131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DURMAZ: “SADECE CHP’DEN DEĞİL, TÜM PARTİLERDEN ALİAĞALI MİLLETVEKİLİ İSTERİZ”

25 Nisan 2018, Çarşamba 06:44

     


Yaklaşık iki ay sonra yapılacak olan erken gelen seçimlerde Aliağa’dan milletvekili çıkarmak için her türlü yardım, destek ve girişime hazır olduklarını belirten CHP Aliağa İlçe başkanı Durmaz, sadece CHP’den değil, diğer partilerden de Aliağalı vekil adayı çıkmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken genel seçim öncesi siyasi partiler hararetli bir tempoya bürünürken, milletvekili listelerinde yer almak isteyen adaylar da bölgelerinde ve genel merkez nezdinde kulis çalışmalarına başladılar.

Seçimlerde sürenin kısıtlı olması sebebiyle mevcut milletvekili listelerinde çok büyük değişikliğe gidilmeyeceği yönünde bir görüş hakim olmasına rağmen, her ilçe kendi içinden, kolay ulaşabileceği isimlerin listelerde seçilebilecek sıralarda yer alması için faaliyete geçti. Gazetemizin yazı işleri müdürü Bülent Pınarbaşı’nın dünkü köşe yazısında yer verdiği “Aliağadan, olmuyorsa Bakırçay’dan seçilebilecek sırada en az bir milletvekili” yazısına ilçenin siyasi parti temsilcilerinden de destek geldi.

“ALİAĞA’NIN İÇİNDEN ÇIKAN MİLLETVEKİLLERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Konuyla ilgili bir açıklama gönderen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “Aliağa, İzmir’in hatta Türkiye’nin çok önemli ekonomik merkezlerinden birisidir. Türkiye’de üretilen değerin yaklaşık yirmide birini üreten dev bir ekonomiye sahiptir. Bu büyük potansiyel Aliağa’ya Türkiye’nin her yerinden, hatta yurt dışından artan bir ilgi yaratmış ve ilçemizin nüfusu 100 bine ulaşmıştır. Göç devam etmekte ve nüfus giderek artmaktadır. Aliağa mevcut durumuyla dahi birçok ilimizden çok daha büyük ve önemli bir merkez konumundadır. Ancak bu önemin siyasi karşılığı ne yazık ki bir türlü oluşmamaktadır. Hızla büyüyen ve birçok ilimizden daha çok sorunu olan Aliağa’nın sesinin doğrudan meclise ve merkezi yönetime taşınması için Aliağa’nın içinden çıkan milletvekillerine ihtiyacımız vardır.” dedi.

2002’DE HAKKI ÜLKÜ VARDI

Hakkı Ülkü’den sonra Aliağalı hiçbir milletvekilinin olmadığını ifade eden Durmaz “Aliağa tarihinde ilk ve son olarak 2002 seçimlerinde eski belediye başkanımız Sayın Hakkı Ülkü CHP’den seçilerek TBMM ye gitmişti. Sonrasında ne yazık ki başka bir Aliağa kökenli milletvekilimiz olmadı. 2015 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde partimiz adaylarını önseçim ile belirlemişti. Ön seçime Aliağa’dan 2 kadın aday adayımız girmiş ancak Aliağa’dan iyi destek almalarına karşın 2. bölgeden yeterli destek gelmemesi nedeniyle seçilebilecek sıralara girememişlerdi.” şeklinde konuştu.

SADECE CHP’DEN DEĞİL, TÜM PARTİLERDEN OLMALI”

Önümüzdeki erken genel seçim için henüz herhangi bir başvuru ya da açıklamanın olmadığını vurgulayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “24 Haziranda yapılacak olan seçimlere ilişkin zaman darlığı nedeniyle partimizin ön seçim yapma ihtimali zayıf görünüyor, muhtemelen adaylarımız merkez ataması ile belirlenecek. Bu seçimde Aliağa’dan partimize milletvekili adaylığı konusunda henüz niyet bildiren kimse olmadı. Eğer istekli bir partilimiz olursa büyük memnuniyet duyarız. Kendisini güçlü bir şekilde destekleriz. Başvurusunu genel merkez düzeyinde takip eder ve seçilecek bir sıradan aday gösterilmesi için her türlü çabayı gösteririz. Sadece bizim partimizden değil başka partilerden de Aliağa kökenli bir milletvekili adayı olmasını, Aliağa’nın önemi ve Ankara’da temsili açısından değerli ve gerekli görürüz. Bu seçimlerin Aliağa’mıza böyle bir fırsat sağlamasını yürekten dilerim.” dedi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler