131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

KAYMAKAM YILMAZ: “NÜFUSTA % 7 ARTIŞ BEKLİYORUZ”

1 Aralık 2017, Cuma 07:11

     


Türkiye’nin en önemli sanayi ilçelerinden biri olan Aliağa’nın nüfusu gün geçtikçe artıyor. Yoğun göçün yaşandığı ilçede 2016 TÜİK verilerine göre nüfus 91 bin 26 olarak açıklanırken, Aralık ayı itibari ilen açıklanacak rakamlarla mevcut nüfusun % 7 oranında artması bekleniyor. Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ile artan nüfusun Aliağa’ya olan etkilerini konuştuk

2016 verilerine göre sanayi yatırımlarıyla gün geçtikçe artan Aliağa nüfusu 91 bin 26 kişiye ulaştı. Göç dolayısı ile yoğunlaşan nüfusun ise ilçeye olumlu ve olumsuz etkileri üzerine İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ile yaptığımız görüşmede Yılmaz “Aliağa 1965 yıllından beri göç almaya devam ediyor. Gelişen sanayi yatırımları ile önümüzdeki dönem bu rakamların % 7 oranında artarak 98 bin civarında olmasını bekliyoruz. Yıllar ortalamasına baktığımızda % 10 civarı artışlar olduğunu görüyoruz. Bu artışın genel nedeni dışarıdan gelen göç olması.” şeklinde konuştu.

İlçedeki göç trafiğinin genelde Yeni Mahalle, İlçe Merkezi ve Şakran dolaylarında yoğunlaştığını belirten Kaymakam Yılmaz, buralarda konut ve alt yapı sıkıntıları ile karşılaşıldığını ancak bu sıkıntıların aşımı noktasında yetkili kurumlarla iletişim halinde çözüm odaklı çalışmaların da yapıldığını belirtti. Geçmişten bu yana artan nüfusa Star Rafinerisi inşaatında çalışanların etkisinin olup olmadığını, rafineri inşaatının bitimi ile nüfusta bir azalma beklenip beklenmediğini sorduğumuz Yılmaz, “Bu rakamlar Aliağa’nın yerleşik nüfusundaki artışı temsil etmektedir. Rafineride çalışanlar ise iş dolayısıyla burada geçici olarak yaşayan işçilerden oluştuğu için nüfusta bir azalma görüleceğini düşünmüyoruz. Kaldı ki rafineri dışında yapılan yatırımlar dolayısıyla ilçemiz göç almaya devam edecektir.” dedi.

‘Nüfustaki artış eğitim, sağlık ve konut alanlarını etkiliyor’

Nüfustaki artışın ilçede belli problemleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, “bizim açımızdan en öncelikli sıkıntı konut sıkıntısıdır. Bu sıkıntının çözümüne ilişkin de TOKİ’nin kendi arazilerine veya farklı alanlara konut inşa etmesi gündemde. Konuyla ilgili zaman zaman yerel yönetimlerimizle ve üst makamlarımızla çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bir diğer problem ise mahalle nüfusunun artması ile eğitim kurumlarındaki öğrenci sayılarının paralel artış göstermesidir. Bu konuda da belli bölgelerde okul binalarının bahçelerine ek binalar inşa edilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapılıyor. Gerek özel sektör gerekse devlet kurumları aracılığı ile Eğitim, Sağlık ve konut gibi sorunlar üzerine araştırmalarımızı ve çalışmalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Aliağa gittikçe gelişen sanayisi ve buna endeksli yapılan yatırımları ile geleceği parlak bir ilçemiz. Bizler de bu ilçenin mülki amirleri ve yetkilileri olarak artış gösteren nüfus neticesinde gerekli adımlar atmak noktasındayız.” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler