131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÜMİT DEVRAN: "ALKIŞ; BAŞARMIŞSAK ANLAMLI"

24 Ekim 2018, Çarşamba 06:45

     


Geçtiğimiz günlerde CHP'den Aliağa Belediye Başkan Aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Devran; Aliağa'nın öncelikleri, yola çıkış amacı ve hedeflerine yönelik bir basın açıklaması yaptı.

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; CHP'nin 2014 Yerel Seçimleri'nde MHP'ye kaybettiği Aliağa'nın toplumcu bir bakış açısıyla; planlı ve gerçekçi yatırım planlarına ihtiyacı olduğuna dikkat çektiği açıklamasında önemli mesajlar verdi. Ümit Devran; “Bir insan, mühendis ve yönetici olarak bugüne kadar insan ve değerleri odaklı işler yaptım. Bu bakış açısıyla pek çok proje hayata geçirdim. Siyaset ve yerel hizmet anlayışımda da bu var. Aksi halde başarmanın imkanı ve tanımı yok. Belediyecilik, mutlu insanlar ve çağdaş kentler yaratmanın en etkili aracı. Birikim ve enerjimi aktarabileceğim müthiş bir alan. Aliağa için yola çıktım; çünkü, hücrelerine kadar iyi biliyor, tanıyorum. Çözüm formüllerimiz, projelerimiz hazır. Görev verilirse, hiç soluk almadan başlayacak; zaafiyete izin vermeden başaracak inanç ve azmimiz var. "diye konuştu.

'Yık-Yap, Al-Sat' la değil...

Başvurusunu gösterişten uzak bir biçimde yapmasının nedenlerinden, siyaset ve hizmet anlayışına; Aliağa'nın acil gereksinimlerine kadar pek çok konuda görüşlerini aktaran Ümit Devran açıklamasını şöyle sürdürdü; "Aliağa, son 50 yılda hızlı sanayileşme ve göçün kurguladığı, kimlik kazandırdığı bir ilçe. Sorunları da bu çerçevede ve çok fazla. Sanayicinin de sorunları var, göçle gelen işçinin de. Halka olumsuz yansıyan pek çok mesele var. Sadece günü kurtarmak yetmez. Bugüne kadar böyle gelmiş ama böyle gitmemeli. Yarını düşünerek planlamazsanız, yaratmazsanız, ' yık-yap; al- sat' belediyeciliğinden öteye gidemezsiniz. Öz kaynakları doğru değerlendirmek ve herkesi mutlu edecek işler yapmak esas olmalı. Aliağa'da kent planlaması tüm kesimleri mutsuz edecek biçimde çıkmaza sürüklenmiş. Dolayısı ile konut sorunundan, sanayileşmenin alan sorununa; tarım alanlarının körelmesinden, ulaşıma pek çok kronik sıcak gündemi var. Bir kentte; sadece birileri kalkınıyor, diğerleri zorda kalıyorsa; üretime değil, günü tüketmeye, geçirmeye yönelim varsa; kısa sürede bir patlama yaşarsınız. O yüzden rant hesabının değil, akıl ve bilimin yolundan gitmek gerekir. "

Hiç patron olmadım...

Başarının; başarı hikayeleri olanların elinden daha mümkün olduğunu vurgulayan CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; bu noktada kendisine güvendiğini söyledi. Devran; "Hayatım boyunca hiç patron olmadım. Devlet kademelerinde mühendis olarak çalışırken de, özel sektörde yöneticiyken ve danışmanlık süreçlerimde de sermayem olsun, işletmem olsun, zengin olayım demedim. Ama elimi attığım, yönettiğim her projeyi tamamladım. Ayakları yere basan işler yapmış olmaktan, verimi her geçen gün artan yatırımlarda izim olmasından dolayı mutluyum. Aliağa için çalışırken de başka türlü olmayacak. Rant; ancak halkın çıkarıdır, burada katma değer üretenlerin çıkarıdır. Bir siyasetçinin, yerel yöneticinin çıkarı; ancak, başarmış olarak tarihe geçmesidir. Çıktığım yolda; fırsat verilir de hizmet etme onurunu yaşarsam; olmazsa olmazlarım 'Akılcı ve eşit yaklaşım; liyakat ve kaynakları kullanırken şeffaflık ' olacak. Çünkü hizmet, 'ben yaptım oldu' ile yapılmaz. İhtiyaca, sorunun çözümüne yönelik olmalıdır ve bilime, hukuka dayanmalıdır. Bunu yaparken, uzmanlık, yeterlilik önemlidir ki; kumdan kaleler yaratılmasın. Ve en önemlisi de halkın parasını kullanırken; belediyenin yarattığı kaynağı harcarken açık olmaktır. Aliağa'nın parasının nereye, nasıl kullanıldığını bilmeye hakkı vardır. " diye konuştu.

Alkış, yolun sonunda anlamlı...

CHP Aliağa Aday Adayı Ümit Devran; ayrıca şunları söyledi; " Hayatım boyunca; kavga etmek yerine uzlaşmayı seçtim. Çok iş, çok dost biriktirdim. Bir Allah'ın kulunun arkamdan kötü söz söyleyeceğini sanmam. Çünkü 'ah' lı bir işe imza atmadım, hak yemedim. Ast-üst ilişkisi ancak liyakat söz konusu olduğunda vardır benim için. Bilgi ve görgünün önünde eğilirim. Hep söylerim; benim için en değerli bilgi, haddini bilmektir. Hiç üst perdeden konuşan, iş yapan bir adam olmadım. Gösterişi de sevmedim. Bir göreve talip oldum ve gidip başvurumu yaptım. Şimdi ilçemin tüm dinamiklerine, yapmak istediklerimi tek tek anlatıyorum. Aliağa için sözü olan, düşü olanlarla, kanaat önderleri ile bir araya geliyorum. Bir işi başarmak için yola çıktıysam, alkışı yolda değil, yolun sonunda almalıyım. Vaatlerimle değil; yaptıklarımla almalıyım. Verdiğim söz inanç yaratsın isterim; yaptığım ise iz bıraksın, unutulmasın. Dilerim; Aliağa için çıktığım yol, hem hemşerilerim hem de benim için hayırlı olur."

Ortak bir kalkınma hamlesi...

Aliağa'da yapılacak çok iş olduğunu söyleyen Devran; belediye başkanlığı makamının söz değil; iş üretilecek makamlar olduğunu ve Aliağa'nın da buna ihtiyacı olduğunu belirtti. Özellikle hızlı sanayileşmenin ve dolayısı ile göçün getirdiği sorunların zamanında çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Ümit Devran; kentsel planlamanın, sanayicinin imar, ruhsat sorunlarının, konut sorununun, sağlık hizmetleri yetersizliğinin, ulaşım ve alt yapı gibi meselelerin ciddiyetle ve acil olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi. CHP Aliağa Aday Adayı Ümit Devran; " Sanayi yatırımları sürüyor, bu göçün de süreceği anlamına gelir. Bunu öngörmek zor değil. Aliağa'nın yerleşik halkına da yansıyan pek çok sorun da beraberinde büyüyor. Entegre bir planlamaya; kentleşmeden yatırımlara, sağlıktan eğitime ve tarıma her alanda ortak bir kalkınma hamlesine ihtiyaç var. Aliağa'nın avantaj ve dezavantajlarını iyi değerlendirmek gerekiyor. Ekonominin gidişatı ortada; insanların mutfaklarında, esnafın tezgahında yangın var. Merkezi idarenin sorumluluğunda giderek büyüyen bir felaket tablosu ile karşı karşıyayız. O yüzden; yerelde bazı şeyleri başarmak zorundayız. kenetlenmek, birbirimize inanmak ve yerelde sürdürülebilir bir kalkınma modeli yaratmak zorundayız." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler