ekspres’e değerlendirdi. Bu halk oylamasının kazananının millet olduğunu vurgulayan Akbulut, “Bu halk oylamasının kaybedeni yok. Milletimiz kazandı. Biz seçim sürecinde de söyledik, çocuklarımızın geleceğini kurtarmamız lazım, dedik. Koalisyonlardan bu ülke çok çekti, artık bu ülkede koalisyonlar olmasın, dedik. Bunu anlatmaya çalıştık, Türk Milleti de bunu net gördü. Yüzde 51,5 ile halk oylaması evet ile neticelendi. Bu sonuç da bizi mutlu etti. Bildiğiniz gibi klasik CHP her zaman yaptığını yapıyor. Yine itiraz ediyorlar. Ben bunu halkın iradesine saygısızlık olarak görüyorum. Burada vatandaş takdirini belli etmiştir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, atı alan Üsküdar’ı geçmiştir. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde olmanın zamanıdır. Bizim için hangi bölgeden hangi sonucun çıktığının önemi yok. Biz yine çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu sonuç Türkiye için, bütün dünya mazlumları için hayırlı bir sonuç olmuştur. Hayır kelimesini de hayrı kullanmayanlara öğrettik, bu da bizim için mutluluk verici bir sonuç olmuştur.” dedi.

“HERKES BU SİSTEMİN İYİ OLDUĞUNU GÖRECEK”

Getirilmek istenen sistemin kesinlikle tek adam rejimi olmadığını ifade eden Akbulut, “Hayır cephesi bu kampanya süreci boyunca insanların kafasını karıştırdı. Bizim Türkiye içerisinde belli dengelerimiz var. Milliyetçilik ruhu ağır basan bir milletiz. Dolayısıyla oralardan çok vurmaya çalıştılar. Ama bunun bir tek adam rejimi olmadığını da önümüzdeki süreçte hepimiz göreceğiz. Türkiye’nin 15 yılda tek parti iktidarı ile almış olduğu kazanımlar daha da artacak. Bürokrasi çok daha işler hale gelecek bu sistemle birlikte. Büyümenin eskisinden çok daha fazla olduğunu da insanlar yaşayarak görecek. Önümüzdeki süreçte, bu sistem oturduğunda, herkes bunun çok daha iyi bir sistem olduğunu görecekler. Bundan sonraki süreçte, mecliste bu anayasa değişikliğinin alt maddeleri doldurulacak. Yeni kanunlar yapılarak bunun işlevsel hale getirilmesi sağlanacak.” diye konuştu.

“AYDEMİR’İN DESTEĞİ YETMEDİ”

Halk oylaması sürecinde MHP’den yeteri kadar destek görmedikleri yönündeki söylemlere de açıklık getiren Yaşar Akbulut, “Demokrasilerde önemli olan yüzde 50+1’dir. Bu da Türkiye’de sağlanmıştır. Sonucun yüzde 60, yüzde 70 olmasıyla yüzde 51 olmasının hiçbir farkı yok. Ben MHP Genel Merkezi’ne teşekkür ediyorum. Eğer Devlet Bahçeli bu özveriyi göstermemiş olsaydı bu gün meclisten bu değişiklik geçmeyecekti. Bunun ilk adımı meclisti ve orada gerekeni yaptılar. Ancak MHP’nin içerisinde yaklaşık bir buçuk yıldır süren bir kongre süreci var. Dolayısıyla partide Bahçeli’ye karşı ciddi bir muhalefet oluştu. Tabanda da ciddi yankı buldu. Ben buradan MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’e de teşekkür ediyorum. Fikrini çok net ortaya koydu. Ama Abdurrahim Aydemir ve yanındaki iki üç tane yöneticinin evet demesi yetmiyordu Aliağa’da. Dolayısıyla MHP tarafından çok ciddi bir çalışma yapılmadı. Çünkü parti içerisinde çok ciddi karışıklık vardı. Ben Abdurrahim Aydemir’in bu noktada gereken çalışmayı yaptığına inanıyorum. Ancak yönetimi dahil burada bir çok partili bize destek olmadılar. Bir kaç yönetim kurulu üyesi hariç geriye kalanların tamamı evet desteğini vermedi. Zaten MHP’li olmasına rağmen Belediye’den de hiçbir destek görmedik. Ancak MHP ile bizim parti tabanımızda çok ayrılık olduğunu düşünmüyorum. Zaten yeni gelen sistem, birçok aynı görüşte olan insanların bir araya gelmesini gerektiren bir sistem. Artık seçim öncesi koalisyonların, birlikte hareket etme, mutabakat sağlamaların oluşacağı bir ortam olması lazım. Onun içinde MHP tabanıyla da, MHP ile de bundan sonraki süreçte herhangi bir ayrılığın olacağını düşünmüyorum. Öküz ölmedi, ortaklık sürecek.” dedi.

“FETÖ’CÜ LAFINI YAKIŞTIRAMADIM”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in, AK Parti’nin içindeki FETÖ’cülerden dolayı evet oylarının düşük çıktığı yönündeki açıklamalarına da katılmadığını belirten Akbulut, “Ak Parti içerisindeki FETÖ’cüler lafını Abdurrahim Aydemir’e yakıştıramadım. Aliağa’da Ak Parti içerisinde hala FETÖ’cü var demesi doğru bir yaklaşım değil. Eğer Abdurrahim Bey’in bildiği bir şey varsa bunları bana getirsin, ben o an gerekeni yapmaya hazırım. Bizim içimizde de her siyasi partide olduğu gibi FETÖ’yü destekleyen çok az sayıda partili vardı. Biz zaten onları ihraç edip, partiyi temizledik. 2007’ den itibaren partimizin genel merkezinde de zaten liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bunların temizliğini yapmıştı. Kriptolar olabilir. Onları zamanla hep beraber göreceğiz. Ama güçlü olduklarına ve partinin içinde olduklarına asla inanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

“YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ”

CHP’lilerin YSK ile ilgili hukuki çerçevedeki itirazlarının en doğal hakları olduğunu, ancak halkı sokağa çağırmanın yanlış olduğunu kaydeden Akbulut, “CHP’liler yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı aynı şeyi yapıyorlar. Her seçimin sonrasında biz zaten CHP’den bir itiraz bekliyoruz. Bu seçimden sonra da aynı şeyi yapmaya başladılar. Bu yasal hakları, bunda sıkıntı yok. Kanunlar çerçevesinde istedikleri itirazı yapabilirler. Ama halkı sokağa çağırmak, insanları birbirine karşı kışkırtmak doğru değil. Bu konuyla ilgili devletimizin güvenlik birimlerinin gerekli önlemleri alacağına inanıyorum. Aliağa’da da Özcan Durmaz’ın bu yöndeki çağrılarına kimsenin uyacağını düşünmüyorum. İnsanları birbirine düşürmek yanlıştır.” diye konuştu.

“SERKAN ACAR HAYIRCILARA ŞİRİN GÖRÜNMEK İSTEDİ”

Demokrasi Meydanı’nda yapılan referandum kutlamalarında ‘havetçi’ diyerek Belediye Başkanı Serkan Acar’ı kastettiğini de açıkça belirten Akbulut, “Ben o gün akşamki konuşmamda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı kastettim. Çünkü burada bir memleket meselesi vardı. Bu halk oylamasının bir genel seçim olmadığını, bunun bir belediye başkanlığı seçimi olmadığını herkes biliyordu. Ama belediye başkanı iki yüzlü davrandı. Bir buçuk sene önce MHP’nin sahte kongresine insanları davet ederken ‘ben siyasetçi değilim’ demedi. Ama böyle bir memleket meselesinde ‘Ben tarafsızım’ deme gibi bir şeyin içine düştü. Biz bunun da sebebini biliyoruz. Aliağa’da ve İzmir’de hayır oylarının çok olduğunu herkes biliyordu. Kendisi de bunu biliyordu. Yanındaki çok bilmiş danışmanının yaptığı kamuoyu araştırmalarını da biliyoruz. Bunlarla ilgili de yine ileride açıklama yapacağım. Belediyeden her defasında aldıkları 50-55 bin TL ile yaptıkları anketler var. Serkan Acar, bu yönlendirme ile birlikte, hayır oylarının çok çıkacağını bildiği için 2019 seçimlerine hazırlık yapma adına hayırcıları karşısına almamak için böyle bir yaklaşım içerisinde oldu. Hayır diyorsan çıkıp adam gibi hayır demen lazımdı, evet diyorsan da çıkıp adam gibi evet demen lazımdı. Çünkü bu siyaset üstü bir meseleydi. Ama maalesef Serkan Acar, o sallanan koltuğunu sağlama alabilmek için, hayırcılara şirin görünmek için böyle bir yaklaşımın içinde oldu. Menemen’deki mitingimize katıldı. İzmir’deki Cumhurbaşkanımızın bulunduğu mitinge katıldı. Bunu basında görmedik. Kendi basın organlarına da bunu vermedi. Bunun tek bir sebebi var. Tabana farklı, bizim genel merkezimize farklı görünme gibi bir yaklaşımın içerisine girdi. Yine her zamanki gibi bir Serkan Acar klasiği yaşadık.” dedi.

“DURMAZ, ÖZGÜVEN PATLAMASI YAŞIYOR”

CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın, referandum sonuçlarının ardından Demokrasi Meydanı’ndaki kutlamamalara anlam verememesi yönündeki açıklamalarına da cevap veren Akbulut, “Biz Demokrasi Meydanı’nda milletin zaferini kutladık. Çocuklarımızın geleceğini kutladık. Özcan Durmaz, Aliağa’da seçim sonuçlarında bir sıkıntı olmadığını, ancak ülke genelinde bazı yerlerde sıkıntı olduğunu söylüyor. Buradan da şu çıkıyor, hayır oylarının yüksek olduğu yerlerde sıkıntı yok ama evet oylarının çok olduğu yerlerde sıkıntı var. Buradan da gerçek yüzleri ortaya çıkmış oluyor. İlçe başkanlarının biraz bir şeylere inanması lazım. Aliağa’daki bu sonuçla Özcan Bey’e biraz özgüven geldi. Şu an özgüven patlaması yaşıyor. O patlamayı da inşallah iyi şeylere yönlendirir.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler