131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Aydemir’den Akbulut’a: ‘BENİ ETRAFINDAKİ CİNGÖZLERLE KARIŞTIRMA’

29 Ağustos 2017, Salı 07:10

     


MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Yaşar Akbulut’un kendisiyle ilgili sözlerine “Beni etrafındaki cingözlerle karıştırmasın” şeklinde cevap verdi.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un uzun süredir gündemde olan Çaltılıdere’deki arsa satışı üzerinden kendisine yönelttiği iddiaları konuştuk. Akbulut’un ‘Bunlar Aydemir’in kendi ifadeleri değil’, ‘Aydemir’i muhatap almıyorum’, ‘Ağzına bir parmak bal çalıyorlar, o da bundan mutlu oluyor’ şeklindeki ifadelerine cevap verdi. Akbulut’un 26 Ağustos tarihli Aliağa Ekspres Gazetesi’ndeki açıklamalarına cevap veren Aydemir’in röportajı şöyle;

“HAZİNE ARAZİLERİNİ TAHRİP EDENLER HANGİ PARTİDEN?”

*Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, yaptığınız basın açıklamaları ve röportajlardaki söylemlerin sizin kendi ifadeniz olmadığını, bunların size başkaları tarafından söyletildiğini iddia etti. Bu iddialara ne cevap vereceksiniz?

Bahsettiği o röportajı sizinle beraber yaptık. Benim yapmış olduğum açıklamaların birinci şahidi sizsiniz. Ben kimsenin kerametine ihtiyacı olmayan birisiyim. Bir konuda eğer fikir sahibiysem onu söylerim. Eğer ortaya atılan iddialar ile ilgili bilmediğim bir konu varsa açar Belediye’yi sorarım. Bilgi alırım. Bu da eğer arkadaşın nezdinde Belediye’den hazır metin almak sayılıyorsa o onun kendi bileceği bir şey. Bazı açıklamalarda bulunmuş, ‘Aydemir’in ağzına bir parmak bal çalıyorlar’ gibi sözler sarf etmiş. Biraz seviyeyi aşmış. Beni tanımıyor. Beni Aliağa’da 35 yıldan bu yana herkes tanır. Benim hiçbir şeye, hele dünya malına hiç tenezzül etmeyeceğimi herkes bilir. Bizim kişiliğimizi de, dürüstlüğümüzü de bilirler. Bu arkadaş siyasette yeni. Böyle işkembe-i kübradan sallıyor ama yaptığı şey hiç hoş değil. Yarın bir gün yüz yüze geleceğiz. Ben bayram öncesi çok kırıcı konuşmak istemiyorum. Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum zanneder. Bu arkadaşa ben soru sordum. Çaltılıdere’deki bu arazileri talan edenler kim? Bu kişilerin sizin partinizle bir bağlantısı var mı? Ben bunları soruyorum. Bunlara cevap vereceğine ‘Ağzına bir parmak bal çalıyorlar’, ‘Eline hazır metin veriyorlar oradan okuyor’, ‘Ben onunla muhatap olmam’ gibi sözler söylüyor. O, beni yanındaki cingözlerle karıştırdı herhalde. Kişi kendi nasılsa çevresini de öyle görürmüş. Ben kendisine yine söylüyorum. Eğer yüreği varsa araştırsın. Sahildeki müze binasından başlasın, sahil boyunca devam edip Çaltılıdere’ye kadar gitsin. Buralarda Belediye’nin arazilerini, hazine arazilerini kimler talan etmiş, hangi cingözler buraları tahrip etmiş, bunları yapanlar hangi partiden, kendi etrafından mı, bunları bir araştırıp öğrensin. Ondan sonra benimle konuşsun. Hiç lafı dolaştırmasın. Beni de yanındaki cingözlerle karıştırmasın.

*Yaşar Akbulut açıklamasında Belediye Başkanı Serkan Acar için, ‘Serkan Acar’ın bağırsakları temizlemesi için önce kendisinin lağımdan çıkması lazım.’ dedi. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?

Çok çirkin bir laf, Yaşar Akbulut’a yakıştıramadım. Eleştiri ve muhalefet de bir yere kadardır. Serkan Acar çalışan ve üreten bir belediye başkanı. Serkan Acar’a destek olacaklarına, bu tür yakışıksız, seviyesiz açıklamalarda bulunuyorlar. Saygı sınırını aşan cümleler Yaşar Akbulut’a da, mensubu olduğu camiaya da yakışmıyor. Kendi etrafında tenzih ettiğim arkadaşlar var. Ancak Akbulut’un yaptığı bu çıkışlar kendisine hiç yakışmamış. Saygı sınırını aşmış.

“BİZİMLE MUHATAP OLMUYORSA, BİZ ONUN ÜSTLERİ İLE MUHATTAP OLURUZ”

*Sizinle muhatap olmayacağını, yaptığınız açıklamaların sizin sözünüz olmadığını iddia etti.

Bizimle muhatap olsa ne olur, olmasa ne olur. Çok önemli değil. O makamda oturduğu sürece bu tür dedikoduya, çamur atmaya yönelik açıklamalar yaparsa bizden her zaman cevabını alır. Bizim kendisine tavsiyemiz ılımlı siyaset yapsın. Hizmetleri engellemesin. Engel olacağına destek olsun. Aliağa halkı onu da takdir etsin. Ülkemiz uçurumun eşiğine gelmişti, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, hükümete elinden gelen desteği vermeye başladı. Bunlar da burada bize destek vereceğine tam tersi, mütemadiyen karalama siyaseti yapıyorlar. Eğer kendisi bizimle muhatap olmak istemiyorsa biz onun üstleri ile muhatap oluruz. Eğer onu istiyorsa, onu da yaparız.

*Akbulut’un bir diğer iddiası da Çaltılıdere Bölgesi’ndeki bazı arazilere Belediye Başkanı ve eskiden ortağı olduğu bir şirketin hafriyat döktüğü. Bu iddialar doğru mu?

Star Rafinerisi’ne bir yatırım yapılıyor. Orada bir hafriyat çıkıyor. Petkim bu hafriyatı Aliağa’da bir yere dökecek. Hafriyat dökülecek yer için yer sahipleri izin alıyorlar. Yer sahipleri gidip ‘Ben buraya ağaçlandırma yapacağım’, ‘Burayı doldurup tarım yapacağım’ diye izin alıyor, hafriyatı taşıyan taşeron da hangi arazi için izin alınmışsa oraya gidip hafriyat döküyor. Yaşar Akbulut araştırsın. Çaltılıdere’de hafriyat dökülen arazinin sahibi kim? Buraya hafriyat dökme iznini kim almış? Hafriyatı kim döktürmüş? Bu hafriyat dökenlerin kendisi ve partisi ile bir bağı var mı? Madem ki arkadaş bir şeylerin peşinde, bir şeyler kurcalıyor, bunları bir incelesin. Hafriyat dökülen yerde izni alan arazi sahibidir. Tapu sahibi kimse izni o alır. Hafriyatı taşıyan bir yerden izin almaz. Burada esas sorumlu olan arazi sahibidir. Çaltılıdere’deki hafriyat dökülen yerlerin sahibi kimse, Yaşar Akbulut onları araştırsın. Geçen seferki röportajımızda da söyledik. Eğer yüreği varsa, eğer zerre kadar dürüstlük varsa, çıksın bu isimleri açıklasın. Aliağa halkına anlatsın. Söylediğim şeylerin benim fikrim olmadığını, benim elime yazılı olarak verildiğini ve benim bunları söylediği iddia ediyor. Ben kendisini canlı yayına da davet ettim gelmedi. Demokrasi Meydanı’na çağırıyorum iki ilçe başkanı da gelmiyor. Gelsinler Demokrasi Meydanı’nda canlı yayın yapalım, orada konuşalım. Bakalım bu söylediklerim kimin fikriymiş. Daha önce de söyledim. Ben Aliağa’nın 35 yıllık hafızasıyım. O arkadaş Aliağa’ya daha dün geldi.

“ŞAHISLARIN ÖNEMİ YOK, ÖNEMLİ OLAN HİZMET GELSİN”

*Muhalefetin, 461 parseldeki küçük hissedarın Belediye ile bağının ne olduğu yönünde soruları da var. Bunu da açıklar mısınız?

Akbulut gitsin sorsun, soruştursun, küçük hissedara burayı satan kim? Muhtemelen küçük hissedar da kendi partisinden çıkacaktır. Adamlar yatırımcı. Neticede Başkan oraya yatırımcı bulmuş, yatırım yapacak insanın kimliği fark etmiyor. Önemli olan Çaltılıdere’ye, Aliağa’ya bir eser kazandırmak. Hizmet getirmek. Bu güne kadar bu arazi boş ve atıl vaziyette duruyordu. Kimse ilgilenmiyordu. Bu hizmet gündeme gelince burası birden değerlendi. İsterse gitsin Yaşar Akbulut orada hizmet yapsın. Fark etmez. Önemli olan oraya hizmet gelsin. Şahısların önemi yok bizim için. Ama Akbulut, aynen Battı Çıktı Projesi’nde olduğu gibi davranıyor. Battı Çıktı Projesinin Aliağa Belediyesi tarafından yapılmasını engelledi. Hükümet yapacak dedi, hala yapılacak diye bekliyoruz.

*Bahsi geçen arazinin satışı konusunda Aliağa Belediyesi neden bu kadar acele ediyor? Araziye talip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 1 aylık bir süre tanındı. Bu konudaki eleştirilere ne diyeceksiniz?

Aliağa’nın kaybedecek zamanı yok. Başkan o günkü olağanüstü meclis toplantısında da anlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl işi yokuşa sürdüğünü, ipe un serdiğini, İZSU’nun hizmet için girdiği mahalleleri teslim etmediğini, AYKOME’nin (Altyapı Koordinasyon) GDZ Elektriğe kazı izni vermediğini anlattı. Adamlar 6 tane ekip kurmuşlar, 4 aydan bu yana kazı izni bekliyorlar. Kazı izni verseler, GDZ Elektrik işini bitirecek, İZSU mahalleyi teslim edecek, Başkan da yolunu, asfaltını yapacak. Ama yapmıyorlar. Bir an önce bu arazi işinin paraya dönmesi lazım. Araziyi kimin alacağı hiç önemli değil. Başkan Meclisi topladı. Satış kararı çıkardı. Satışı talep eden CHP’liler ret oyu verdi. Başkan Büyükşehir’le görüşmüş, 3-4 gün içinde tapu işini halledeceklerini söylemişler. Başkan da 1 ay süre koymuş, buranın bir an önce satılması, para gelmesi lazım. Başkanın hayata geçireceği bir sürü proje var. Bunlara kaynak lazım. Ama arkadaşların buradaki esas amacı arazinin satılması değil, her iki ilçe başkanının da esas amacı Aliağa Belediyesi’ne para gelmesin, Serkan Acar iş yapamasın. Bütün amaç bu. Borçlanma istenir, vermezler, ‘Sponsorla yap’ derler, sponsor bulunur, ‘Sponsorları açıkla’ derler, böyle saçma sapan bir siyaset yapıyorlar.

*Meclis toplantısındaki ‘kıvırma’ polemiği hakkında da bir şey söylemek ister misiniz?

Oradaki ‘kıvırmayın’ lafını Başkan Acar CHP’lilere söyledi. ‘Bu arazi satışının böyle olmasını siz istediniz, şimdi kıvırmayın’ diye CHP’lilere söyledi. Ama Ak Partililer bu sözleri kendi üstlerine alındılar.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler