131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

“BAŞKANA TEŞEKKÜR BORCUM DOĞDU”

25 Haziran 2015, Perşembe 10:06

     


Belediye kreşinin kapatılma kararıyla ilgili velilerin tepkisi ve CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Belediye Başkanı Serkan Acar’a, Durmaz da sosyal medya hesabından cevap verdi.

Başkan Acar, sosyal medyadaki kişisel hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada kreşin kapatılma kararının gerekçesini açıklamış, açıklamasında Başkan Acar, Durmaz’ı sert bir dille eleştirirken fitneci olmak, iftira atmak ve siyasete yalan katmakla suçlamıştı. Durmaz, Başkan Acar’ın açıklamasını, “Bu açıklama ve tehditler, eski tehdit dolu açıklamalarında olduğu gibi Aliağa’nın nasıl anlayışla yönetildiğini bir kez daha herkese göstermiştir” şeklinde değerlendirdi. Durmaz, “Bu yüzünü yeniden göstermiş olduğu için sayın başkana teşekkür borcum doğdu!” diyerek yayınladığı açılamasında başından itibaren belediye kreşinin kapatılması krizi sürecini anlattı.

“PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ”

Belediye kreşinin kapatılması ile ilgili konuşacak bir belediye yetkilisi arayan velilerin, ikinci gün akşamüstü düğün salonu önündeki buluşmasını tesadüfen gördüğünü, kendileriyle konuştuğunu söyleyen Durmaz; “ Bu olanların ardından belediye başkanının; partimi, beni ve belediye çalışanlarını tehdit eden, kendince aşağıladığını sanan, zehir zemberek bir üslupla yaptığı açıklamayı herkes okudu. Bu açıklama ve tehditler, eski tehdit dolu açıklamalarında olduğu gibi Aliağa’nın nasıl anlayışla yönetildiğini bir kez daha herkese göstermiştir. Bu yüzünü yeniden göstermiş olduğu için sayın başkana teşekkür borcum doğdu! Ama bu tehditleriyle kimseyi korkutamayacağını da tekrar hatırlatırım. Sayın başkanın bunu yaparak kendi destekçilerine bizi ve partimizi hedef göstermeye çalıştığı anlaşılıyor. Ama biz hiç bir provokasyona gelmeyeceğiz, siyaseti bir edep ve seviye ile yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz gerçekten “nezaketi ve demokratlığı” içselleştirmiş bir kadroyuz” dedi.

ÖNERİDE BULUNDU

Son zamanlarda Aliağa’da bazı siyasiler tarafından seviyenin düşürülerek partilerinin hedef alındığını ifade eden Durmaz, Aliağa’nın huzurunu bozmamak için özellikle cevap vermemeyi seçtiğini belirtti. Bu seviyesiz açıklamalara en güzel cevabı 7 Haziran’da Aliağa halkının verdiğini kaydeden Durmaz; “Başkanın asıl canını sıkanın ise 7 Haziran cevabı olduğu; kavga çıkarıp Aliağa’yı kamplaştırarak geçmişteki emanet oy desteğini yeniden kazanmaya çalıştığı anlaşılıyor. Oysa bunlarla uğraşacağına; velilerle bir araya gelip kreş ile ilgili yol haritasını birlikte oluştursa, çözüm yollarını ortak akılla bulsa ne sorun kalır, ne de tartışma konusu. Demokrasilerde “başkan emri “ değil, ortak akıl olur. 100 kişi kontenjanı olan kreşe 1176 kişi başvuruyorsa bu kreş başarılıdır. Önerimiz kontenjanı 10 katına çıkarıp, 1000 kişilik yapmaktır. Kreş için büyük ve modern bir bina yapılsın. Yönetim sistemi daha profesyonel ve verimli hale getirilsin” ifadelerini kullandı. Durmaz, CHP olarak konu meclis gündemine taşınırsa çözümü için destek vereceklerini de sözlerine ekledi.  (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler