131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HDP’DEN KONGRE ZİYARETLERİ

26 Temmuz 2017, Çarşamba 07:02

     


HDP İzmir İl eş başkanları, partilerinin Aliağa ilçe örgütünü ziyaret ederek kongre süreci ve gündemdeki konulara ilişkin üyelerle toplantı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İzmir İl Yönetimi, partinin ilçe yönetimlerini ziyaret edip örgütlenme çalışmalarına devam ediyor. HDP İzmir İl Eş Başkanları Gülay Bilici, Mahfuz Güleryüz, il yönetiminden Hacay Yılmaz ile HDP PM Üyesi Erkan Karabay, partinin kongre sürecine girmesi sebebiyle Aliağa ilçe örgütünü ziyaret etti. Çok sayıda partilinin hazır olduğu parti ilçe binasındaki toplantıda, ilk sözü yeni seçilen ilçe eş başkanı Hüseyin Özcan aldı. Özcan, yaptığı konuşmada zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, ilçe kongresinden sonra bu zor süreci üye ilişkilerini geliştirerek parti tabanına bire bir ev ziyaretleri yaparak aşacaklarını söyledi.

Özcan’ın ardından söz alan İl eş başkanı Mahfuz Güleryüz; “Örgütsel yapının korunması, geliştirilmesi ve kurumsallaşması için ilçe örgütlerimizi ziyaret ediyoruz. Yılsonu itibarı ile kongrelerimizi tamamlayıp il kongremizi, Ocak ayında da genel merkez kongremizi yapmayı düşünüyoruz.” dedi. Güleryüz, siyasi iktidarın HDP’yi bitirmek için elinden gelen her türlü oyunu oynadığını belirterek, HDP olarak tüm bunları boşa çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yapmayı, örgütsel seferberlik ilan ederek bütünlüklerini daha da geliştirerek yanıt vermek istediklerini belirtti.

İl eş başkanı Gülay Bilici ise ziyarette yaptığı konuşmada, partide yeniden üye çalışması yapılması gerektiğini belirtti. Parti Meclisi Üyesi Erkan Karabay ise ülkenin 80’li ve 90’lı yıllardan çok daha ağır günler geçirdiğini belirterek, “HDP fikriyatının ‘halk ile siyaset kurumu arasındaki ilişkiyi güçlendirmek’ olduğunu, parti tüzüğümüzde barışın ve demokratik siyasetin vazgeçilmez olduğunu hep akılda tutarak siyaset yapmamız gerekiyor.” dedi. Toplantı, üyelerin sorunlarının konuşulmasının ardından sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler