131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

ALİAĞA’DA ‘YAYA’ OLMAK ZOR...

1 Aralık 2017, Cuma 07:09

     


Aliağa’da artan nüfus ve beraberinde gelen trafik sorunu Aliağalı yayaları mağdur etmeye devam etmeye devam ediyor. Kentin ana arterlerinde gün boyu çok sayıda aracın ara sokaklara ve cadde üzerinde yol kenarlarına park etmesi, yaya trafiği açısından çeşitli sıkıntıları da beraberinde getiriyor

Aliağa’da yaşayan ve araç sahibi olan vatandaş sayısının artışı, bu sayıyı karşılayacak bir otoparkın olmaması sebebiyle gün içinde ana caddeler ve ara sokaklarda yayaların yürümesini ve karşıdan karşıya geçişini zorlaştıran durumlar artarak devam ediyor. Yüzlerce aracın günlük olarak iş dolayısı ile kent merkezine girmek zorunda kaldığı Aliağa’da park yasağının olduğu yol kenarlarına ve yaya geçitlerine park edilmiş araçlarla karşılaşan yayalar, çocuk arabalı veya engelli vatandaşlar; kaldırımlarda yürümekte zorluk çektiklerini, bir yerden bir yere ulaşım sağlamak istediklerinde park durumunda olan araçlar dolayısıyla ulaşım sağlayamadıklarını aktardı.

Bu problemin çözümü için İlçe Trafik Müdürlüğü ve yetkililerinden çözüm beklediklerini ileten vatandaşlar, “Aliağa’da artan trafik yüzünden yaya olarak ulaşım haklarımız engelleniyor. Adım attığımız yerde kuralsız olarak park edilmiş bir araçla karşılaşıyoruz. Kaldırım kenarlarında iki sırayı geçen araçlar sebebiyle kimi zaman yürüyemiyoruz. Acilen bu duruma çözüm bulunmalı ve hatalı park eden araçlara uygulama yapılmalı.” şeklinde şikayetlerini ilettiler.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler