131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

DENİZDE KARATE ANTRENMANI

1 Ağustos 2017, Salı 07:16

     


T.Erol Fight Clup Aliağa Karate Takımı’nda şampiyonalara hazırlanan karateciler, antrenörleri Taner Erol eşliğinde sıcak havaya aldırmadan Foça Karakum Plajı ve denizinde antrenman yaptı.

T.Erol Fight Clup Aliağa Karate Takımı’nda şampiyonalara hazırlanan karateciler ilginç bir antrenman gerçekleştirdi. Karateciler, antrenörleri Taner Erol eşliğinde Foça Karakum Plajı’nda antrenman yaptılar. Farklı yaş gruplarından karatecilerin katıldığı antrenman, plajda bulunan vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi. Antrenörleri Taner Erol gözetiminde kısa ve uzun mesafe yüzen, kıyıda koşan sporcular, vücut direnci ile performansını yükseltti. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman plajda geniş alanda yapılan kihon ve kumite çalışmaları ile sona erdi.

Plajın ardından denizde yapılan antrenman ise karatecilerin ısınma hareketleriyle başladı. Antrenman, temel teknik çalışması ile kihon ve kumite çalışmalarının ardından soğuma egzersizleriyle sona erdi. Taner Erol, antrenman sonrası yaptığı açıklamada; “Sahilde antrenman sporculara; deniz, sert ve yumuşak kum gibi çeşitli antrenman sahaları sunar. Bu antrenmanları yüzme ve denizde yapılan soğuma egzersizleriyle de birleştirebiliriz. Sporcunun gelişimi açısından sahilde yapılan antrenmanları önemle tavsiye ediyoruz. Sahilde ve kumda yapılan antrenmanlar kasları güçlendirdiği gibi sporcuyu da psikolojik olarak rahatlatır.” dedi. Oldukça neşeli geçen antrenmanın ardından karateciler denize girerek antrenmanın yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler