131019098
28 Nisan 2024, Pazar

AKSÜYEK PETKİM’DEN AYRILDI

3 Ağustos 2016, Çarşamba 06:45

     


Petkim’de Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak görev yapan Gazeteci Serkan Aksüyek, PETKİM’deki görevinden ayrıldığını açıkladı. Aksüyek, görevden ayrılmasının FETÖ’ ye yönelik operasyonlarla uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını belirtti.

FETÖ’nün15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimi sonrası örgüt üyelerine yönelik ülke genelinde başlatılan operasyonlar enerji devi Petkim’e de sıçramıştı. Petkim’de son günlerde yaşanan gelişmeler sonrası yetkili bazı isimler görevden alınırken, bazıları da görevinden istifa etmeye başladı. Son olarak yaklaşık 7 yıldır Petkim’in Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak görev yapan Serkan Aksüyek, meslektaşlarına bir mesaj göndererek görevinden ayrıldığını açıkladı. Aksüyek, ayrılış sebebiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama da, “Petkim’de Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak 7 yıldır devam eden görevimden 31 Temmuz tarihi itibarıyla ayrılmış bulunuyorum. Sizlerin değerli emekleri ile Türkiye’de yerli üretimin, sanayileşmenin, kalkınmanın önemini yurttaşlarımıza ve Kamuoyumuza biraz daha yüksek sesle anlatma olanağı bulduğumuzu düşünüyorum” dedi.

“FETÖ İLE İLGİSİ YOK”

Görevden ayrılmasının FETÖ’ ye yönelik operasyonlarla uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Serkan Aksüyek, “Kamuoyumuzun bildiği ve yakından takip ettiği gibi Fethullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) mücadele kapsamında 27 Ağustos günü Petkim Genel Müdürü S. Korkut gözaltına alınmıştır. Bugün sabah ise şirketin farklı departmanlarından 30’un üzerinde çalışan gözaltına alınmıştır. Bu çete ve terör örgütü ile bağlantılı kim varsa Türk yargısı önünde hesap verecek, suçlu ise cezasını çekecek ve bu kutsal vatan toprakları 15 Temmuz ve benzeri hainlikleri eminim bir daha asla yaşamayacaktır. Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlarla ilgisi uzaktan yakından bulunmamaktadır. Bu noktanın altını özellikle çizmek istiyorum” dedi.

“PETKİM VASAT TARTIŞMALARIN İÇİNDEN BİR AN ÖNCE SIYRILMALI”

Şirkete emek vermiş bir kişi olarak, Petkim’in böylesine vasat tartışmaların içinden bir an önce sıyrılarak ve milli şirket olma vasfını koruyarak, ülke için üretime, ihracata, katma değere, iş ve aş yaratmaya odaklanmasını dileyen Aksüyek, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Türkiye’nin yüz akı sanayi kuruluşlarının başında gelen şirketimizin gelecekte çok daha büyük ve gurur verici başarılara imza atacağına da yürekten inanıyorum. Görev sürem boyunca benden yardım ve desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma, dostlarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. İş koşuşturmacası ve yoğunluğu arasında istemeden de olsa birbirimize kırıldığımız dostlarımız olduysa, onlardan da haklarını helâl etmelerini dilerim.”

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler