131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

AKBULUT, “BELEDİYEYİ ÖMER İŞLEK YÖNETİYOR”

2 Mayıs 2017, Salı 07:25

     


Aliağa Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Raporu’ndaki ‘Ömer İşlek’ ile ilgili bölümleri sosyal medya hesabında paylaşan Akbulut, Aliağa Belediyesi’ni Belediye Başkanı Serkan Acar’ın değil, Ömer İşlek’in yönettiğini söyledi.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Raporu’ndaki dikkat çeken detayları Aliağa Halkı ile paylaşmaya devam ediyor. Akbulut, son olarak Denetim Komisyonu Raporu’ndaki ‘Ömer İşlek’ ile ilgili bölümleri sosyal medya hesabından Aliağa halkına duyurdu. Akbulut, geçtiğimiz günlerde, sosyal medyada Aliağa Belediyesi Denetim Komisyon Raporu’ndan alıntı yaparak Aliağa halkını bilgilendirmek için açıklama yaptığını, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa Belediyesi’ni getirdiği durumu, Komisyon Raporunda ne yazıyorsa halka anlatacağını belirttiğini hatırlattı. Akbulut, “Kanıtlanmış gerçekleri birilerinin ifade etmesi, halka duyurması, gün yüzüne çıkarması, Serkan Acar'ın çok zoruna gitmiş ve can havliyle, ahlak sınırlarını zorlayan açıklamalar yapmıştır. Yeni değil, Başkan Acar, 20 Şubat tarihinde de şahsi sosyal medya hesabında kimleri kast ettiği belli olmayan açıklamalar yapmış, aynı zamanda fahiş fiyatla satın aldığı basın danışmanı ve gazeteleri aracılığı ile de bana ve ekibime ağza alınmayacak laflar etmişlerdir. Ama benim ahlakım, ailemin beni yetiştirdiği ve liderim Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ‘Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır’ düsturu ile ve Aliağa halkının seçimine duyduğum saygıdan dolayı, Serkan Acar'a aynı üslupla cevap vermeyeceğim.” dedi.

“BELEDİYE İLE HERHANGİ BİR KADRO BAĞI YOK”

Yayınladığı açıklamada, Denetim Komisyonu Raporu’ndaki Ömer İşlek ile ilgili bölümlere değinen Yaşar Akbulut, “2014 yerel seçimlerinden üç-beş ay önce Aliağa'ya gelen, Aliağa halkı tarafından ‘eş başkan, gayri resmi danışman’ ve Denetim Komisyon Raporu’ndaki uzmanlara göre, belediyeyle herhangi bir kadro bağı olmayan, normalde yerel seçimlerde halkın seçtiği, oy pusulalarında Serkan Acar yazan ama aslında Aliağa Belediyesi’ni yöneten kişiye, yani Ömer İşlek'e. Aliağa Belediyesi Denetim Raporu’nun 29. sayfası ve uzman raporunun 16 ve 4. Sayfasındaki bilgilere göre, FİO Danışmanlık firmasının sahibi Ömer Niyazi İşlek'tir. Birçok kuruluş, belediyeler, siyasi insanlar da danışmanlık hizmeti alırlar, kamuoyu araştırmaları yaptırırlar. Benim de, bir kaç ünlü danışmalık firmasıyla yaptığım görüşmelerde bu hizmet için 10 bin TL ile 25 bin TL arası fiyat verdiler. Ama Belediye Başkanı Serkan Acar, 18 Mart-18 Eylül tarihleri arasında bu firmaya, yani FİO Danışmanlık’ın sahibi Ömer Niyazi İşlek'e 52 bin 246 TL, yine 18 Eylül 2016-18 Mart 2017 tarihleri arasında bu firmaya 58 bin 52 TL ödeme yapmıştır. Başka herhangi bir firmadan fiyat alınmadan bu firmaya iş verilmiş ve ödemeler anında yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR DEVEDE KULAK”

Bu ödemeleri 2-3 katına yapan ve hemen ödeyen Serkan Acar’ın şu anda Belediye'de çalışan taşeron işçilerinin bu ayki maaşlarını da henüz ödemediğini vurgulayan Akbulut, “Ayrıca Belediye ile herhangi bir kadro bağı olmayan Ömer İşlek'in Ankara'ya gidiş-dönüş uçak biletlerinin, sözleşmede herhangi bir hüküm bulunmamasına rağmen, toplamda 1.560 TL ödemeleri yapılmıştır. Bunlar hukukçuyum diyen başkanın ayarlamalarıyla bulabildiğimiz konuların bir kısmı. Bunların daha devede kulak olduğunu düşünüyoruz. Yani beyt-ül mal deyip, haram ve helalden bahsedip, Aliağa halkının, tüyü bitmemiş yetimin hakkının nerelere gittiğinin küçük bir ispatıdır.” dedi.

“ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEYE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Bugüne kadar Aliağa'da, partisinin meclis üyeleriyle ve teşkilatlarıyla birçok rantı engellediklerini kaydeden Akbulut, “Bundan sonrada Allah'tan başka kimseye boyun eğmeyeceğimizi bilmenizi isterim. Bu yazdığım konularla ilgili Aliağa Belediyesi Denetim Raporu’ndaki ilgili sayfaları da Aliağa halkıyla paylaşıyorum. Bugünden sonra da Denetim Komisyonu Raporu’ndaki konuları tek tek ve bir kaç gün ara ile Aliağa halkının önüne koymaya devam edeceğiz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler