131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

3 Haziran 2017, Cumartesi 06:37

     


İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda 367. kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 146 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Aliağa Enka Spor Salonu'nda düzenlenen 367. kısa dönem acemi erlerin yemin törenine Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ali Gemalmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Vekili Binbaşı Murat Dinçer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Ceza İnfaz Müdürleri, kurum müdürleri ve asker yakınları katıldı.

Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ali Gemalmaz “İçeceğiniz bu and; vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk Jandarması’na mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Taşıdığınız üniformanın, yüce Türk Ulusu’nun, şerefinin simgesi olduğunun ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağının bilincinde hareket ederek, Jandarma Teşkilatı’nın aynası olduğunuzu unutmayınız.” dedi.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ali Gemalmaz konuşmasının sonunda iki gün önce Şırnak’ta şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan 146 kısa dönem er, omuz omuza vererek hep bir ağızdan yemin etti. Törende yemin eden erler adına Ömercan Aparı konuşmasını yaptıktan sonra, İl Jandarma Komutanlığı’na ilk katılan Jandarma Er Erman Tunca’ya da hediyesi Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz tarafından verildi. Tören sonrası yemin eden erler aileleri ile buluşarak, hasret giderdiler.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler