131019098
19 Mart 2024, Salı

EMEP'TEN FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI

24 Aralık 2016, Cumartesi 07:05

     


Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. “Bu savaş bizim değil” diyen Demirci, Suriye topraklarındaki askeri harekatın derhal sonlandırılması gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin dış politikasındaki tutarsızlığın ülkeye kaos ortamına soktuğuna dikkat çeken Demirci, "Daha önce Esad’a 'kardeşim' diyen ve Suriye’ye satacağı malların hesabını yapan AKP Hükümeti 2011’den itibaren Esad’ı devirmek, Rojava kantonlarını ortadan kaldırmak, Türkiye’nin bölgede güç ve nüfuz elde ederek Ortadoğu’nun liderliğine soyunması için Suriye’de süren savaşı kışkırttı ve komşu ülkenin topraklarına girdi. Bu savaş beş yıldır sürüyor. Bu süre zarfında cihatçı, şeriatçı örgütlerin ve mühimmatın Türkiye’den Suriye’ye geçmesine göz yuman AKP, gelinen noktada Ortadoğu’daki ateşin içine çekilmiş bulunuyor. Bu yüzden dış politikası neredeyse her hafta eksen değiştiriyor. Bir gün Atlantik’çi ertesi gün Avrasyacı olan, ittifaklarını günübirlik çıkarlara göre belirleyen Hükümetin bu politikası ülkeyi giderek bir kaos ortamına sokmaktadır." dedi.

SURİYE POLİTİKASI ÜLKEYE ZARAR VERİYOR

Türkiye askerlerinin Suriye’den çekilmesi gerektiğini vurgulayan Demirci, AKP Hükümeti’nin Suriye politikasının ülkeye maddi ve manevi birçok zarar verdiğini söyledi. Asker ölümleri ve yaralanmaları, cihatçıların işlediği cinayetler, canlı bomba katliamlarının artık katlanılamaz hale geldiğini belirten Demirci, "Türkiye en kısa zamanda bu maceracı ve komşularına düşmanlık içeren politikalardan vazgeçmeli, askerlerini Suriye’den çekmeli ve cihatçı güçlerle ilişkisini kesmelidir. Aksi takdirde içine girilen savaş Türkiye’yi de Suriye’ye çevirecektir. Suriye topraklarında askeri harekât sonlandırılmalı, bu savaş bitmelidir” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler