131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“İZMİR’İ UÇURACAĞIZ”

25 Mayıs 2015, Pazartesi 09:45

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Adayları, partilerinin ekonomi politikalarını anlatmak üzere Aliağa’ya geldiler.

İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı, Maliye Eski Bakanlarından Zekeriya Temizel, yerel yönetim ile merkezi yönetim arasında bir uyumluluk sağlandığı andan itibaren, İzmir’in hiç kimsenin tahmin edemeyeceği büyüklükte bir hızla uçacağını söyledi.

CHP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeynep Altıok, 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Zekeriya Temizel, 2.Bölge 7. Sıra Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, 2.Bölge 8. Sıra Milletvekili Adayı Ali Engin, 2.Bölge 13. Sıra Milletvekili Adayı Nurgül Uçar Aktuğ ve 1.Bölge 13. Sıra Milletvekili AdayıTurgay Bozoğlu partilerinin ekonomi politikaları hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla Aliağa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen bir toplantıya katıldılar. Programa milletvekili adaylarının yanı sıra, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp ile çok sayıda partili ve esnaf katıldı.

“DÜRÜST İNSANLAR MÜCADELE ALANINDA OLMALI”

Programda ilk konuşmayı 1.Bölge 13. Sıra Milletvekili Adayı Turgay Bozoğlu yaptı. Bozoğlu, gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik şartlar nedeniyle vatandaşların geleceğe umutla bakamadığını söyledi. OECD ülkeleri arasında, gelir dağılımında en adaletsiz 3’üncü ülke olduğumuzu söyleyen Bozoğlu; “Türkiye’nin yükü düşük ve dar gelirlilerin omuzlarına yüklenmiş ve bu böyle de kalsın isteniyor. Çünkü AKParti zihniyeti yoksulluğu da fıtrat olarak görüyor. Halkın da böyle görmesini istiyor. Sosyal yardım adı altında yoksulluğu sürekli kılmak istiyor. Bu koşullar altında ülkenin iyi yetişmiş, dürüst insanları mücadele alanında olmalı. CHP olarak biz sizlere şunu söylüyoruz. Biz Türkiye’nin sorunlarını biliyoruz. Çözüm önerileri sunuyoruz. Kadromuz hazır. Türkiye’de şöyle bir hayalimiz var; eşit, özgür, laik eğitimden geçmiş bireylerle mutlu bir toplum yaratmak istiyoruz” dedi.

“SOSYAL DEMOKRATLAR YÖRÜK SIRTINDAN KURBAN KESMEZ”

Bozoğlu’nun ardından söz alan 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı, Maliye eski Bakanlarından Zekeriya Temizel, İzmir’de yerel yönetim ile merkezi yönetim arasında bir uyumluluk, senkronizasyon sağlandığı andan itibaren, aynı siyasi partiye mensup kişiler tarafından yönetildiği zaman İzmir’in tahminlerin ötesinde, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği büyüklükte bir hızla uçacağını ifade etti. Temizel; “İzmir ekonomik olarak uçacak, sosyal olarak uçacak, yaşam kalitesi olarak uçacak. Bundan kesin olarak emin olun. Burada herkesin kafasına takılan sorular var. Ben onların yanıtlarını vermek isterim. Büyük ihtimalle işverenler Adnan Başkan’a gelip 1500 TL asgari ücretin altından nasıl kalkarız diye soruyorlar. Önce bunların yanıtını vermek gerekiyor. Onun incesinde bir Merkez Türkiye Projemiz var. Türkiye’yi bundan 15 yıl sonrasına hazırlayacak bir proje. Sosyal demokrat iktidarlar hiçbir zaman belirli bir grubun yükünü azaltırken başka bir grubun yükünü arttırmazlar. Yörük sırtından kurban kesmezler. Asgari ücreti 1500 TL’ye çıkartırken onu hiçbir zaman işverenin sırtına yükleyerek çözümlemezler. Hiçbir işverenin yükünde herhangi bir artış söz konusu olmayacaktır. Bundan kesin olarak emin olun” diye konuştu.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER YETİŞTİRİLECEK”

Bulunduğumuz bölgenin bir tarım bölgesiolduğunu vurgulayan Temizel; “Bizim yapmamız gereken katma değeri çok yüksek olan bu topraklarda katma değeri yüksek ürünler yetiştirmek. Türkiye’nin çıkış noktası bu. Bu arada sadece acil önlem olarak dedik ki çiftçilere mazotu 1,5 TL’den vereceğiz. Veremezsiniz, edemezsiniz dediler. Verilir. 1 Litre mazottaki vergi miktarı zaten çıkıldığı zaman geriye kalan tam 1,5 TL’dir. Turizm teşviği olarak yatı olanlara bu rakamdan mazot vermiyor musunuz. Yurt dışına gidiyorum diyen bütün gemilerin hepsini doldurmuyor musunuz 1,5 TL’ye. Dolduruyorsunuz. Bütün bunların hepsini bilen insanlar olarak demek ki biz çiftçiye de 1,5 TL’ye mazot veririz. Hiçbir sorunla da karşılaşmayız” dedi.

“DEVLET STRATEJİK PLANLAR YAPMALI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı Merkez Türkiye Projesini eleştirenlere de cevap veren Zekeriya Temizel konuşmasında; “Devletin başında bulunan zatlar 1930 yılında proje yapıyorlar. Kim öle, kim kal demişler. 2030 yılına şurada sadece 15 yıl var. Eğer bir ülke 15 yıl sonrasını garanti altına alacak stratejik planlar yapmıyorsa o ülkenin devleti devlet değildir. Dünyada herkesin bir stratejik planı vardır. İlk defa CHP’nin bir seçim beyannamesiyle stratejik plan açıkladığını görüyorsunuz. Ben hem 100 günü planlıyorum, hem 15 yıl sonrasını planlıyorum diyor. Devlet demek bu demek. Bir adım sonrasını hesaplayamayan devlet devlet değildir” ifadelerini kullandı.

Zekeriya Temizel’in ardından Milletvekili Adayları Zeynep Altıok, Nurgül Uçar, Kamil Okyay Sındır ve Ali Engin’de birer konuşma yaparak hem kendilerini tanıttılar, hem de partilerinin ekonomi politikaları hakkında açıklamalarda bulundular. Konuşmaların ardından Milletvekili adayları salonda bulunanların sorularını yanıtladılar. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler