131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

BELEDİYEDE MUTLU SON!

2 Aralık 2017, Cumartesi 07:10

     


Aliağa Belediyesi çalışanları ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme ile en yüksek çalışan ücreti 2500 lira, en düşük çalışan ücreti ise 2000 lira olurken, yapılan 750 lira zam ile Tüm Bel-Sen en yüksek zam oranlı sözleşmeye imza atmış oldu

Aliağa Belediyesi’nde örgütlü olduğu çalışanlar adına Belediye ile sözleşme masasına oturan Tüm Bel-Sen kamuda imzalanan en iyi sözleşmelerden birine imza atarken, belediye çalışanlarından en yüksek maaşı 2500 lira ile başkan yardımcıları alırken, en düşük ücretli memur maaşı ise 1250 liradan 2000 liraya yükseldi.

Aliağa Belediyesi Başkanlık makamında yapılan sözleşmenin ardından görüştüğümüz Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu şube başkanı Mustafa Aygün, Aliağa Belediyesi ile 60 zam alarak imzaladıkları bu sözleşmenin yalnızca sendikalarında örgütlü 94 üyenin değil, belediye bünyesinde çalışan 170 kişinin de faydalanabileceği bir sözleşme olduğunu aktardı. Belediye çalışanlarının ücretlerinde net 750 lira artış olduğunu belirten Aygün; “Belediyede çalışan emekçilerin aldıkları maaş ile yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik attığımız bu adımdan memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de kamu da imzalanacak sözleşmelere de örnek teşkil etmesini umut ediyoruz.” dedi.

Törene katılan sendika yöneticileri Özer Kaysavuk, Emrah Ataş, Engin Yücelen Ve İşyeri Temsilcisi Ali Kuyumcu da sözleşmeden yana çalışanların memnuniyetini dile getirirken, sözleşmenin ayrıntılarını sorduğumuz İş Yeri Temsilcisi Ali Kuyumcu, “Kademeli olarak imzalanan sözleşmemizde, her kademede bulunan çalışanımız 750 lira net artış alırken ayrıca aylık 2000tl toplu sözleşme ücreti, öğrenim gören çalışan ve çocukları için yılda bir kez 1000tl ve nikah memurları için ayrıca Mayıs ve Ekim ayı arasında 6 ay boyunca ek 750tl ücret alacaklar. Sözleşmemiz 2 yılda bir tekrarlanacak.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler