131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

AYDEMİR BOMBALADI

23 Kasım 2016, Çarşamba 06:18

     


MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Aliağa Belediyesi’nde müfettişlerce yapılan incelemenin ardında ince siyasi hesaplar olduğunu belirtirken, yakın zamanda CHP İlçe Başkanı Durmaz ve AKP İlçe Başkanı Akbulut’un açıklamalarına da sert tepki gösterdi.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Aliağa Belediyesi’ne geçtiğimiz haftalarda art arda gelen müfettişler üzerine bir takım açıklamalarda bulundu. Müfettişlerin özellikle bu dönemde sıklaşmasını manidar bulduğunu ifade eden MHP Aliağa İlçe Başkanı Aydemir “Müfettiş eksik olmuyor belediyeden. Biri gidiyor, biri geliyor. Serkan Acar’ın ifade verip vermediğini bilmiyorum ama, bu şekilde ufak tefek şikayetlerle, müfettişlerle Aliağa Belediyesi sürekli meşgul ediliyor. Neredeyse 15 günde bir müfettiş geliyor. Müfettiş çağıracak ne var diye baktığınızda; Aliağa’ya yapılan hizmetler var, bazılarının gözüne batanlar var. Daha önce sosyal medya hesabımdan yazdım; Aliağa’nın Avcı Ramadan Bölgesi, Ağapark gibi atıl arazileri kamuya açılıp gözbebeği tesisler oldu. Şimdi mesela Ağapark’la ilgili kulağımıza gelenler var. Yok kafeterya bölümleri metrenin dışına taşmış. Devletin atıl bir arazisi trilyonlar edecek değere gelmiş. Serkan Acar’ın burada şahsi bir çıkarı var mı? Kendi tapusu var mı? Yok. Neticede Aliağa’nın malı burası. Aliağa halkı kullanacak. 1 metre fazla olsa ne olur, 1 metre eksik olsa ne olur? Ağapark’ta da Avcı Ramadan’da da yanlışlık bulunup yıkılsa, zil takıp oynayacak insanlar var. Böyle bir siyasi hesap olur mu? Müfettiş ne sorarsa sorsun, burada herhangi bir suç yok. Serkan Acar bir şey yapmışsa, Aliağa halkının yararına olduğu için yapmıştır. Üçüncü şahıslara peşkeş çekmiş olsa, kiraya vermiş olsa şaibe var diyelim. Ama Aliağa Belediyesi kendisi çalıştırıyor. Personel koyuyor, istihdam sağlıyor. Yazın gördük, giden herkes memnun. Çok güzel bir tesis kazandı Aliağa. İnsanların aileleriyle birlikte gidebileceği, piknik yapabileceği, spor yapabileceği, kamp yapabileceği alanlar yaratıldı. Müfettiş gelsin istediği soruyu sorsun burada, ne fark eder?” şeklinde konuştu.

HAFRİYAT PETKİM’İN İÇİNDEKİ ORMANA DÖKÜLDÜ

Hafriyatlarla ilgili isnat edilen suç ve soruların tamamen dedikodulara dayalı olduğunu iddia eden Aydemir “Müfettişin sorduğu sorular tamamen dedikoduya dayalı. Ortada bir gerçek var. MHP 30 mart 2014 seçimleriyle iktidara geldikten sonra Petkim’in hafriyatını durdurdu. O saatten sonra hafriyat Petkim’in içindeki ormana döküldü, devlete para yatırıldı. Eğer ki burada bir yere dökülmüş olsaydı şahıslar para kazanacaktı. Burada işin gerçeği böyleyken dedikodu ayyuka çıkmış. Hafriyat Petkim’in içinde, gidip baksınlar. Bilmiyorlarsa ben yerini göstereyim, orman arazisine kaç milyon ton hafriyat dökülmüş, devlet ne kadar para kazanmış görsünler. Serkan Acar gerekeni yaptı. Hafriyat kamyonlarının yolları bozması sebebiyle durdurdu hafriyatı, onlar da Petkim içerisindeki araziyi devletten kiralayıp oraya döktüler.” dedi.

BU HESAP TUTMAZ

Belediye seçimlerini kazandıkları günden bu yana sürekli müfettiş gönderildiğini söyleyen MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, bunun temelinde siyasi hesapların yattığını belirterek “Seçimlerin yaklaşmasından dolayı, siyasi hesaplarla sürekli müfettiş gönderiliyor. 2014 seçimleri bittiğinde, daha 1 ay olmamışken müfettiş gelmişti Aliağa Belediyesi’ne. Tutturmuş şurası yıkılmamış, burası yıkılmamış tutanak tutacağım diye... 1 buçuk ay olmamış görevi daha devralalı, müfettiş belediye başkanına baskı yapıyor. Daha önce neredeydiniz? Burada 20-30 yıldır yıkılmayı bekleyen binalar var. Birden bire Aliağa Belediyesi’ne bu şekilde baskı yapılmaya başlanması, siyasi bir hesaptır. Bu şekilde siyasi olarak bir şey kazanacaklarını iddia ediyorlarsa, ortalığı karıştırırım. Seçim yaklaştı, herkes bir şey tutturabilir miyiz diye uğraşmaya başladı. Bunların kimler olduğunu da biliyoruz. Aliağa’ya battı çıktı yapılacaktı, engellendi. Belediye hizmet binası yukarı taşınacak, ekonomik olarak önü kesilmeye çalışılıyor, siyasi olarak önü kesilmeye çalışılıyor. Bir taraftan müfettiş gönderiliyor, diğer yandan müfettişe kol kanat gerip barındıranlar var. Ama bunların hesapları tutmaz. Aliağa halkı kimin ne yaptığını, nasıl çalıştığını biliyor. Günü geldiğinde faturayı da keser.” diye konuştu.

BELEDİYE BİNASI TAŞINACAK

Belediye binasının Yenimahalle’ye taşınma kararından vazgeçilmediğini de belirten Aydemir “Belediye binasının Yeni Mahalle’ye taşınması kararından vazgeçilmiş değil ama önü kesilmeye çalışılıyor. Mülk sahibiyle anlaşılmış. Bizi bağlayan herhangi bir sorun yok. Belediye binası taşınacak, eski yeri de daha önce vadettiğimiz gibi otopark yapılacak, meydan büyüyecek. Bir yandan meclis üyeleri açıklama yapıyor ‘buraya otopark yapılması lazım’ diye, diğer taraftan yapmaya çalışanın önünü kesiyorlar. Kendi içlerinde de bir tutarsızlıkları var.” dedi.

KENDİ İŞİ İÇİN DOZER ÖNÜNDE TAKLA ATIYOR

CHP Aliağa İlçe başkanı Özcan Durmaz’ın Kılıçdaroğlu’na Aliağa’yı alacaklarına dair söz verdiğinin hatırlatılması üzerine bunun mümkün olmadığını söyleyen Abdurrahim Aydemir “ Aliağa’yı biz vermeyeceğiz. Aliağa’yı alabilmesi için Özcan Durmaz’ın çok çalışması, dürüst olması, asparagas iş yapmaması lazım. Durmaz’ın önce dedikodudan kurtulması lazım. Yok belediyede şu olmuş, yok şurada hafriyat olmuş. Elinde bir belge varsa getirsin, ben buradayım. Yanlışın her zaman karşısındayım, doğrunun da yanındayım. Elimden ne geliyorsa müdahale de ederim. Ama ortada bir şey yokken, dedikoduya dayalı sözlerle bir yere varılmaz. CHP burada 20 yıla yakın belediyecilik yaptı. Yaptıkları ortada. Hakkı Ülkü’nün yaptığı bazı şeyler dışında gerisi boş. Aliağa bir ivme kazanmış, hızla ilerliyor; kolay kolay tutup da burayı CHP’ye teslim etmez. Özcan Durmaz eğer Aliağa’ya hizmet için bir şey yapacaksa; Büyükşehir Belediyesi her gün binlerce insanı Menemen’de yarı yolda bırakıp perişan ediyor. Sözü geçmiyor mu İlçe başkanının Aziz Kocaoğlu’na? Aliağa’yı istiyor ama, Aliağa’nın halkı Menemen’de sokağa dökülüyor. Metro’yu buraya getirmeye gücü yetmiyor ama kendi işi oldu mu dozerlerin önünde takla atmasını biliyor. Böyle gösteri yaparak Aliağa’yı alacağını düşünüyorsa, avucunu yalar.” şeklinde konuştu.

BİZİM BAŞKANIMIZ DA ADAYIMIZ DA ACAR

Serkan Acar’ın partiden ihraç edileceği ve önümüzdeki yerel seçimlerde MHP’den aday olamayacağı sözlerini de sert bir dille eleştiren Aydemir “Genel Başkanımızın gönlü geniştir. Kongre sürecinde bir çok insan imza verdi. Her imza veren partiden ihraç edilecek diye bir şey yok. Serkan Acar Meral Akşener’i destekleyen bir açıklama yapmış olabilir. Ama bizim belediye başkanımızla ilgili farklı bir düşüncemiz yok, adayımız hala kendisidir. Gerekirse Genel Merkez’le de gider görüşürüz bu konuyu. Serkan Acar’la ilgili parti içinde herhangi bir sıkıntı yoktur. MHP’de her makamın her zaman için yedeği vardır. Ancak Serkan Acar kendisi farklı bir görüş beyan etmediği sürece bizim adayımız Serkan Acar’dır.” dedi.

DALDAKİ KUŞA DEĞİL, ELDEKİ KUŞA BAKALIM!

Adalet ve Kalkınma Partisi Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un Ankara’daki temasları neticesinde art arda verdiği müjdelerin gerçeklerle örtüşmediğini iddia eden Aydemir “Ben hala aynı şeyi söylüyorum. 15. yılına girdi Adalet ve Kalkınma Partisi, hala daha Aliağa’da çakılı bir çivileri yok. Sosyal medyada selfie yaparak, Ankara’da resim çektirerek, sürekli ‘müjde, bir taşla üç kuş vurdum’ diyerek olmuyor bu işler. Biz daldaki kuşa değil, eldeki kuşa bakıyoruz. Bariz hizmet görmek istiyoruz. Ona bakarsanız burada 35 proje yapanlar vardı, hepsi hayal oldu gitti. Biz vaade bakmıyoruz. Vatandaşın vaatlere karnı tok. Hastane yaptırıyorum diye müjde veriyor, oysa daha üç gün öncesine kadar Sağlık bakanlığı burada yer arıyordu. Bunlardan haberi yok galiba ilçe başkanının. Kendisi avcılarla çok oturup kalkıyor sanırım; bir taşla üç kuş vuruyor. Bu avcı hikayesidir.” şeklinde konuştu.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler