131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

AK PARTİ İL BAŞKANI AYDIN ŞENGÜL: '11 İLÇE BAŞKANI DEĞİŞECEK'

27 Şubat 2018, Salı 07:26

     


Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şengül’ün açıklamalarının ardından çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Akbulut, “Aliağa’yla ilgili kesinleşmiş bir şey yok.” dedi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül teşkilat çalışmalarına yönelik yaptığı açıklamada “AK Parti’nin 6’ncı Olağan Kongre süreci birçok ilde yürütülüyor. En son atama İzmir’e oldu. İlçe kongrelerinde delege seçimleri yapıldı fakat kongreler beklemeye alınmıştı. Atamayla birlikte ilçe başkanlarımızla değerlendirme yaptık. Milletvekili arkadaşlarla görüştük. Bundan sonraki süreçte hangi ilçe başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz. Bunların kararını verdik” dedi.

Devam edilecek 11 ilçe olduğunu ifade eden Şengül kongre takviminin 3 Mart’ta başladığını ve diğer ilçelerle ilgili de değerlendirmelerin yapılacağını belirtti. Şengül “5 koordinatör arkadaşımız gelecek. 19 ilçede önümüzdeki hafta Perşembe ve Cuma günü geniş çaplı mülakat yapılıp son değerlendirmeler yapıldıktan sonra ilçe başkanlarımızı belirleyeceğiz. Eski milletvekillerinin görüşü alınacak. İlçe koordinatörlerimiz var. Onlara başvuracağız. Mevcut ilçe başkanımızın, eski ilçe başkanımızın, belediye meclis üyeleri, gençlik, kadın kolları temsilcileri, sivil toplum örgütleri. İlçede bulunan tüm faktörleri baz alacağız. Belli isimleri belirleyeceğiz. Genel merkezle son görüşmenin ardından isimler belli olacak. 19 ilçede hepsi değişecek diye bir şey yok. Büyük bir çoğunluğu değişecek ama içlerinde 3-4 tane kalabilir. Bazı ilçe başkanlarımızla kongreye gidilecek, orada devir teslim olacak. Bazılarında bizim ilde olduğu gibi yapılacak.” diye konuştu.

‘Aliağa’nın durumu da diğer ilçelerle birlikte belirlenecek’

Şengül’ün açıklamasının ardından Dikili ve Aliağa ilçe başkanlarının değişeceğine yönelik yapılan haberleri de sorduğumuz Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut konuyla ilgili, “İl başkanımızın ifade ettiği gibi hafta sonuna kadar ilçelerdeki durumlar netleşmiş olacak. Ben bu güne kadar iki kere ilçe başkanı seçildim ama ikisinde de bu görevi talebetmedim. Bu kongrede de böyle bir talebim olmayacak. Aliağa’da bir değişiklik olup olmayacağı yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kim ilçe başkanı olmaya layık görülürse, onun arkasında aynı şevk ve azimle çalışmaya devam ederiz. İl Başkanımız Aydın Şengül’ün de böyle bir açıklaması yoktur. 19 ilçede gerçekleştirilecek temayüllerin ardından belirlenen ilçe başkanlarımız kamuoyu ile paylaşılacak.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler