131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

1 Kasım 2016, Salı 06:11

     


Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi bugün saat 18.00’de toplanıyor. Meclis Salonunda yapılacak toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar tek tek görüşülerek oylamaya sunulacak. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın başkanlığında gerçekleştirilmesi beklenen meclis toplantısında 16 madde görüşülerek karara bağlanacak.

BAŞKANLIK ÖNERİLERİ

Toplantıda, Plant Miks. Temel Malzemesi Alımı işi ile ilgili olarak davalı olunan Kırkpınar İlaçlama Tur. İnş.San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin uzlaşma talebi ve Aliağa 1 TM-Menemen Enerji Nakil Hattının isabet ettiği, mülkiyeti belediyeye ait olan TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına tescilinin yapılması başkanlıktan gelen öneriler arasında görüşülecek. Yine, 3.Derece Arkeolojik Sit Alanında yer alan "Biçerova Gar-Nemport Yükleme Boşaltma Sahası Arasında Yapılacak Demiryolu Bağlantı Hattı"nın imar planı değişikliğinin onaylanması ve Bergama ilçesi sınırları içerisinde bulunan Örlemiş ve Kızıltepe Mahallelerinin, Bergama ilçe sınırlarından ayrılarak Aliağa'ya katılması bu başlıkta görüşülecek öneriler arasında yer alıyor.

GÖRÜŞÜLECEK RAPORLAR

Toplantıda Komisyondan gelen raporlar başlığında, Kültür Mahallesinde bulunan Geç Dönem Osmanlı Hanı Koruma Alanı sınırlarının imar plan değişikliği talebine ait İmar Komisyonu Raporu ve Kyme Turistik Tesis İşletmeciliği Ltd.Şti'nin içkili yer bölgesine ilave edilme talebinin reddine ilişkin Çevre Sağlık ve Esnaf Komisyonu Raporları görüşülecek. Yine, Yenişakran Camii’nin koruma alanı sınırının imar planlarına işlenmesi için hazırlanan İmar Komisyonu Raporu ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi yapılması için hazırlanan Çevre-Sağlık ve İmar Komisyonu Raporları Belediye Meclisi toplantısında görüşülecek başlıklar arsında yer alıyor.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler