131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DEV KULÜPLER PEŞİNDE

11 Şubat 2017, Cumartesi 06:44

     


Bir dönem Aliağaspor’da oynayan, daha sonra Altınordu'ya, oradan da Freiburg'a transfer olan Çağlar Söyüncü, Avrupa'nın dev kulüpleri tarafından yakın takibe alındı.

Galatasaray ile transferi bir dönem gündeme gelen genç oyuncu Çağlar Söyüncü’nün yıldızı Freiburg’da parlamaya devam ediyor. 2013-2014 sezonunda Aliağaspor’da forma giyen, geçen sene sezon sonu Türkiye kulüplerinden Altınordu’dan transfer edilen genç stoper, 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ile Almanya’nın kulüplerinden Freiburg’a transfer olmuştu. Aynı dönem ismi sarı kırmızılı ekip ile anılan oyuncuda ısrar eden Alman ekip, transferi gerçekleştiren taraf olmuştu.

GALATASARAY VAZGEÇMİŞTİ

Çağlar Söyüncü, son zamanlarda gösterdiği performans ile adından sıkça söz ettiriyor. Avrupa’nın birçok dev kulübü milli oyuncunun peşine düşmüş durumda. Manchester United, Manchester City, Porto ve Roma’nın takibinde olduğu bilinen genç oyuncunun hangi kulübü tercih edeceği merak konusu. Yıldızı parlayan oyuncuyu bir dönem transfer etmek isteyen, ancak istenen bedelin çok yüksek olduğu gerekçesiyle transferden vazgeçen Galatasaray’da büyük bir pişmanlık yaşanıyor.

MOURİNHO HAYRANI

Çağlar Söyüncü, Freiburg takımında tam anlamıyla yıldız olmaya aday genç bir oyuncu konumunda bulunuyor. Avrupa’nın dev kulüpleri, menajerleri aracılığıyla oyuncuyu yakın takibe almış durumda. Çağlar’ın Jose Mourinho hayranlığı, futbolseverler tarafından biliniyor. Bu durumda Mourinho’nun kulübünü seçecek olması daha yüksek bir ihtimal olarak görülüyor. Çağlar Söyüncü, Mourinho ile ilgili “Kendisine hayranım. Gerek futbol felsefesi, gerek teknik adamlığını, son derece saygı duyuyorum. Onunla çalışmayı çok isterim” demişti.

ASIL DEV TALİP MANCHESTER UNİTED

En çok hava topu kazanan stoper olarak Avrupa'nın ilk 5 liginde ilk 3 arasına giren, kesicilik ve sertliği ile ön plana çıkan Çağlar Söyüncü, geriden oyunu başlatma becerisiyle takdir topladı. Büyük umutlarla transfer edilen Çağlar Söyüncü, Freiburg'da acemilik çekmedi. Fiyatını kısa sürede katlayan genç yeteneğe Fransa'nın Lille takımı 9 milyon Euro'luk resmi teklif yaptı. Ancak kulübü reddetti. CSKA Moskova, Roma ve Villarreal'in mercek altına aldığı milli yıldıza asıl dev talip Manchester United kulübü oldu. Jose Mourinho savunmada yaşadığı sıkıntılardan sonra yeni bir arayışa girince Çağlar Söyüncü için nabız yokladı. Premier Lig'n dev kulübünün milli futbolcunun bonservisi için ciddi bir fiyatla Freiburg'un kapısını çalması bekleniyor. Çağlar Söyüncü Altınordu kulübüne yeni adı ile Aliağa Futbol A.Ş takımından gelmişti. 20 yaşında olan genç oyuncunun Freiburg’daki sözleşmesi 2021 yılında sonra eriyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler