131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

FEN BİLİMLERİ’NDEN HIZLI BAŞLANGIÇ

30 Haziran 2017, Cuma 06:33

     


Aliağa’da 2016-2017 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek olan Fen Bilimleri Eğitim Kurumu, Demokrasi Meydanı’nda kurduğu irtibat ofisi ile başvuruları almaya ve öğrenci kaydı yapmaya başladı. Yaklaşık bir haftalık sürede 60’ın üzerinde başvuru aldıklarını belirten Hakan Şahbaz, gördükleri ilgiden memnun olduklarını, Aliağa’yı eğitimde İstanbul standartlarıyla tanıştıracaklarını söyledi.

Aliağa’da hem sanayileşme açısından hem de eğitime verilen destek bakımından buradaki insanların özel okula bakışının çok pozitif olduğunu ifade eden Şahbaz “Kapatılan okula bile çok yoğun bir yönelim olmuş. İşini düzgün yapmaya başlayan ve buranın halkını memnun etmiş bir marka. Bir tarafta böyle bir marka var bir yanda da 52 yıllık hizmetiyle fen bilimleri eğitim kurumları var. Bugüne kadar Türkiye’de yetişmiş bir çok bürokratın, bir çok şirket yöneticisinin şu anda bizi yurt dışında temsil eden mühendisin, avukatın, çok farklı branşta insanın öğrencisi olduğu bir kurumdan bahsediyoruz. Dershane temelli bir eğitim kurumu. Ancak burada önemle vurgulanması gereken bir şey var; kendi yayınını da kendi üretiyor. Her sene soru bankalarını güncelliyor. Biz sıcaklarda yazın tatil yaparken bütün şubelerimizin bölüm başkanları bu matematik, fizik, kimya, biyoloji için tüm soruları tekrar tarayarak, Milli Eğitimin yıllık soru durumunu göz önüne alıp konularda ekleme ve çıkarma yaparak her yıl soru bankalarını güncelliyor. Başarı yaprak testleriyle, soru bankalarıyla, bölüm sınavlarıyla, TEOG, LYS ve YGS denemeleriyle komple bir eğitim kurumundan bahsediyoruz. Bu markayı Aliağa’ya kazandırmanın hem mutluluğu hem de huzuru içerisindeyiz.” dedi.

Okulun idari ve eğitmen kadrosunun bir bölümünün İzmir’den ve tecrübeli öğretmenler arasından oluşturulacağını, geri kalan kısmının da Aliağa’dan, bölgeyi tanılanlardan tamamlanacağını belirten Hakan Şahbaz “Buranın iç dinamiklerini değerlendirmek istiyoruz. Aliağa’yı İzmir’ den farklı bir mekân gibi değerlendiriyorlar ama biz Bornova Şubemize, Buca Şubemize gösterdiğimiz özeni buraya da gösteriyoruz. Doğma büyüme İzmirli biri olarak Aliağa’daki dinamikleri de değerlendirmemiz gerektiğini gördüm. Buradaki insanların beklentileri ve bakış açıları, özel okulun Aliağa için çok büyük bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Biz buranın insanına ve onların en değerli varlıkları olan çocuklarına verdiğimiz değeri hissettirebilmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın kırmızı çizgisinin çocukların Atatürk sevgisiyle, cumhuriyet sevgisiyle laik ve çağdaş bir eğitim alması olduğunun altını çizen Şahbaz “Özellikle ilkokuldan aldığımız çocukları çok daha güzel yetiştirebiliyoruz. Lise çağındaki çocuklarımız için bu eğitim için pek vakit kalmasa da, ilkokul itibari ile bizde eğitim almaya başlayan çocuklarımıza bayrak sevgisini, birbirinin düşüncesine saygı göstererek birlikte yaşamayı öğretebiliyoruz. İstanbul’da da en etkili 3 kurumdan bir tanesidir Fen Bilimleri Eğitim Kurumları. Özellikle belirli pozisyondaki insanlar hiç düşünmeden tercih ederler. Örnek vermek gerekirse sadece son 2 yılda sınavlarda başarı kazanan öğrencilerin ilk yüzünün 16’sı ve 14’ü bizim kurumumuzdan çıkmıştır. Bunun bir şans olduğunu düşünmüyoruz. Geriye dönük başarılarımız internet sitemizde var. Arzu eden veli ve öğrenciler ulaşabilirler. Uzun yıllar hem ilkokul hem lise düzeyine eğitim veren bir kurum olduğumuzdan dolayı her kesimin eğitim düzeyi nedir, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin ihtiyaçları nelerdir, enerjilerini nasıl arttırabiliriz gibi konularda özellikle İstanbul merkezin bizleri yönlendirmesi ve bizlerin gördüğümüz eksiklikleri anında gidermek konusunda gösterdiğimiz hassasiyet ile çalışıyoruz. Biz buna rağmen olduk, piştik asla demiyoruz. Sürekli merkezi seminerlere katılıp profesyonellerden destek ve görüş alarak kendimizi yeniliyoruz.” dedi.

Eğitimde anne babaları da sisteme dahil ettiklerini söyleyen Şahbaz “Öğrencilerin başarısında velilerin etkisi çok büyük olduğu için ‘veli okulu’ adlı bir projemiz var. Bu proje ile velilerimizin ayağını okulumuzdan eksik etmeyeceğiz. Çocuklarının evde ve sosyal hayatta nasıl hareket etmesini öğretecekleri konusunda her zaman destek oluyoruz. Seminerler de vereceğiz. Velimiz de çocuklarımızın çeşitli aktivitelerine (akşam yemekleri, brunchlar, eğitim seminerleri) katılarak özel okullardan beklentilerin karşılığını alacaklar. Buradaki özel okullar çok yeterli olmamasına rağmen devlet okulları ile kıyaslandığında iyi görünebilir. Lakin biz Aliağa’ya İstanbul standardı getireceğiz. Lise bölümümüzün de olması Aliağalı ailelerin çocuklarını İzmir’e okumaya göndermesi gibi bir zorunluluktan kurtaracak ve iyi bir eğitim almak isteyen gençler Aliağa’dan ayrılmak durumunda kalmayacaklar. Çünkü İzmir’de yer alan iyi okullara gitmek isteyen öğrencilerimize burs olanağı da sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Fen Bilimleri Eğitim kurumlarının kendi yayını kendi üretebilen, Türkiye çapında sınav yapabilen 120 şubeden oluşan çok büyük bir eğitim kurumu olduğunun kesinlikle göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Şahbaz, çocukların başarısını, sınavlardaki yüzdesini aylık olarak raporlayıp velilere ilettiklerini, Okulda belirli kurallar ve kaidelerden de asla taviz vermeyen bir eğitim kurumu olduklarını belirtti.

Aliağa’yı tercih etme sebeplerini de açıklayan Şahbaz, şunları söyledi “Bu bina okul olmak için yapılmış çok kıymetli bir bina. Bunu belediyemizden haber aldık. Bu okul bize ilk tavsiye edildiğinde gelip gördük ve bir okulun ihtiyaçlarını çok iyi bilen bir kurum olarak buranın çok uygun olduğunu kararlaştırdık. Buraya çok özenli bir mühendis eli değmiş. Sevgili mülk sahibimiz Tamer Karaman’ın katkısı çok. Biz bu halinin üzerine de katkılarda bulunacağız elbette. Ancak depreme dayanıklı yeni bir bina burası. Sınıfların iç yapısı ve diğer tüm olanakları ile çok uygun bir bina. Karaman ailesi de yaklaşık 15 tane marka içerisinde ince eleyip sık dokuyarak bizi tercih etti. Bizim yönetim kurulumuz dört kişiden oluşuyor. Tam yetki İstanbul merkezdedir. İstanbul merkezden Arıkan Holding yöneticisi de olan Ahmet Arıkan, ben Hakan Şahbaz, Gökhan Balıkçı ve Gökmen Karaduman’dan oluşuyor yönetim kurulumuz. Ama unutmamak lazım ki biz sadece Aliağa da yer alan yönetim kurulu değil, aynı zamanda 120 şube ve onların yönetim kademeleri ile büyük bir aileyiz. Herhangi bir yeni gelişmede tüm şubelerimiz birbiri ile iletişim halinde olarak birbirimizi geliştirebilecek dev bir kadroyuz. Tüm halkımızın tatmin edebilecek bir eğitim iletişim ağımız vardır.”

Okulun idari katının iki üç gün içerisinde hazır olacağını söyleyen Şahbaz, tefrişat görüşmelerinin ve anlaşmalarının yapıldığını, ihale ile gerekli şirkete verildiğini ancak araya giren bayram dolayısıyla iki üç hafta içinde tüm eksiklerin giderilerek binanın eğitime hazır hale geleceğini ifade etti. Şahbaz “Okulumuzda özel eğitimin gerektirdiği son teknoloji kullanacaktır. Bunlar akıllı tahta sistemleri ve laboratuvarlar, buz pistimiz, kapalı spor salonlarımız ve okul takımlarımızın gelişmesi için gerekli olan tüm imkânlar olacaktır. Ayrıca tüm turnuvalara katılmak bu turnuvalara katılacak öğrencilerimize burs imkânı sağlamak gibi hedeflerimizde vardır. İstanbul’da en pahalı eğitimi veren üç kurumdan bir tanesiyiz ancak bizim de her ilçenin ihtiyacına göre sunmuş olduğumuz bir fiyat politikamız oluyor. Aliağa da hâlihazırda bulunan özel okullardan çok farklı bir fiyat politikası belirlemedik. Uygun fiyatlar belirledik. Velilerimiz ödeyecekleri ücretin karşılığını fazlasıyla alacaklarını göreceklerdir. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin başarı seviyelerine göre çeşitli burs imkanları da sunulacaktır” dedi.

(EREN SARAN)







 
Son Eklenen Haberler