131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

DÖNÜŞÜMDE İZMİR MODELİ

2 Aralık 2017, Cumartesi 06:46

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat sektörünün önde gelen isimlerine, 21 Aralık'ta yapım ihalesine çıkılacak Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap ile Meclis'ten ihale yetkisi alınan Örnekköy kentsel dönüşüm projelerini tanıttı. İzmirli müteahhitlere "Biz vatandaşlarımıza uzlaşarak, kentimizin dokusuna uygun bir model oluşturduk. Siz de birleşerek ihalelere girin, hem riski hem de kazancı paylaşın” çağrısı yapan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in 2050 yılında nüfusunun 8 milyona yaklaşacağını ve toprak sıkıntısı çekilen kent merkezinde dönüşüm alanlarının bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri, inşaat sektörünün önde gelen isimlerine tanıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Uzundere, Ege Mahallesi, Gaziemir Aktepe-Emrez, Bayraklı, Örnekköy, Ballıkuyu ve Güzeltepe’de yapılan çalışmalar anlatıldı. 21 Aralık'ta çıkılacak Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap ihaleleri öncesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat sektörünün öncü isimlerine ihalelere "birleşerek katılma" çağrısında bulundu. Başkan Kocaoğlu, “İnşaat sektöründe oyuncu olan, bu sektörden ekmeğini kazanan arkadaşlarımın aktif olmalarını öneririm. Biz ada ada ihaleye çıkıyoruz. Buradaki amaç, çok sayıda müttehittin ihaleye girmesi. Bölünebilecek kadar küçük adalara bölüyor, öyle ihaleye çıkıyoruz. Siz de birleşin ve riski de, kazancı da paylaşın" dedi.

Kentsel dönüşümde kooperatiflerin de büyük portföyü bulunduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu'nun çağrısı üzerine söz alan Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, “Biz İzmir’in en zor yerlerinde, en zor projeleri gerçekleştirdik. İzmirli müttehitler bu işi örgütlenerek yapmak istiyorsa biz her zaman buradayız. Ege Koop'la işbirliği yapmak isterlerse, bu görevi üstleniriz. Biz bu iş için hazırız” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler