131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞALI GENÇ GÜREŞÇİLERİN HEDEFİ YÜKSEK

23 Ocak 2017, Pazartesi 06:43

     


Aliağa Belediyesi Güreş Takımı 15-16 yaş İzmir okullar arası serbest güreş turnuvasından derecelerle döndü. Turnuvada, Atilla Dumanlar 100 kiloda il birincisi olurken, Furkan Begit 100 kiloda il üçüncülüğüne, İsmailhan Bölük 85 kiloda il ikinciliğine, Enes Güzel 46 kiloda il üçüncülüğüne ulaştı. Dereceye giren öğrenciler, Türkiye Şampiyonası Grup Elemelerinde mücadele etmeye hak kazandı. Aliağalı sporcular grup elemelerini geçerse Türkiye şampiyonasında İzmir'i temsil edecekler.

HAYALİM DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILMAK

ENKA Spor Salonu'ndaki küçük bir alanda Türkiye Şampiyonası Grup Elemelerine hazırlanan sporcuların antrenmanını izledik. Kondisyon ve taktik antrenmanlarla şampiyonaya hazırlanan 100 kiloda İzmir il birincisi olan Atilla Dumanlar'la antrenman arasında sohbet ettik. Dumanlar 4.5 yıldır güreş sporuyla ilgileniyor. Hayali ise Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek. Daha öncede bölge ve il dereceleri elde ettiğini söyleyen Dumanlar, hedefinin Türkiye Şampiyonası'nda derece elde etmek olduğunu dile getirdi.

MİLLİ OLABİLECEK OYUNCULARIMIZ VAR

Aliağa Belediyesi Güreş Takımı'nı baba-oğul birlikte çalıştırıyor. Baba Vasfi Kınabaş ve oğlu Emin Kınabaş... Baba-oğul Kınabaş, iki senedir sporcularının milli olmaya çok yaklaştıklarını belirtti. Hedeflerimize adım adım yürüdüklerini vurgulayan baba-oğul Kınabaş, "Aliağa'da güreş sporuna ilgi yüksek. İmkanlarımız biraz daha iyi olsa, daha iyi sonuçlar alacağız. Türkiye'de derece yapacak öğrencilerimiz var." dedi.

MERDİVEN ALTINDA ATA SPORU

Amatör branşlara yeterince destek verilmemesi Türkiye sporunun kanayan yarası. Spor salonlarının yetersizliği sporcuları birçok zorluğa göğüs germek zorunda bırakıyor. Aliağa'da doğru düzgün antrenman yapacak salonlarının olmamasına rağmen elde edilen başarılar genç güreşçilerin ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. ENKA Spor Salonu'nu tribünlerinin altında kalan kısımda antrenmanlarını yapan sporcuların çalışmalardan sonra duş alacak yerleri bile bulunmuyor.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler