131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AK PARTİ ADAYLARINDAN KURUMLARA ZİYARET

24 Nisan 2015, Cuma 09:39

     


Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adaylarından 4. sırada yer alan Kerem Ali Sürekli ve 7. sıradan aday gösterilen Tansu Kaya Aliağa'daki kurum ve kuruluşları ziyarette bulundu.

İlk olarak Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz'ı ziyaret eden Kerem Ali Sürekli, Tansu Kaya ve partililerden oluşan sekiz kişilik ekip, ardından Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'yı ziyarette bulundu. Grup daha sonra sırasıyla; Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Ağrı Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşulan ortak gündem maddeleri ise; Aliağa'nın sanayisi, yolları ve kent planlamaları konularında yaşadığı sorunlardı.

YILMAZ, ''ALİAĞA'NIN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKEN BELİRLİ BAŞLI KONULAR VAR''

Milletvekili adaylarını makamında ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Bayram Yılmaz, ''Öncelikle söylemek gerekir ki Türkiye'nin her şehrinden insanlarımız var Aliağa'da. Burası tam bir mozaik ilçe. Aliağa'nın kendine özgü yapılması gereken işler var. Asayiş ve güvenlik sağlama noktasında herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Ancak Aliağa, sanayi kenti olması dolayısıyla bir takım sorunları da kente beraberinde getirebiliyor. Örnek olarak hava kirliliği, bölge insanını olumsuz etkiliyor. Ayrıca, çevre ve yol bozulmaları da ayrı bir sorun ama bölge insanı 5-6 ay daha sabrederse, hafriyatlar bitecek. Ama buralarda ekmek yiyen insanlar, sanayi tesislerinin getirdiği olumsuzluklara da alışmış durumda. Burada bir sanayi kenti kültürü oluşmuş zaten'' diyerek Aliağa'nın gündeminde olan çevreyolu yapımı, İzban Hattı'nın Bergama ilçesine kadar ulaştırılması ve şehir içi geçişi kapsayan yol yapımına ilişkin konuların çözülmesi noktasında hız kazandırılmasının, Aliağa'nın faydasına olacağını belirtti.

KAYA, ŞEHİR İÇİ YOL YAPIMI VE İZBAN HATTI KONULARINA DEĞİNDİ

Aliağa Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge 7. sıra adayı Tansu Kaya, şehir içi geçiş ve İzban Hattı konuları ile ilgili şunları söyledi: ''Aliağa'dan şehir içi geçişi yol yapımı konusunda İzmir'den Aliağa'ya kadar olan bölüm asfaltlandı. Aliağa çıkışından Bergama'ya kadar olan kısım da yapılmıştı. İhale kapsamında belediye başkanlığımız döneminde, bir firma işi aldı. Aliağa'nın çıkışından Çandarlı'ya kadar olan bölümü yarım yamalak yaptı. Karayolları da işten el çektirdi ve iş tamamlanamadı ve teminatı yakıldı. Sonrasında yeni bir ihale süreci başladı ve hala devam etmekte ancak son duruma baktığımızda İzmir'den Balıkesir'in Ayvalık ilçesine kadar olan kısmı içeren ihalede sadece Aliağa şehir içi geçişin yapılması kaldı. Bunda da en büyük etken, İzban'ın Bergama'ya kadar devam ettirilmesi projesi dahilinde yolun nereden geçeceğine karar verilememesi olarak gösterilebilir. Dolayısıyla Karayolları, Devlet Demir Yolları'nın İzban güzergahını belirlemesini bekliyor. Ayrı bir konu da mevcut Aliağa Belediyesi yönetiminin İzban'ın şehir içi projesine itiraz etmesine karşın, İzban'ın şehrin dışından dolaştırılarak Bergama'ya ulaşmasını içeren bir güzergah değişikliği çalışması, yapılmaya devam ediyor. İki çalışmanın da maliyet hesaplamaları yapılıyor. Uygun olan hesaplamalar neticesinde çalışmalara başlanacak.''

SÜREKLİ, ''7 HAZİRAN'DA HALKIMIZIN HİZMETKÂRI OLACAĞIZ''

Bakırçay Bölgesi'ni her anlamda sahipleniyoruz diyen AK Parti İzmir 2. Bölge 4. sıra adayı Kerem Ali Sürekli ise, kaymakamlığı ile de her zaman iletişim halinde olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz. Hep birlikte bölgede mevcut sorunların çözümü noktasında çalışmaya hazırız, elimizden geleni yapacağız. 7 Haziran Genel Seçimleri'nde onay verilirse milletimizin hizmetkârı olacağız'' şeklinde konuştu.

Tekrar söz alan Kaymakam Yılmaz, herkese farklı kulvarlarda hizmet etmek düşüyor. Siyaset kulvarında da iyi niyetli olan, hizmete hazır herkese başarılar diliyorum,'' dedi.

SAKA, “ALİAĞA İÇİN DERDİMİZİ ANLATACAK BİR MUHATAP BULDUK''

Daha sonra Aliağa Ticaret Odası'nı ziyaret eden grup, ALTO Başkanı Adnan Saka ile Aliağa'nın sanayisi hakkında bir takım fikir alışverişinde bulundular. Saka, ''Bizleri ziyaret edeceğinizi öğrenince nihayet Aliağa için derdimizi anlatacak bir muhatap bulduk dedik. Aliağa'nın malesef bir türlü çözüme kavuşturamadığımız çok ciddi sorunları var. Örneğin, Manisa 3. bölge teşviklerden faydalırken, Aliağa1. bölgede yer alıyor. Eğer Manisa ile şartlarımız eşitlenirse 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bir başka sorun konusu da imar plânları. Sözün özü size güveniyor, sorunlarımızın çözümü noktasında yardımlarınızı bekliyoruz'' diye konuştu.

KAYA, ''KÖY YOLU TRAFİĞE AÇILIRSA ALİAĞA NEFES ALACAK''

Tansu Kaya, Kerem Ali Sürekli'ye hitaben, ''Meclise giderseniz sizde bir ricam var, Aliağa'nın köylerinden Muradiye'ye giden bir ulaşım yolu var, o yol köy yolu olduğu için kullanılamıyor. Eğer o yol çalışmalar yapılıp düzene girerse Aliağa'ya ticari anlamda önemli ölçüde faydası olacaktır' diyerek, Saka'nın değindiği konulara ilişkin şunları kaydetti: ''Teşvik Kanunu'nda önemli değişiklikler söz konusu. Bunun sonucunda da Aliağa için güzel gelişmeler yaşanacaktır. İmar konusuna gelince 2004 yılı sonu itibariyle Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğüm sırada imar plânlarına başladık. 2009 yılında seçim gitti. Plân askıdaydı. Bizden sonra gelenler plânı askıdan indirip üzerinde değişiklikler yaptılar. Dava üstüne dava yaşandı. Konu çözüme kavuşmadı. Şimdiki belediye yönetimi de yeniden başladı, bir 5 yıl da onlar bitiremezler'' dedi.

SÜREKLİ, ''BÖLGELERİNDE UZMAN ADAYLARIMIZ VAR''

Aliağa'da mevcut sorunlar ve çözümüne dair şüphe duyulmaması gerektiğinin altını çizen Kerem Ali Sürekli, ''Aliağa dâhil, Kınık, Bergama, Dikili, Menemen, Foça gibi aynı hat üzerine kurulu ilçelerin de içinde bulundukları sorunları çözme noktasında alanlarında ve bölgelerinde uzman adaylarımız var. Herkes üzerine düşeni yapacak ve hep birlikte el ele vererek sorunları çözeceğiz,'' ifadelerini kullandı.

ODA BAŞKANLARI ANLATTI, AK PARTİ DİNLEDİ

Ziyaretlerini sürdüren ekip sırasıyla, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Ağrı Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Kurum ve derneklerin sorunlarını da dinleyen 8 kişilik ekip, notlarını alarak sorunların takibini sürdüreceklerini ifade etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler