131019098
26 Nisan 2024, Cuma

TEŞKİLAT İÇİ ‘EVET’ EĞİTİMİ

27 Şubat 2017, Pazartesi 07:12

     


AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde çalışmalara başladı. Halka anayasa değişikliğini anlatacak olan mahalle ve köy teşkilatları ziyaret edilerek değişikliğin içeriği hakkında bilgilendiriliyor.

Anayasa Değişikliği Referandumu kapsamında çalışmalara başlayan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, teşkilat toplantıları yaparak parti üyelerine değişiklik paketinin içeriği ile ilgili bilgilendirme yapıyor. Teşkilat üyeleri sokağa çıkıp, halka yapılacak olan değişikliği anlatmadan önce konunun uzmanları tarafından bilgilendiriliyor. Teşkilat eğitimleri ile ilgili bilgi aldığımız AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, bu kapsamda yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ve parti içi toplantılar düzenlediklerini belirtti.

“ÖNCE TEŞKİLATIMIZIN BİLMESİ GEREKİYORDU”

Anayasa maddelerinin bir kısmının teknik konular olduğunu kaydeden Yaşar Akbulut, “Parti teşkilatımızın bu konuda çok iyi bilgilendirilmesi gerekiyordu. Bununla ilgili ana kademe yönetimi, kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi, mahalle başkanları, geçmişten bu güne kadar partinin yönetiminde bulunmuş insanları ayrı ayrı günlerde topladık, anayasa maddelerini tek tek anlattık. Aliağa’da 9 bin 700 civarında üyemiz var. Üyelerimizin bu konuda çok bilinçli olması gerekiyor. Sahaya inmeden, Aliağa halkına ulaşmadan önce kendi teşkilatımızın bilgilenmesi, anayasa maddelerini birebir bilmesi gerekiyor. Biz de mahalle mahalle toplantılar yapmaya başladık. İlk önce Atatürk Mahallesi, arkasından Yalı Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve Siteler Mahallesinin toplantılarını yaptık. Önümüzdeki Pazartesi günü Şakran ve Helvacı, arkasından Cuma günü Yeni Mahalle, Kültür Mahallesi, Kazım Dirik Mahallesi gibi merkez mahallelerindeki üyelerimizin tamamına bilgilendirme toplantısı yapacağız.” dedi.

“SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİMİZİ KURDUK”

Anayasa değişikliği maddeleriyle ilgili detaylı bilgilendirme yapacak ekipler kurduklarını ifade eden Akbulut, “Kurulan bu ekiplerin içerisinde anayasa maddelerini anlatan avukatlarımız var. Biz aynı zamanda bundan 20 gün önce de Seçim Koordinasyon Merkezi’mizi (SKM) kurduk. Onlar da bu süreçte nasıl bir çalışma yürütüleceğinin programlamasını yapıyorlar. Ona göre bu programları da bir bir hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalarımızın devamında da ev toplantılarına geçeceğiz. Ayrıca yine meclis üyelerimizle birlikte esnaf ziyaretlerine başlayacağız. Esnaflarımıza gidip, onlarla sohbet edip, çay içip, kafalarındaki soru işaretlerini değiştirme noktasında çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

“DAĞITTIKLARI BROŞÜRLERDE ÇOK KOMİK ŞEYLER VAR”

Bir haftaya kadar bütün bu eğitimlerin tamamlanacağını ve Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı’nın tam manasıyla maddeleri bilir vaziyette sahaya inmiş olacağını vurgulayan Akbulut, köy teşkilatları ile ilgili yapacakları eğitimler hakkında da bilgi verdi. Akbulut, “Köylerimiz için de farklı bir program düşündük. Oralarda da karınca modeli dediğimiz modelle evler ziyaret edilip, sohbetler edilerek bu maddeler anlatılacak. Muhalefet, yani hayır diyen kesim çalışmalarına çok önce başladı. Daha doğrusu karalamaya başladılar. Onlar için bunun anlatılması kolay. Çünkü çamur atmak çok kolay. Olmayan şeyleri söylemek de çok kolay. Aslında hayır diyen kesimin propaganda yapmaya erken başlaması bizim için güzel oldu. Dağıttıkları broşürler elimizde. Bu broşürlerde çok komik şeyler var. Kafası karışık olan, kararsız kesim dediğimiz insanlar da biz maddeleri anlatmaya başladıktan sonra, evet demenin aslında çok mantıklı olduğunu, özgürleşme adına, milletin iradesinin meclise yansıması adına çok doğru bir karar olduğunu da gördüler.” dedi.

“ALİAĞA’DA EVET OYLARI YÜZDE 50’Yİ AŞAR”

Anayasa Değişikliği Referandumunda Aliağa’dan çok umutlu olduğunun altını çizen AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Ben Aliağa’da evet oylarının yüzde 50’yi aşacağına inanıyorum. Eğer oy verecek vatandaş bir yere saplantılı hale gelmediyse evet oyu verecektir. Konunun şahıslarla alakalı olmadığını, kanun maddelerini birebir okuyup, eskiden neydi, yeni değişiklikle ne olduğunu gören insanlar, saplantısı yoksa zaten evet verecekler. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

“MHP VE AK PARTİ ÇALIŞMALARINI AYRI YÜRÜTECEK”

Bu propaganda sürecinde MHP ile koordineli olarak çalışıp çalışmayacakları yönündeki sorularımızı da yanıtlayan Akbulut, “Her iki parti de çalışmalarını ayrı yürütecek. Biz parti olarak MHP İlçe Teşkilatını ziyaret ettiğimizde bunu konuştuk. Abdurrahim Başkan ile görüş alışverişinde bulunduk. MHP İlçe Teşkilatı da bu çalışmaları sürdürecekler. Evet ile ilgili kampanyalarını yapmaya başladılar. Ama iki parti arasında koordineli bir çalışma olmayacak. İki parti de ayrı ayrı çalışmalarını sürdürecek.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI DA YAKIN ZAMANDA AÇIKLAYACAKTIR”

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın referandum ile ilgili görüşünü henüz açıklamamış olmasına da değinen Yaşar Akbulut, “Biz MHP ilçe teşkilatı ile görüştük. Yapılacak olan çalışmalarda onlarla ilgili bir sıkıntı yok. Zaten Abdurrahim Bey de devletçi bir adam ve bunun gereğini yerine getiriyor. Ama İzmir’e baktığımızda CHP’li belediye başkanları açıklamalarını yaptılar, hayır diyeceklerini söylediler. AK Partili 7 belediye başkanı da açıklamalarını yaptı. Bu konuda açıklama yapmayan sadece Aliağa Belediye Başkanı. Onun da en kısa zamanda açıklama yapacağını tahmin ediyorum. Evet mi der, hayır mı der hep beraber göreceğiz. Bizim için bu memleket meselesi. Bu noktada öncelikle MHP İlçe Teşkilatı, Belediye Başkanı ile görüşecektir diye tahmin ediyorum. Ama devamında bizim de gitmemiz gerekirse, gidip kendisiyle görüşürüz. Bu bir memleket meselesi, tüm Türkiye’de belediye başkanları fikrini açıklarken Aliağa Belediye Başkanı’nın açıklama yapmaması hoş bir durum değil. Ne düşündüklerini bilmiyorum ama buradan çağrımı da yapmış olayım. Ama bu görev öncelikle MHP İlçe Teşkilatı’na düşer. Biz yaşanan her ne olursa olsun memleket için her şeyi yapmaya hazırız. Kendisini de evet demeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler