131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’DEN PROTOKOL YÖNETMELİKLERİNEVE İKTİDARA ELEŞTİRİ

24 Nisan 2015, Cuma 09:56

     


'23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çelenk sunma törenine Belediye Başkan Vekili Raşit Özkan, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Memedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Vergi Dairesi Müdürü İrfan Turhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene, CHP Aliağa İlçe Örgütü ile MHP Aliağa İlçe Teşkilatı temsilcileri yoğun ilgi gösterirken AKP İlçe yöneticilerinin katılmadığı gözlendi.

Törene katılan CHP İlçe Parti Örgütü resmi törenin ardından Alkışlar eşliğinde Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. “Bu anlamlı günün 95. Yılında bu konunun bu kadar hafife alınmasını ve devletin protokolünün burada olmamasını ayıplıyoruz” diyerek duruma tepki gösteren CHP’liler, öğleden sonra da parti binasında bir araya geldi. Parti İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın açıklamasına partililerin uzun süren alkışları eşlik etti.

CHP Aliağa İlçe Parti Başkanı Özcan Durmaz parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 23 Nisan töreni için Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na parti olarak çelenk sunma konusundaki yazılı taleplerinin reddedilmesi ve törende üst düzey resmi, askeri ve mülki erkan, resmi daire müdürleri ile iktidar partisinin yer almamasına olan tepkisini dile getirdi.

DURMAZ, “RESMİ TÖREN 4 DAKİKA SÜRDÜ”

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda resmi törenin yaklaşık olarak 4 dakika kadar sürdüğünü dile getiren Durmaz, durumdan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, “Ülkemizin ve cumhuriyet tarihimizin önemli günlerinin içeriği adım adım boşaltılıyor ve önemsizleştiriliyor. Gelinen noktanın ise tarihe not düşülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Durmaz açıklamasında, “Bu sabah resmi olarak yapılan Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine katıldıklarını, Törende sadece ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, birkaç öğretmen ve 30 kişi kadar öğrenci, CHP İlçe Örgütü, MHP İlçe Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin olduğuna dikkat çekerek üst düzey resmi, askeri ve mülki erkan, resmi daire müdürlerinin törende bulunmadığını ifade ederek, iktidar partisinin neden törende yer almadığını anlayamadıklarını dile getirdi.

23 Nisan’ın Ulusal egemenliğin ve ulusal egemenliğin emanet edildiği gelecek kuşaklar olan çocukların bayramının bir çocuk şenliği olarak nitelendirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Durrmaz, “Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürk anıtına sadece ilçe milli eğitim müdürlüğü çelengi sunuldu. Protokol Yönetmelikleriyle, hangi gerekçeyle bu çelenk koyma törenlerine vali, kaymakam, resmi, askerive mülki üst düzey erkanın katılması durdurulmuştur. Millet Meclisinin 95. kuruluş yıldönümü olan bu önemli günde Atatürk anıtına çelenk sunma törenine iktidar partisi neden katılmaz? Bu tablonun kabul edilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM: YÖNETMELİĞE GÖRE KATILMAK ZORUNDA DEĞİLİM

Öte yandan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz kendisine yönelik eleştirilere ilişkin yaptığı açıklamada, 23 Nisan’da çelenk sunma görevi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Mayıs’ta Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne aittir. 29 Ekim, 30 Ağustos, 10 Kasım, Gaziler ve Şehitler gününde tüm mülki idare amirleri ve tüm protokol bu törenlere ve çelenk sunmaya katılır. Bu 3 yıldır böyledir. Bu nedenle Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaya katılmadım. Okuldaki kutlama törenine katıldım. Bulunmamız gereken yerler bellidir. Bunun altında başka bir niyet aramaya gerek yok” diye konuştu.

HABER: EMEL OTURAK







 
Son Eklenen Haberler