131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

ÇANDARLI ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR

2 Ağustos 2017, Çarşamba 06:17

     


Çandarlı’da halk yeterli sağlık hizmeti alamadığı için isyanda.

Geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak şikâyetlerini dile getiren Çandarlı halkı, beldelerinde bir tek sağlık ocağı olduğunu onun da akşam 17.00’dan sonra yararlanamadıklarını aktardı.

Tek bir Sağlık Ocağı’nın yaz aylarında 100 bini geçen nüfusu olan Çandarlı’ya yetmediğini ve “Acil Çözüm Birimi”nin kapatılması nedeniyle acil hastalıklarda müdahale sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen halk Sağlık Bakanlığı’na iletilmek üzere dört bine yakın imza topladı.

Hastalarının dikili veya Bergama’daki hastanelere yetiştirilmesi sürecinde hayati tehlike ile yüz yüze kaldıklarını aktaran Çandarlılar giderek nüfusu artan ve kış nüfusunun da 10 bini geçen belde için yetkililerden bir çözüm bekliyor.

Dikili Belediyesi’nin duyarsızlığının da vurgulandığı açıklamada, kimi vatandaşlar yalnızca acil müdahalelerde değil, astım krizi, kalp ve tansiyon rahatsızlıkları olan hastaların rutin tedavilerinde de mevcut sağlık ocağının yetersiz kaldığını ifade etti.

‘Bir öğretmen hayatını kaybetti’

Geçtiğimiz haftalarda emekli bir öğretmenin kalp krizi sonucu acil müdahaleye erişemediği için hayatını kaybettiğini anlatan Ekrem Altın, “Tek Ambulans olduğundan sorun büyük. Ada mahallemize su gitmiyor. Yüklü bir araç geçince su borularımız patlıyor. Her yağmurda elektrikler gidiyor. Elektriğe bağlı hastalarımız var. Çandarlı belediye iken sorunlar daha rahat hallediliyordu. Yerinden yönetim şart. Belediye ve sağlık bakanlığı ortak bir çözüm bulmalı ve burada 24 saat açık bir acil sağlık merkezimiz olması lazım. Cumartesi Pazar günleri burası terkedilmiş bölge gibi oluyor.” dedi.

Astım hastası olduğunu belirten Ayşe Yılmaz ise doktorların kendisine 12 saatte bir vurulması gereken iğne yazdıklarını ancak Sağlık Ocağı’nda 17.00’dan sonra hizmet alamadığını hatırlatıyor.

Basın açıklaması esnasında “Çandarlı’ya acil istiyoruz!”, “Hastane şifahane demektir.” yazılı pankartlar taşıyan Çandarlı halkı, artan nüfusun dikkate alınarak bir an evvel sağlık problemlerine çözüm olabilecek yeterlilikte bir hastanenin inşa edilmesi gerektiğini belirtiği açıklamanın ardından dağıldı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler